yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Hafif Yağmurlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

‘K77 ENKAZ ALANINI YIKMAYIN’

‘K77 ENKAZ ALANINI YIKMAYIN’
02.10.2022 12:54
0
A+
A-

 

 

  • Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) Yalova Şubesi Başkanı Sabri Karaçam, K77 enkaz alanının yıkılmaması gerektiğini ifade etti..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) Yalova Şubesi Başkanı Sabri Karaçam, K77 enkaz alanının yıkılmamasını istedi. Alanda ciddi arama-kurtarma eğitimlerinin verildiğini söyleyen Karaçam, şöyle dvam etti: “2014 yılına kadar Türkiye’nin en iyi eğitim merkeziydi. 112 binası yapılırken helikopter pisti yapılacak diye eğitim yuvası yıkıldı.8 senedir bir tek helikopter inmedi. 3 sene enkaz eğitimlerini taş parçalarını kırarak hilti çalışmasını öğrettik.”

‘Ben bu alanda yetiştim’..

Birçok gönüllünün burada eğitim gördüğünü söyleyen Karaçam, “Bu alan Türkiye’nin en iyi planlı bir arama kurtarama enkaz alanıydı. Yemekhanesi, yatma yerleri ve simülasyon konteyneri, tahkimat, tünel ve enkazlar. Kısacası mükemmel bir alandı. Ben bu alanda yetiştim ve tecrübe kazandım. Burada ulusal ve il bazlı çok tatbikatlar yaptık. Daha sonra 112 yan tarafı verildi boş alan zor şartlarda K77 Derneği yöneticileri ve gönüllülerin yoğun çabalarıyla eksikliklere rağmen çalışır duruma getirildi. Afete hazırlıkta gönüllü olup da bu tesislerdeki eğitim alanından geçmeyen nerede ise yoktur. Nasıl oluştu bu tesis derseniz, elbette kolay olmadı. Gönül vermiş gönüllülerimizin, kısıtlı bütçelerinin birleşmesi ile oluşan bu eğitim alanı. Enkaz altına girip maket ve canlı insanlar olsa da bir yaralı aramanın verdiği heyecanı hem öğrendiler hem de o heyecanı yaşadılar. Hilti ile betonu kırabilmeyi, ekipmanları kullanmayı burada öğrendi ve öğreniyor pek çok gönüllü” diye konuştu.

‘Lütfen durdurun’..

Deprem konusunda eğitim vermeye devam edeceklerini söyleyen Karaçam, “Şimdi bu eğitim alanında yıkılmaya çalışılıyor. Önümüzde 7 üzeri bir deprem göreceğiz ve bizler bu konuda eğitim veremeyeceğiz. Bu eğitim alanında ilçelerden, beldelerden hatta köylerden insanlar eğitim aldı. Yıkılacağına ilk eğitim alanı gibi olması için Yalova’daki tüm belediyeler biz kazma atsa daha iyi olacak planını yaparken yıkılmaya çalışılıyor. Lütfen durdurun” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.