yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4202
EURO
34,8115
ALTIN
2.399,48
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

İLK DERS ZİLİ ÇALDI

İLK DERS ZİLİ ÇALDI
11.09.2023 13:35
0
A+
A-

YALOVA VALİSİ DR. HÜLYA KAYA:

‘EĞİTİM; HEP BERABER BAŞARACAĞIMIZ UZUN BİR YOLCULUK’

  • 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının ilk ders zili, dün çaldı. Yusuf Ziya İlkokulu’nda düzenlenen program, Vali Dr. Hülya Kaya’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

..”Bu sene şöyle bir uygulama başlatıyoruz; bütün okul çevrelerinde zararlı alışkanlıkları engellemek amacıyla Emniyet Müdürlüğümüz ve Jandarmamızla beraber çok sıkı bir tedbirler alacağız.”

  • ..”Her zaman olduğu gibi milli ve manevi değerlerine sahip, nitelikli, kendine güvenen, üreten, yerel ve evrensel değerlerin farkında olan bireyler yetiştirmeye devam edeceğiz.”

..”Okul taşıtları ile ilgili de çok sıkı tedbirler aldık. Bu sene okul taşıtlarını üstlenen firmalara sesleniyorum: mutlaka bizim getirdiğimiz önlemlere uyun. Aksi takdirde bu konuda katı olacağız.”

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

2 bin 375 derslik, 164 okul, 53 bin 890 öğrenci ve 3 bin 630 öğretmen ile yeni eğitim yılının ilk ders zili dün çaldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilköğretim haftası kutlama programı; Yusuf Ziya İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Programa; Vali Dr. Hülya Kaya, AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda; İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe bir selamlama konuşması yaptı.

‘Kendine güvenen, üreten bireyler yetiştirmeye devam edeceğiz

Akmeşe konuşmasında, “Bireyin öğrenme sürecinde sadece salt bilgiyi aktarmaktan ibaret olmayan eğitimin bu bilgiyi günlük yaşamda uygulama becerisini, toplumsal değerlerden görgü kurallarına, akademik bilgilerden genel kültüre kadar birçok alanda bireyi donatan okullarımız, çocuklarımız için büyük önem taşıyor. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder’ sözü de eğitimin önemini vurgulaması bakımından son derece önemlidir. Bu bilinçle eğitimciler olarak, her zaman olduğu gibi milli ve manevi değerlerine sahip, nitelikli, kendine güvenen, üreten, yerel ve evrensel değerlerin farkında olan bireyler yetiştirmeye devam edeceğiz” dedi.

‘Yeni eğitim yılı hayırlı olsun’

Yeni eğitim yılının hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’un da Yusuf Ziya İlkokulu’ndan mezun olduğunu miniklere hatırlatarak, “Bu okulda okuyanlar için çok güzel bir hayal. Biz sizlerin merak eden, sorgulayan, hayaller kuran insanlar olarak hayatlarını sürmelerini istiyoruz. Öğretmenlerimiz de bunu bir altın gibi, en değerli hazine gibi hassasiyetle işleyecekler. Velilerimiz de önce ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteden büyüyerek hayata atıldıkları bir yaşamı onlarla birlikte görecekler” şeklinde konuştu.

‘Eğitim; hep beraber başaracağımız uzun bir yolculuk’

Çocukların heyecanına ortak olduklarını söyleyen Vali Dr. Hülya Kaya, “Eğitim ve öğretim, sadece öğretmenlerimizin değil, hep beraber başaracağımız uzun bir yolculuk. Velilerimizin destekleri, bizleri şevklendiriyor. Bu yolculukta bizlerin başarısını da garantiliyor. Bu sene bütün okullarımız bakım ve onarımdan geçti. Bu sebeple Milli Eğitim Müdürümüze ve ekibine teşekkür ediyorum; gece gündüz çalıştılar. Bugüne okullarımızı temiz, sağlam bir şekilde yetiştirdiler. Bu sene şöyle bir uygulama başlatıyoruz; bütün okul çevrelerinde zararlı alışkanlıkları engellemek amacıyla Emniyet Müdürlüğümüz ve Jandarmamızla beraber çok sıkı bir tedbirler alacağız. Bütün esnaflarımızla beraber zaman zaman bir araya geleceğiz. Bu çalışmalarımızı bizzat yerinde görmek için bu denetimlere aktif şekilde katılacağım. Okul çevrelerinde şüpheli gördüğünüz durumları kolluk güçlerine bildirirseniz, hemen hızlı bir şekilde önlem alacağız. Okul taşıtları ile ilgili de çok sıkı tedbirler aldık. Bu sene okul taşıtlarını üstlenen firmalara da sesleniyorum: mutlaka bizim getirdiğimiz önlemlere uyun. Aksi takdirde bu konuda katı olacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.