yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2944
EURO
34,6289
ALTIN
2.412,06
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

KADINLARDA ŞANSLAR EŞİT

KADINLARDA ŞANSLAR EŞİT
22.03.2023 16:05
0
A+
A-

PERİLER FIRSAT TEPTİ!

  • Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde normal sezonun 26.hafta maçları tamamlandı. İnişli çıkışlı grafik çizen HDI Sigorta Yalova VİP, sahasında Ege Yapı Urla Gençlik’e mağlup oldu ve play-off şansını büyük ölçüde kaçırdı.

Nefes kesen maratonda play-off için tüm takımların matematiksel anlamda iddiası devam ederken; özellikle alt sıralarda aynı puana sahip takımların şartlarının eşit olduğu görüldü.

 

Onur ERDİK

2022-2023 sezonu Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde heyecan dolu yarışta son haftalara girildi. Play-off ve kümede kalma savaşının tüm hızıyla sürdüğü ligin 26.haftasında birbirinden ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Play-off’a çıkanın ve ligden düşenin son haftalara kadar belli olmayacağı maratonda Tarsus Belediyesi, adım adım Süper Lig’e ilerliyor.

Perilerden şok yenildi..

Haftası haftasını tutmayan ve inişli çıkışlı grafik çizen HDI Sigorta Yalova VİP, 26.haftada sahasında Ege Yapı Urla Gençlik’i ağırladı. Kıran kırana geçen maçın ilk yarısını önde bitiren turuncu-sarılı takımımız, özellikle rakibinin son çeyrekteki skorer oyununa reaksiyon gösteremeyince parkeden 63-60’lık yenilgiyle ayrıldı. Bu sonuçla Yalova VİP, 31 puan ve averajla 12.sırada yer aldı. Temsilcimizin play-off hattıyla arasındaki galibiyet farkını düşürme şansını tepmesiyle adeta lig karışmış oldu. Ekibimizi yenen Urla Gençlik de 31 puan ve averajla 14.basamakta kendisine yer buldu.

Tarsus galip..

Şampiyonluğun en güçlü adayı konumundaki Tarsus Belediyesi, 26.haftada seyircisi önünde Turgutlu Belediyespor’la karşı karşıya geldi. Mersin temsilcisi, rakibini 79-72 devirdi ve 47 puanla liderliğini devam ettirdi. Manisa ekibi Turgutlu da 32 puan ve averajla 11.sırada haftayı kapattı.

‘Gelişim’ derbisi Fenerbahçe’nin..

Ligin 26.haftasında ‘gelişim’ derbisi heyecanı da yaşandı. Fenerbahçe Gelişim, İstanbul’da konuk ettiği Ankara temsilcisi Botaş Gelişim’i 66-61’lik skorla mağlup ederek 43 puan ve averajla haftayı 2.sırada noktaladı. Botaş Gelişim de 40 puanla 5.sırada yer aldı.

Komşu, Elazığ’da kayıp..

Bir sezon önce küme düştüğü Süper Lig’e tekrar yükselmek isteyen İzmit Belediyespor, 26.haftada Elazığ İl Özel İdaresi deplasmanına çıktı. Kocaeli temsilcisi, güçlü rakibine 70-67 boyun eğdi ve şampiyonluk yarışında ağır yara aldı. Bu mağlubiyetle İzmit Belediyespor, 43 puan ve averajla 3.sırada haftayı bitirdi. 38 puana sahip Elazığ temsilcisi de 7.basamakta kendisine yer buldu.

DİBA, Emlak Konut Gelişim’e boyun eğdi..

Alt sıraları yakından ilgilendiren karşılaşmada DİBA, sahasında Emlak Konut Gelişim’e 79-72 boyun eğdi. Bu sonuçla Ankara temsilcisi, 31 puan ve averajla son sırada kaldı. Aynı puandaki Emlak Konut Gelişim de averajla 13.sıraya yükseldi. Haftanın diğer mücadelelerinde; Gürespor, evinde Antalya Güneşi GSK’yi 77-72 yendi. Elazığ Basketbol da Kırklareli Basketbol’a deplasmanda diş geçiremeyip parkeyi 78-70’lik mağlubiyetle terk etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.