yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0783
EURO
38,0674
ALTIN
2.833,55
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

İLÇEDEKİ TARIMSAL FAALİYETLER DEĞERLENDİRİLDİ

İLÇEDEKİ TARIMSAL FAALİYETLER DEĞERLENDİRİLDİ
27.08.2024 14:00
0
A+
A-
  • Armutlu İlçe Müdürü Fatih Mehmet Kayalı, İl Müdürü Selçuk Yaman’ı makamında ziyaret etti..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Armutlu İlçe Müdürü Fatih Mehmet Kayalı, Tarım ve Orman İl Müdürü Selçuk Yaman’ı makamında ziyaret ederek ilçede yürütülen tarımsal faaliyetler hakkında kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.

İLÇENİN TARIMSAL POTANSİYELİ MASAYA YATIRILDI..

Görüşmede, Armutlu ilçesinin tarımsal üretim kapasitesi, ürün çeşitliliği, üreticilerin karşılaştığı sorunlar ve bu sorunların çözümüne yönelik stratejiler detaylı bir şekilde ele alındı. Kayalı, ilçenin tarımsal faaliyetlerinin sadece yerel ekonomiye değil, bölgesel kalkınmaya da büyük katkı sağladığını vurguladı.

TARIMSAL DESTEKLER VE YATIRIMLAR KONUŞULDU..

Ziyarette ayrıca, tarımsal destekler ve yatırımlar konusuna da değinildi. Kayalı, çiftçilere sunulan desteklerin arttırılması gerektiğini ifade ederken, Selçuk Yaman ise bu desteklerin etkin bir şekilde kullanılması için yapılması gereken çalışmalara dikkat çekti. Yaman, özellikle küçük ölçekli üreticilerin desteklenmesi gerektiğini belirterek, bu sayede yerel üretimin güçleneceğini ve ilçedeki tarımın sürdürülebilirliğinin sağlanacağını dile getirdi.

EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME FAALİYETLERİNİN ÖNEMİ..

Toplantıda, tarımsal eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerinin önemi de vurgulandı. Kayalı, çiftçilerin modern tarım teknikleri konusunda bilgilendirilmesi ve bu tekniklerin uygulanması noktasında daha fazla eğitim programının düzenlenmesi gerektiğini söyledi. İl Müdürü Yaman ise, bu tür eğitimlerin çiftçilerin verimliliğini arttıracağını ve tarımda sürdürülebilirlik sağlanacağını belirterek, bu alandaki çalışmalara her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

ORTAK PROJELER ÜZERİNDE ÇALIŞILACAK..

Görüşmenin sonunda, İlçe Müdürü Kayalı ve İl Müdürü Yaman, ilçedeki tarımsal faaliyetleri daha ileriye taşımak amacıyla ortak projeler üzerinde çalışma kararı aldı. Bu projelerin, özellikle zeytin üretimi, seracılık ve organik tarım gibi alanlarda yoğunlaşması planlanıyor. Ayrıca, tarımsal ürünlerin pazarlanması ve markalaşması konularında da çalışmaların yapılacağı belirtildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.