yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
18°C
Yalova
18°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C

İŞ NEREYE GİDİYOR?

İŞ NEREYE GİDİYOR?
25.06.2023 15:09
0
A+
A-

‘Al ETİBANK tesislerini, ver ARBORETUM’daki arazilerini mi olacak?’

  • Suudi yatırımcı Yalova’daki 100 milyon dolarlık turizm yatırımlarından vaz mı geçti? Başta Çiftlikköy’deki ETİBANK tesisleri olmak üzere, arboretumdaki araziler için takas mı devreye girecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bundan tam 9 yıl önce, 2014 yerel seçimleri öncesi Yalova mitinginde, arboretum arazilerindeki geniş alanda dev turizm yatırımlarının sözünü vermişti.

  • Birileri, Sayın Cumhurbaşkanı’nın Yalova halkına olan sözünü hiçe sayıyor ve yatırımların önünü kesiyor; kim bunlar?

 

 

  • Haber / Yorum – İbrahim Yurdagül

Bundan 11 yıl önce Yalova Belediyesi’ne, dolayısıyla Yalova halkına ait olan, sonrasında ‘turizm yatırımları geliyor’ denilerek satılan araziler üzerindeki belirsizlik bitmek bilmiyor.

  • Arsalara 33 milyon dolar ödenmiş, en az 100 milyon dolarlık da yatırım taahhüdünde bulunulmuştu.

Suudi kraliyet ailesine yakın bir ailenin önemli isimlerinden Mohammed Al Fozan, halk arasında ‘arboretum arazisi’ olarak bilinen Yalova’nın Termal-Çınarcık çıkış noktasındaki turizm imarlı 38 dönüm arsaya bundan 11 yıl önce tam 33 milyon dolar ödemişti. Ata mirası topraklar 2012 öncesi belediyenin mülküydü. Belediye, borçlardan kurtulmak için bir formül geliştirip uygulamış ve bu uygulama o gün için borçların bir miktar kapanmasını sağlamıştı.

Suudi yatırımcı Mohammed Al Fozan, aylar önce HABERCİ’ye yaptığı açıklamada, minimum 100 milyon dolarlık turizm yatırımı için finansal açıdan hazır olduklarını açıklamış, projenin görsellerini kamuoyu ile paylaşmış ve imar konusunda kendilerine verilen taahhütlerin yerine getirilmesini beklediklerini söylemişti.

  • Yatırımcı Yalova’dan kaçarcasına uzaklaştı..

11 yıllık süreçte Suudi yatırımcının satın aldığı toplam 33 dönüm arazi önce turizm tesis alanından rezidansların yer alacağı konut alanına çevrilmek istendi, olmadı, sonrasında geri adım atıldı ve en sonunda yeşil alana çevrildi.

Geçtiğimiz aylarda Yalova’ya gelen ve bölgedeki iş insanları ve Arap kökenli yatırımcılarla buluşan Mohammed Al Fozan, daha sonra ani bir kararla ülkesine dönmüş; Yalova’da neler yaşandığı, araziler ve söz konusu yatırım ile ilgili ne olup bittiği tam bir bilmece halini almıştı.

  • Suudi yatırımcının turizm imarlı tapularına karşılık ETİBANK tesisleri mi?

Son olarak Çiftlikköy’deki ETİBANK tesislerinin Suudi yatırımcıya teklif edileceği, bunun karşılığında ise arboretum arazisi üzerindeki 33 dönümlük turizm imarlı tapularından feragat etmesinin isteneceği konuşuluyor ve bu konuda herhangi bir açıklama ya da yalanlama yapılmıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.