yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4150
EURO
34,8024
ALTIN
2.404,36
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

JET FOZAN!

JET FOZAN!
28.01.2024 16:42
0
A+
A-

Suudi yatırımcı Mohammed Al Fozan, özel jetle geldiği Yalova’da bir dizi temaslar gerçekleştirdi..

  • Suudi yatırımcı Mohammed Al Fozan’ın belli aralıklarla Yalova’ya geldiği, körfez ülkelerinden iş adamları ile toplantılar düzenlediği, Yalova’daki arazileri üzerinde yaşanan belirsizliği çözmek için bakanlık yetkilileri ve yerel yöneticilerle temaslarda bulunduğu öğrenildi.
  • Mohammed Al Fozan, arboretum arazisindeki turizm imarlı 38 dönüm arsaya 11 yıl önce 33 milyon dolar ödemişti.

 

  • Haber / Yorum – İbrahim Yurdagül

Arboretum arazilerinin tapu haklarını elinde bulunduran Suudi yatırımcı Mohammed Al Fozan’ın sessiz-sedasız özel jetle Yalova’ya geldiği, Yalova’daki tapulu arsalarının hukuksal problemlerini aşmak için hem bakanlık yetkilileri hem de yerel seçilmişlerle sıcak temas kurduğu öğrenildi.

ARAZİNİN SON DURUMU..

2007 yılında jeolojik etütleri yapılarak turizm yatırımlarına uygun hale getirilen arazi, 2012 yılında belediye meclis kararı ile turizm tesis alanı olarak planlanmış ve ‘turizm tesisi yapılmak şartı ile’ satılmasına karar verilmişti. Hemen 1 yıl sonra, 2013’te satışı gerçekleştirilen araziler üzerinde 11 yıldır çivi bile çakılamadı.

………………

 

SORULAR.. SORULAR..

  • Arsaların satış sözleşmesine uygun davranmamak ve taahhüt edilen yatırımları yaşama geçirmemek kimin suçu-günahı?
  • Arsayı satan mı, arsayı alan mı, planlarla oynayan mı; kim hesap verecek?
  • Ata mirası topraklarda yaşanan belirsizliğin faturasını kim ödeyecek?
  • Yıllar önce turizm tesis alanlarını kimler konut alanına çevirmek istedi? Sonra kimler, neden çekindiler ve geri adım attılar? En sonunda arsalar hangi hakla, hangi gerekçeyle yeşil alana dönüştürüldü? Ve bugün bir kez daha arazinin imarını konut imarına çevirmek isteyenler neyin peşinde koşuyor?
  • Suudi Arabistan şirketi Al Fozan, tapusu kendine ait arsalardaki haklarından vaz mı geçecek, yoksa hak kayıplarını telafi için tazminat davaları açma yoluna mı gidecek?
  • Mahkemeler; hak kayıplarını haklı bulursa bunun ceremesini kim çekecek? Satışı yapan, sonrasında ihmali olan ne kadar seçilmiş, meclis üyesi ve bürokrat varsa, bu insanlara zimmet mi çıkacak?

Resimaltı

Suudi yatırımcı Mohammed Al Fozan, Yalova’daki gayrimenkullerini ve yatırım haklarını kaybetmemek için, Türkiye ile ilişkileri düzelme aşamasında olan Suudi Arabistan’a ve dolayısıyla kraliyet mensuplarına bir talepte bulunacak mı; merak konusu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.