yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3243
EURO
34,7527
ALTIN
2.392,58
BIST
10.251,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

JAPON DEPREM UZMANI YALOVA’DA KONUŞTU

JAPON DEPREM UZMANI YALOVA’DA KONUŞTU
14.01.2024 16:22
0
A+
A-
  • Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Şaban Temuge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından YEGES kapsamında öğrencilere depreme hazırlık konusunda eğitim verdi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

İnşaat Mühendisi ve Deprem Uzmanı Yoshinori Morivaki, Türkiye’nin değişik illerinden sonra Yalova’ya da gelerek Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen toplantıda öğrencilere seslenerek, alınması gereken önlemleri anlattı. Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Şaban Temüge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından YEGES kapsamında öğrencilere depreme hazırlık konusunda eğitim verdi. İnşaat Mühendisi ve Deprem Uzmanı Yoshinori Morivaki, Türkiye’nin değişik illerinden sonra Yalova’ya da gelerek Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen toplantıda öğrencilere seslenerek, alınması gereken önlemleri anlattı. Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, dünyadaki depremlerin yüzde 20’sinin Japonya’da meydana geldiğini, Türkiye’nin de Japonya gibi deprem ülkesi olduğunu anımsattı. Türkiye’de deprem tedbir ve denetimlerinin arttırılması gerektiğini dile getiren Moriwaki, “Türkiye’de 99’dan sonra çıkan deprem yönetmeliği Japonya’dan daha katı. Ancak bu yönetmeliğin ardından yapılan binaların denetlemesi yeterli değil” diye konuştu. Şaban Temüge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından YEGES kapsamında merkezdeki ortaöğretim öğrencilerine yönelik eğitim veren Moriwaki, deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası yapılabilecekler hakkında öğrencilere bilgilendirmede bulundu. Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, katkılarından ötürü Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki’ye çiçek ve plaket verdi.

Yoshinori Moriwaki kimdir?

1958 yılında Japonya’da doğan Yoshinori Moriwaki, yüksek mimar ve inşaat mühendisidir. Moriwaki’nin Türkiye macerası ise 1999 yılında ülkemizin yaşadığı acı deprem olayından sonra başlıyor. D1999 depreminde 1 aylığına gelen Moriwaki, o tarihten beri Türkiye’de yaşamaktadır. Yoshinori Moriwaki, Malezya’daki Petronas İkiz Kulelerinin ve Japonya’nın en uzun asma köprüsü AKASHI inşaatını yapan Hazama Ando Corporation şirketinin İstanbul Şubesi Genel Müdürü ve Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Derneği Türkiye Şubesi Genel Sekreteridir. Ayrıca Türkiye’de pek çok kez seminer veren Moriwaki, deprem konusunda çocukları, halkı, toplumda yer alan her bireyi deprem farkındalığına karşı eğitim vermenin öneminin altını çiziyor. Japonya’da deprem bölgesi SENDAI’da 13 yıl görev yapmış olan Moriwaki, Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Derneği adına İstanbul’da Marmaray ve İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü projelerindeki denetim görevlerini üstlenmiştir. 1990 yılında Swiss Otel Projesi, YKK Fermuar Fabrikası, Çerkezköy-Honda Otomobil Fabrikası, Şekerpınar-Toyota Fabrikası, Adapazarı-Toyota Acil Yardım Hastanesi gibi büyük projelerde imzası bulunmaktadır.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.