yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

KADIN MECLİSİ’NDE KAROĞLU DÖNEMİ

KADIN MECLİSİ’NDE KAROĞLU DÖNEMİ
12.06.2022 14:54
0
A+
A-

 

 

Haber/Zeynep TAŞTAN

10 Haziran Cuma günü yapılan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı seçimi için dört aday yarıştı. Gülay Küçük, Sibel Beyosmanoğlu, Fadime Yıldırım Karoğlu ve Kübra Uzunok’un aday olduğu Kadın Meclisi Başkanlığı seçimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

‘Yalova’ya hizmet verecek kişiler olsun istedik’..

Genel kurulun açılış konuşmasını gerçekleştiren Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, “Bizler, Kent Konseyi Başkanlığı Yürütme Kurulu olarak tüm seçimlerin sağlıklı bir şekilde yapılması için uğraşıyoruz. Gençlik Meclisi’nde de ne ben ne de yürütme kurulum, herhangi bir baskı yapmadı. İlimize katkı sağlayacak, Yalova’ya hizmet verecek kişiler olsun istedik. Bugüne kadar görev yapan Kadın Meclisi’ne teşekkür ederiz. Bugüne kadar genel kurulları yapıldı ama bazı nedenlerden dolayı genel kurul iptal edildi. Genel kurul, yürütme kuruluna bunu tevdi etti. Bizler de toplanarak aynı Gençlik Meclisi’nde olduğu gibi konseyimizin 201 üyesine, STK temsilcilerinden isimler istedik. Ben güzel Yalova’mıza hizmet noktasında kim katkı sağlayacaksa ayırt etmeden onun yanındayım. Benim için a, b, c olmadı. Ben 23 yıllık muhtarım. Bugüne kadar kimse bana sen ayırt ettin diyemez. Ben Yalova’ya daha güzel neler yapabiliriz bunun derdindeyim. Seçimlerin de Yalova’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

‘Bu işin mutfağından geliyorum’..

Ardından aday olanlar, kendilerini tanıtan konuşma gerçekleştirdiler. Yapılan oylamada başkan seçilen Fadime Yıldırım Karoğlu, kendisini tanıtan konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Yalova Lisesi mezunuyum ve işletme okudum. 10 yıl Milli Eğitim Bakanlığı’nda memur olarak çalıştım. Daha sonra İl Özel İdaresi’ne geçtim. Termal, Çınarcık, Çiftlikköy’de İl Özel İdare Müdürlüğü yaptım. Emekli olunca da Kent Konseyi ile tanıştım. Kültür, sanat ve edebiyata olan özel ilgim nedeniyle konseyin kültür grubuna yazıldım. Orada çalıştıktan sonra yürütme kurula seçildim. Yaklaşık 12 yıldır da Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin yürütme kurulunda aktif rol aldım. İşin mutfağından geliyorum. Bilgi, birikim ve tecrübelerimi daha üst seviyeye taşımak istiyorum. Hiçbir siyasi partinin üyesi değilim. Siyasi partili olanlara da sözüm yok. Çoğulcu katılım için kadınlarımız bizleri temsil edeceklerdir. Çalışmalarda da kadın meclisinin hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmasını istemiyoruz. Herkesin görüşü ne olursa olsun herkes söz sahibi olacaktır.”

Başkan 2. turda belli oldu..

Kadın Meclisi üyeleri, belirlenen adaylar için ilk turda oylarını kullandılar. Toplamda 85 oy kullanılan ilk tur seçimlerinde Gülay Küçük 10 oy, Sibel Beyosmanoğlu 16 oy, Fadime Yıldırım Karoğlu 37 oy ve Kübra Uzunok 20 oy ve 2 adet geçersiz oy kullanıldı. İkinci tur seçim adayları Fadime Yıldırım Karoğlu ve Kübra Uzunok oldu. İkinci seçim için üyeler toplamda 64 oy kullandı. Oy sayımı sonrası Fadime Yıldırım Karoğlu 34 oy, Kübra Uzunok 30 oy aldı. Seçim sonucuna göre Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fadime Yıldırım Karoğlu oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.