yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2009
EURO
34,7534
ALTIN
2.418,82
BIST
10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
18°C
Yalova
18°C
Açık
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

‘KAÇ PARA VERDİN DE MİLLETVEKİLİ OLDUN?’

‘KAÇ PARA VERDİN DE MİLLETVEKİLİ OLDUN?’
02.10.2023 17:46
0
A+
A-

..”Sizinle çay-çorba içmeyenlerin emeğini görmüyorsunuz!”

..”Beni bu partide disipline veren tek kişi milletvekili Becan. Susalım, susalım da; nereye kadar?”

..”Kaybetmemizin tek nedeni milletvekili listelerinin sermaye gruplarına temin edilmesi, partinin öz evlatlarının yok edilmesidir.”

 CHP’DE HAZIM POLEMİĞİ!

Vekil Becan, eleştirilere böyle tepki gösterdi:

‘BEN ERDEM’İ HAZMETTİM; SİZ DE BENİ HAZMEDİN!’

Eleştirilerden bunalan Becan; “25 yıldır partinin üyesiyim” dedi ve ateş püskürdü:

‘PARTİ İÇİNDEN GELMEDİM DE NEREDEN GELDİM?’

 

  • Haber / Büşra Gündüz

Cumhuriyet Halk Partisi’nin geçtiğimiz hafta sonu yapılan il kongresine milletvekili Tahsin Becan ile iki partilinin sözlü tartışması damga vurdu.

Delegelerin eleştirilerine sinirlenen Becan, “Ben parti içinden gelmedim de nereden geldim?” şeklinde serzenişte bulundu.

  • “Susalım, susalım da nereye kadar?”

Partili delegelerden Oğulcan Kazbek, vekil Tahsin Becan’a yüklenerek, “Sizinle aynı masada çay-çorba içmeyen insanların emeğini görmüyorsunuz” dedi ve ilave etti: “Bu partide biat kültürü yok, biat etseydik CHP’li olmazdık!”

Parti üyesi Dursun Kısa da söz alarak milletvekili Becan’a sitemde bulundu ve “Yalova’dan genel merkeze kadar tüm emek hırsızlarına selam ediyorum. Siz kaç para verdiniz de milletvekili oldunuz? Beni bu partide disipline veren tek kişi milletvekilidir. Susalım, susalım da; nereye kadar?” şeklinde oldukça ağır ifadeler kullandı.

  • İşte CHP’nin İl Kongresinde kürsüde yaşananlar:

Oğulcan Kazbek (CHP İl Delegesi): “Bu örgüt, bu parti vekil çıkacak elemanları gençlik kollarından yetiştiriyor. Yarın öbür gün Erdem (il başkanı) vekil olmak istiyorum dediğinde yaşını soracaksınız. Başka bir yerden de birisi gelip, ‘Ben vekil olmak istiyorum’ dediğinde ona da, ‘Sen kaç yıldır partilisin?’ diye soracaksınız. Ama bu insanların partideki emeğini görmeyeceksiniz. Neden? Sizinle aynı masada oturup çay-çorba içmediği için. Karşı taraftaki siyasilerin pelikancı yapısı gibi düşünün; ‘Bizden olmayanın geleceği hiçbir yer yok, vereceğimiz hiçbir makam yok. Bizden olursan, bizimle yol yürürsen, biz seni istediğin yere belki getirebiliriz.’ Bu partide biat kültürü yok, biat etseydik CHP’li olmazdık.”

Dursun Kısa (CHP İl Delegesi): “Ben her şeyi kabul ederim ama emek hırsızlığını kabul edemem. Yalova’dan genel merkeze kadar tüm emek hırsızlarına selam ediyorum. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde gördük ki, ne olursa olsun yol yürüdüklerimiz 39 milletvekili alana kadar ses çıkartmadılar ve bugün kalkıp ‘Biz ittifak yapmak istemedik’ diyorlar. Seçim kazanılır veya kaybedilir; ama ne olursa olsun, partinin öz evlatlarıyla olur bu. Para harcayan sermaye kurumlarının yönettiği kişiler ile değil. Sonuçlar ortada, arkamızdan vurulduk. Öz evlat olmayanlar arkamızdan vuruyorlar her seçimde. Tek amacımız vardı; Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı yapmak ve Yalova’dan iki tane milletvekili çıkarmak. Ne yazık ki başaramadık. Bunun tek nedeni milletvekili listelerinin sermaye gruplarına temin edilmesi, partinin öz evlatlarının yok edilmesidir. İçimize girmeyen yoktur bu sermaye gruplarından. Siz kaç para verdiniz de milletvekili oldunuz? Beni bu partide disipline veren tek kişi milletvekilidir. Susalım, susalım da; nereye kadar?”

Tahsin Becan (Milletvekili): “Ben 25 yıldır partide görevliyim. 25 yıl önce de Muharrem İnce vekil olduğunda yöneticiydim. Ben başkaları gibi başka partilere gidip gelme yapmadım. 25 yıldır partinin üyesiyim. 14 yıldır Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığımda doğal olarak siyaset hiçbir zaman konuşmadı. Her dönemde; kim belediye başkanı olacaksa, kim vekil olacaksa. Adayların hepsi şahittir. Maddi ve manevi yanlarında oldum. Ben parti içinden gelmedim de nereden geldim? Ben başka partinin milletvekili değilim. Nasıl Erdem kardeşimizi hazmedelim diyorsunuz. Biz zaten hazmettik, benim Erdem ile bir sorunum yok. Siz de bizi hazmedin.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.