yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3806
EURO
34,7650
ALTIN
2.394,20
BIST
10.228,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

İYİ PARTİ’DE ‘GENÇ OSMAN’ DÖNEMİ..

İYİ PARTİ’DE ‘GENÇ OSMAN’ DÖNEMİ..
08.01.2023 17:16
0
A+
A-

 

İYİ PARTİ İL BAŞKANI OSMAN KENDİR:

‘BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ’

  • İYİ Parti İl Başkanlığı’nın 3. Olağan Kongresi’nde Osman Kendir, İYİ Parti İl Başkanı seçildi.

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

İYİ Parti İl Başkanlığı 3. Olağan Kongresi’ni RDKM’de gerçekleştirdi. Yapılan seçimde Osman Kendir, yeni il başkanı oldu. Kongreye İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, 6’lı masanın il başkanları ve çok sayıda parti teşkilat üyesi katıldı. 11.00’da başlayan oy kullanma işlemi saat 17.00’da son buldu. Oy kullanma işlemine geçilmeden önce İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, açıklamalarda bulundu. Çelik, açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Şu anda birlik ve beraberlik içerisindeysek seçimden sonra da aynı birlik ve beraberliğin ortaya konulmasını istiyorum. Ersin Akyüz başkanımıza da bugüne kadar partimize yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Partimizin Yalova’da 2 bin 200 üyesi var. Kongreden sonra bütünlük içerisinde 2 bin 200 üyemizle sahaya inmenizi ve partimizi halkımıza inmenizi istiyorum.”

‘İYİ PARTİ HALKIN UMUDU OLMUŞTUR’..

Kongrede söz alan eski İYİ Parti İl Başkanı Ersin Akyüz, “Kurulduğu günden beri İYİ Parti, cesareti ile siyasette her zaman halkımızın umudu olmuştur. Bugüne kadar sokaklarda, meydanlarda siyasete hareket getiren teşkilatlarımızla anketlerde de her geçen gün yükseldiğini gösteren bir partiyiz” dedi.

GENÇ OSMAN DÖNEMİ..

Yoğun katılımın olduğu genel kurulda; Osman Kendir 264 oy alırken, diğer aday Talip Bayburtlu ise 200 oy aldı. Osman Kendir, İYİ Parti İl Başkanı oldu. 3. Olağan Genel Kurulu öncesinde İYİ Parti il binasında, il başkanlığına adaylığını açıklayan adaylardan Erdoğan Yıldız’ın katılmadığı, toplamda 466 oyun kullanıldığı ve 2 adayın yarıştığı kongrede, 2 oy geçersiz sayıldı. Osman Kendir’in bulunduğu mavi liste 236 oyun kullanıldığı 1. sandıkta 136 oy alırken, Talip Bayburtlu kırmızı listede 99 oy aldı ve 1 oy geçersiz sayıldı. 230 oyun kullanıldığı 2. sandıkta ise mavi liste 128 oy alırken, kırmızı liste 101 oyda kaldı ve 1 oyda geçersiz sayıldı. Sayımın ardından 466 oyun 264’ünü alan Osman Kendir, İYİ Parti İl Başkanı oldu. İYİ Parti’nin kurucularından İçişleri Komisyonu Üyesi ve İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, birlik beraberlik içerisinde geçen kongrede yarışan her iki adaya da teşekkür ederken, yeni il başkanı seçilen Osman Kendir’i tebrik etti. Osman Kendir’in başkan seçilmesinden sonra salonda Genç Osman adlı mehter marşı çalındı ve büyük sevinç yaşandı.

‘BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ’..

Kongreyle ilgili konuşan Osman Kendir, “İYİ Parti İl Teşkilatı olarak büyük bir aileyiz. Allah’ın izni ile iktidar yolunda yürüyoruz. Bizim görevimiz Genel Başkanımız Meral Akşener’in vizyonu, birlik ve beraberlik anlayışıyla liyakatli, ehliyet sahibi, halkta karşılık bulan, halktan da karşılığını alan, Yalova’yı yönetecek kadroları oluşturmak. Biz bu yolda varız. Biz birinci parti olacak, Sayın genel başkanımızı başbakan yapacağız. Yalova’da bir milletvekilliği istemiyoruz. Bugün ellerinde ne varsa hepsini istiyoruz. İki milletvekili istiyoruz. Belediye başkanlıklarını istiyoruz. Biz halkımıza doğru bir yönetim sunmak istiyoruz. Bunu yaparken de kimse ikbal peşinde değil. Bizim derdimiz 2023 yılında 1923 ruhunu ayağa kaldırmaktır. Biz büyük bir aileyiz.”

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ BELİRLENDİ..

Asil yönetim kurulu listesinde, Osman Kendir, Aysegül Alkılınç, Ahmet Bahadır Ilgın, Mustafa Karaca, Hasan Kolcu, Sevil Bilim, Kazım Demirtaş, Elif Mete, Hakan Toraman, Tuncay Yılmaz, Didem Kayıkçı, Adnan Kaşıkçı, Selda Fidan, Savaş Aygül, Kuzey Ilgın, Nurten Anıl, Fahriye Barkın, Köksal Ketenci, Hikmet Akdemir, Erol Duman, Murat Karayavuz, Ayşe Tutar, Osman Serdaroğlu, İhsan Dağdeviren, Mehmet Abdik, Güzin Karabacak, Fettah Çalışkan, Umut Aksoy, Cansu Çok, Ender Aldemir, Mehmet Ali Kaşıkçı, Yaşar Bostan, Hikmet Aslan, Musa Kırkık, Oktay Yılmaz, Zihni Baş, Sipahi Dincer, Hüseyin Ergün isimleri yer aldı. Yedek yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluştu: Gürkan Ürekli, Mehmet Kaya, Ali İhsan Gür, Burak Erdinç, Selma Doğan, Serkan Demirbaş, Beyza Mısır, Ceyhan Acar, Yüksel Ayaz, Aptül Kadir Bektaş, Aysun Çolak, Gökhan Derviş Duman, Funda Dağdibi, Güzin Güven Mete, Seyfi Akdoğan, Sadi Karaduman, Zehra Gülbahar, Tuba Koca, Ayşe Demir, Oya Dal, İhsan Bozkurt, Cahit Şimşek, Yeter Kılıç, M. Mustafa Kocaoğlu, Funda Şatana, İsmail Seren Sarman, Sinem Bilgiç, İbrahim Eraslan, Sedef Küçükoğlu, Leyla Özdemir, Leyla Adsız, Umur Torun, Erdem Erim Yılmaz, Ali Mesut Benzer. Disiplin Kurulu asil üyeleri; Kadir Pehlivan, Cemil Hopancı, İkram Yaralı, M. Bahattin Aksoy, Gökçen Yalçın, Şerafettin Us, Kibar Çebi, Gülay Yılmaz, Nilgün Erceylan olarak seçildi. Disiplin Kurulu yedek üyeleri: Cemile Karaca, Kemal Say, Nazmi Yaman, Ayşe Özgür, Mukaddes Gürbüz olarak seçildi. Genel Merkez üst kurul asil delegeleri de Osman Kendir, Halil İbrahim Tokay, Ayşegül Alkılınç, Kaan Şahin Duman olarak seçildi. Yedek ise Umut Aksoy oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.