yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2133
EURO
34,6942
ALTIN
2.447,94
BIST
10.242,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
15°C
Yalova
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Açık
20°C

KADINLARDA ŞAMPİYON BELLİ OLUYOR

KADINLARDA ŞAMPİYON BELLİ OLUYOR
16.03.2023 14:31
0
A+
A-
  • Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde geride kalan 25.haftayla birlikte Tarsus Belediyesi, şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

 

Onur ERDİK

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun düzenlediği 2022-2023 sezonu Kadınlar Basketbol Ligi’nde 25.hafta, bir maç haricinde tamamlandı. Mersin ekibi Tarsus Belediyesi, hafta içi mesaisinin ardından sahasında Gürespor’a kaybetmesine rağmen şampiyonluk için geri sayıma geçti. Temsilcimiz HDI Sigorta Yalova VİP de ateş hattının yukarısında rahat nefes aldı ve play-off için umutlarını arttırdı.

Ankara’da kazandık..

Ligin 25.haftasında Ankara’da Elazığ Basketbol’a konuk olan HDI Sigorta Yalova VİP, rakibini 77-67’lik skorla geçti. Bu sonuçla turuncu-sarılı takımımız, bu sezonki 7.galibiyetine ulaşarak 30 puanla play-off yarışına ortak oldu. Elazığ Basketbol da 13.yenilgisini alıp 33 puanla haftayı tamamladı.

Tarsus, şampiyonluğunu ilan edebilir..

Öte yandan ligde açık ara farkla lider konumda bulunan Tarsus Belediyesi, 25.haftada evinde Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor’a 69-66 kaybetti. Şampiyonluk yolunda rötar yapan Mersin temsilcisi, 45 puanla en yakın rakiplerinin 3 galibiyet önünde ve son 4 haftaya çok büyük bir avantajla zirvede girdi. Tarsus, 26.haftada evinde Turgutlu Belediyespor’u yener ve rakiplerinin de takılması durumunda Mersin ekibi, şampiyonluğunu ilan edecek.

Bir maç dışında tamamlandı..

Bu arada takımların hafta içi mesaisinde 25.hafta, bir karşılaşma dışında tamamlandı. Turgutlu Belediyespor’un evinde Tourism X Boğaziçi Basketbol’u 92-86’lık skorla mağlup etti. Botaş Gelişim de konuk ettiği Kırklareli Basketbol’u 65-58 yendi. Haftanın en ilginç maçı ise İstanbul derbisindeydi. Play-off’un en güçlü adayı Fenerbahçe Gelişim, kümede kalma savaşı veren Emlak Konut Gelişim’e 57-52 kaybetti. Şampiyonluk umudunu sürdüren İzmit Belediyespor, seyircisi önünde DİBA’yı 97-68 devirdi. Haftanın kapanış maçında Ege Yapı Urla Gençlik, sahasında Antalya Güneşi GSK’yi misafir edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.