yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
15°C
Pazar Hafif Yağmurlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

İL ÖZEL İDARESİ’NİN EK HİZMET BİNASI KAMUSAL ALAN OLACAK

İL ÖZEL İDARESİ’NİN EK HİZMET BİNASI KAMUSAL ALAN OLACAK
02.02.2022 17:05
0
A+
A-

 

 

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

İl Genel Meclisi Şubat ayı olağan oturumlarını görüşmeye başladı. Meclis gündeminde; 8 yıldır üzerinde çalışmalar sürdürülen İl Özel İdaresi’ne ait ek hizmet binasının alışveriş merkezi, otel ya da ofis olarak kullanılması projesi vardı.

‘Kent hayatına kazandırılacak’

Proje ile ilgili olarak İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, “Mülkiyeti Yalova İl Özel İdaresi’ne ait, halen ek hizmet binası ve iş makinesi garajı olarak kullanılan Bahçelievler Mahallesi, 1254 ada, 1 ve 2 parsel numaralı taşınmazlarda yapılması görüşülen proje ile ilgili; İl Genel Meclisi’nin kararına istinaden 8 yıldır üzerinde çalışmalar yürütülmüş ve 2021 yılı itibari ile sona yaklaşılmıştır. Geçmişten günümüze dek imar planlarında hiçbir şekilde yeşil alan, park alanı veya sosyal donatı alanı olarak planlanmayan, imar planlarına ticaret alanı olarak işlenen, bulunduğu konuma nazaran verimli kullanılamayan bu arazinin, daha işlevsel kullanılarak kent hayatına kazandırılması ve kamuya gelir getirmesi amacıyla değerlendirilmesi için ilgili birimlerce çalışmalar yapılmıştır. Proje; alışveriş merkezi, otel ve ofis konseptlerini bir arada bulunduracak ve hiçbir şekilde doğrudan arsa satışı yapılmadan gerçekleştirilecek olup yap-işlet-devret, kat karşılığı ve hasılat paylaşımı yöntemlerinden biri ile hayata geçirilmesi için en uygun metodun tespiti hususunda görüşmeler sürdürülmektedir.

Mevzu bahis taşınmazlar 15 yıldan uzun bir süredir ve halen yatırımcıların ilgisini çekmekte

olup, ilgilenen yatırımcıların sayıları her geçen yıl daha da artarak projeleriyle ilgili İl Özel İdaresi ile görüşme talep etmektedirler. Proje’nin uygulaması hangi metotla hayata geçecek olursa olsun açık ihale yöntemi ile yapılarak ulusal ve uluslararası tüm yatırımcıların katılımına açık olacaktır. Bu konuda süreç şeffaf bir şekilde ve maksimum kamu menfaatini önceleyerek sürdürülmekte olup kamuoyunun bilgisine sunulur” açıklamasında bulundu.

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.