yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

KADIN DOSTU KENT ÇALIŞTAYI BAŞLADI

KADIN DOSTU KENT ÇALIŞTAYI BAŞLADI
22.03.2023 16:16
0
A+
A-
  • Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KATFA-DER) tarafından düzenlenen Kadın Dostu Kent Çalıştayı başladı.

..”Çalıştayın dört etap toplantısı bittikten sonra, çıkan tüm fikirler bir arada toplanarak bir brifing oluşturulup yetkili mercilere, özellikle belediyelere ileteceğiz.”

..”Güçlü kadın, mutlu kadın ve mutlu aile dolayısıyla mutlu ve güvenilir bir dünya demektir.”

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KATFA-DER) tarafından düzenlenen Kadın Dostu Kent Çalıştayı’nın birinci etabı gerçekleştirildi. Yalova Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen çalıştaya; Vali Muammer Erol, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda; bir açılış konuşması yapan KATFA-DER Başkanı Nurten Anıl Kalyoncu, çalıştayı dört etapta tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Çalıştayı anlattı

Kalyoncu sözlerine şöyle devam etti: “Birinci etabın katılımcıları Yalova Valiliği, il müdürlüklerinin kadın konusunda çalışmalar yapan yetkilileri, Yalova Üniversitesi Kadın Araştırma Merkezi, baro, belediyelerin kadın aile birimleri, kadın muhtarlar, kadın STK’lar, Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu ve kadın kooperatiflerinin temsilcilerinin katılımı ile yapmayı planladık. İkinci etapta ticaret ve esnaflık yapan kadınlarla bir araya gelmeyi, üçüncü etapta ise kamuda yönetim kadrolarında yer alan kadınlarla bir arada olmayı, dördüncü etapta ise her mahalleden katılımcının olacağı kadınlarla birlikte olmayı hedefliyoruz. Bütün katılımcıların bir arada olacağı yoğun bir çalıştay yapmaktansa böyle bölüm bölüm yapmayı planlamamızdaki sebep, her kesimin katılmasını sağlayarak herkesin istediği kadar söz söyleyebileceği bir ortam yaratmaktır. Çalıştayın dört etap toplantısı bittikten sonra, çıkan tüm fikirler bir arada toplanarak bir brifing oluşturulup yetkili mercilere, özellikle belediyelere ileteceğiz. Kadınlar yaşamak istedikleri, kendilerini güvende hissettikleri çocukları için en uygun koşulların sağlandığı ortamları kendi aralarında yapacakları fikir alışverişi ile planlayacaklar. Bu planladıkları güvenilir yaşam alanlarını sağlayacak belediyelerin içerisinde kendilerini en rahat huzurlu bir alanda hissettikleri yer merkez veya ilçe belediyelerden hangisi ise onu kadın dostu belediye olarak seçecekler. Güçlü kadın, mutlu kadın ve mutlu aile dolayısıyla mutlu ve güvenilir bir dünya demektir.”

Çalışmalar anlatıldı

Yalova Üniversitesi Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜKAM) Müdürü ProfDrElif Yüksel Oktay, Yalova Üniversitesi’nde kadın konusunda yapmış oldukları çalışmalara değindi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden ve Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nden katılan yetkililerin il müdürlüklerinde kadınlar konusunda yapılan destek, program ve projeleri anlattılar. Protokolün ayrılmasından sonra programın çalıştay kısmına geçildi. Eğitim ve kültür, göç ve kadın, çevre ve sağlık, istihdam başlıkları altında yapılan çalıştay katılımcılara Başkan Anıl’ın katılım sertifikası sunmasının ardından Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı’nın katılımcılarla yaptığı konferans ve hatıra fotoğrafı  çekimi ile çalıştay tamamlandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.