yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0306
EURO
37,8106
ALTIN
2.802,18
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

İŞKUR İK PLATFORMU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İŞKUR İK PLATFORMU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
10.07.2024 16:21
0
A+
A-
  • İnsan Kaynakları Platformu, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Bursa Rehberlik ve Teftiş Grup Başkanı Yalçın Kubat, Yalova SGK İl Müdürü Mehmet Salih Aydın, Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erhan Dede ve İnsan Kaynakları (İK) üye işyeri temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi..

Haber / Zeynep TAŞTAN
Açılış konuşmalarında söz alan Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, “İlimizde özellikle çok tehlikeli ve tehlikeli sektörlerde yer alan işyerlerinde iş kazalarını nasıl azaltabiliriz bu konuda atılması gereken adımlar nelerdir, sadece ceza ve denetim değil burada aktif çözümler nelerdir bunları ortaya koymak istiyoruz. Sizlerin bu konudaki görüşlerinizi önemsiyor çözüm odaklı bir anlayışı benimsiyoruz” dedi.

 ‘İNSAN KAYNAKLARI PLATFORMU OLUŞTURULDU’..
İK toplantısında konuşan İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede, İl Müdürlüğü olarak, ilimizde insan kaynakları çalışanlarının birlikteliğini sağlayacak, iletişim kanallarını güçlendirecek, kamu-özel sektör diyaloğunu geliştirmek üzere ilimizin istihdamına yön veren işveren ve İK temsilcilerimiz ile birlikte 2019 yılında insan kaynakları platformunu oluşturduk. İK platformu bu yönüyle ilimiz iş piyasasın talep tarafına yönelik beklenti ve sorunların ele alındığı, yerel düzeyde özel sektör ve kamu işbirliğinin en güzel örneklerinden birini temsil etmektedir. İlk kurulduğu günden buyana çalışma hayatı ve insan kaynakları süreçlerine yönelik yaptığımız toplantılarımızın çok verimli ve güzel çıktıları olduğuna şahit oluyoruz. İK platformumuzun 6. konu başlığı ‘İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları Hukuki ve Cezai Sorumluluklar’ olarak belirlenmiştir. Teftiş Kurulu Başkanlığımız ve Sosyal Güvenlik Kurumumuz tarafından konu hakkında detaylı bilgilendirme sunumu yapılacaktır. Bizleri kırmayıp davetimizi kabul eden İş Başmüfettişi Abdurrahman ÇALIK ve Sosyal Güvenlik Denetmeni Mehmet Gülbağ’a ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığımıza göstermiş oldukları misafirperverlik ve işbirliği için çok teşekkür ediyoruz” dedi. İK toplantısı, iş kazaları ve meslek hastalıkları alanında sahada yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerinin paylaşımı ve soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.