yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Hafif Yağmurlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

İŞKENCE TÜNELLERİ!

İŞKENCE TÜNELLERİ!
23.07.2023 13:21
0
A+
A-

Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel:

‘BELDENİN ÇEKTİĞİ İŞKENCEYE ARTIK SON VERİN’

..”Ya bırakın biz başımızın çaresine bakalım ya da bitirin.”

  • Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel, İl Koordinasyon Toplantısı’nda, 28 yıldır bitirilmeyen tünellere ve yola yönelik sert eleştirilerde bulundu. Uzun süredir tamamlanamayan bu projelerin bölge için önemli bir sorun olduğunu belirterek yetkililere çağrıda bulundu..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Başkan Temel, yıllardır yapılamayan tünellerin ve yolların bölgenin ekonomisine zarar verdiğini ve bölge halkının günlük hayatını olumsuz etkilediğini dile getirdi. Tamamlanamayan altyapı projelerinin, Esenköy ve çevresindeki diğer yerleşim birimlerinin gelişimine engel olduğunu ve ulaşımı olumsuz etkilediğini vurguladı. Karayolları Bursa Bölge Müdürlüğü tarafından Esenköy-Armutlu arasındaki tünellerin aradan geçen 28 yıla rağmen bitirilememesine Esenköy ve Armutlu Belediye Başkanları tepki gösterdi. Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel, konuşmasını tamamladıktan sonra koordinasyon toplantısını terk etti.

‘YA BIRAKIN BİZ BAŞIMIZIN ÇARESİNE BAKALIM YA DA BİTİRİN’..

İl Koordinasyon Toplantısı’nda söz alan Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne sert eleştirilerde buulndu. Tünelleri, ‘İşkence tünelleri’ olarak adlandıran Temel, “Karayolları tarafından beldemizde yapılması gerek ve şimdiye kadar bitirilmesi gereken tüneller için, ‘Azap Tünelleri’ diyorduk ama artık bundan çıkıp, ‘İşkence tünelleri’ oldu. Ya bırakın biz başımızın çaresine bakalım ya da bitirin. Yaz ayları ve bayramlar gibi günlerde bildiğiniz burada izdiham yaşanıyor. Ambulansla hasta bile alamıyoruz. Çekilecek durumu geçti artık. Bu bir belde halkına yapılacak işkence değil. Ben Karayollarına adeta yalvardım. Arka yolu açın diye çok basit bir talepte bulundum. Bunu bile yapmadılar. Sadece yolu açın ben yapacağım dedim. Yapmadılar. Ben artık bize bir garezlerinin olduğunu düşünmeye başladım. Yapmayacaksalar bıraksınlar ben belediye imkanlarıyla burayı açayım beldenin çektiği işkenceye son vereyim. Gerçekten yetti artık. İl Koordinasyon Toplantılarında kaç kere bu konuyu gündeme geitrdiğimi, kaç kere talepte bulunduğumu, beldedeki sıkıntıyı kaç kere dile getirdiğimi unuttum artık. Belli ki hiç bir şey yapılmayacak. Yıllardır bekliyoruz 20 sene daha mı bekleyeceğiz” dedi.

‘ARMUTLU VE ESENKÖY’E YAPILAN İŞKENCEDİR’..

Armutlu Belediye Başkanı Mustafa Tokat da konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Armutlu ve Esenköy’e yapılan bir işkencedir. Bu rezaletin ben bir an önce sona erdirmesini talep ediyorum. Bu toplantılarda çektiğimiz sıkıntıları dile getiriyoruz. Ama değişen hiç bir şey olmuyor. Gelip çekilen sıkıntılara şahitlik etmenizi çok isteriz. Bu sorunlara tahammülümüz kalmadı. 1995 yılından beri bu yapılmıyor, bitirilmiyorsa bunun sorumlularının bulunması lazım. Armutlu ve Esenköy kör noktada kalmış kimse ilgilenmiyor. 28 yılldır kangren olan bu sorunun çözümü için kimsenin bir çabası da yok. Oraya bir kukla vatandaş getirmişler, bir kamyon bir mikserle iş yapılıyormuş gibi gösteriliyor. Karayollarından nefret ettim. Kim bu işi yapacaksa yapsın. Yapmayacaklarsa yapmasınlar.”

‘UYGUN DEĞİL’..

Karayolları Bursa Bölge yetkilisi ise yolun bu şekilde açılmasının uygun olmadığını ifade etti. Bakanlığın konuyu yakından takip ettiğini söyleyen yetkili, şu sözlere yer verdi: “İşin özelinde yüklenici ile ilgili durumu biliyorsunuz. Bakanlığımız ve genel müdürlüğümüz bu işi yakından takip ediyor. Durum tespit komisyonları oluşturduk. İvedilikle tünellerin ve o ulaşım aksının hizmete açılması için bakanlığımız konuyu yakından takip ediyor. Burada 25 yıllık bir ihale yapılmıştı. Biz çalışmaların daha hızlı bir şekilde tamamlanması için gereken gayreti gösteriyoruz. Ancak başkanların istediği şekilde şu anda bu bölgeyi trafiğe açmamız can ve mal güvenliği, karayolları standartı açısından uygun değil.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.