yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0849
EURO
38,0630
ALTIN
2.837,95
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

İL GENEL MECLİSİ’NDEN ARONYA FESTİVALİ’NE DESTEK

İL GENEL MECLİSİ’NDEN ARONYA FESTİVALİ’NE DESTEK
02.09.2024 17:30
0
A+
A-

ARONYA FESTİVALİ İÇİN 100 BİN TL

  • Yalova’da 6-7 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Aronya Festivali için İl Genel Meclisi’nden önemli bir destek geldi.

..”Etkinlik içerisindeki stantların kiralanması ile ilgili husus İl Özel İdaresi’ne denklere edildi.”

..”Aronya Festivali, Yalova’nın tanıtımı ve turizmi açısından büyük önem taşıyor.”

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova’da 6-7 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan Aronya Festivali için hazırlıklar hızla devam ediyor. Bu yılki festival, Tıbbi Aromatik Bitkiler Festivali adı altında gerçekleştirilecek. Etkinlik için İl Özel İdaresi’nden Yalova Turizm Birliği hesabına 100 bin TL maddi destek sağlanması talep edildi. Eylül ayı İl Genel Meclisi toplantısında gündeme gelen bu talep, meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

STANTLARIN KİRALANMASI İL ÖZEL İDARESİ BÜTÇESİNDEN YAPILACAK

İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, festivalle ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: “Sayın Valimizin başkanlığında, ilimizde turizmin geliştirilmesi, Yalova’nın tanıtılması anlamında birtakım faaliyetler yapılıyor. Bu çerçevede de 6-7 Eylül tarihlerinde Tıbbi Aromatik Bitkiler Festivali adı altında bir etkinlik düzenlenmesi söz konusu. Bu etkinlik İl Özel İdaremizin de içinde bulunduğu Yalova’mızdaki bütün yerel yönetimlerin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Etkinlikle ilgili bütçenin de Yalova Turizm Birliği bünyesinde oluşturulması öngörülüyor. Bu çerçevede yerel yönetimler çeşitli düzeylerde etkinliğe destek oluyorlar. Etkinlik içerisindeki stantların kiralanması ile ilgili husus İl Özel İdaresi’ne denklere edildi.”

‘UZUN ZAMANDIR ARONYA MEYVESİNİ DESTEKLİYORUZ’

Soygüzel, İl Özel İdaresi’nin uzun zamandır aronya meyvesine yönelik destek çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Soygüzel, “Aronya meyvesinin üretimi ve değerlendirilmesi konusunda fide desteği sağladık ve ilgili belgeleri temin ettik. Şimdi de bu sektörün tanıtımını ve büyütülmesini amaçlayan çalışmalara destek veriyoruz. Aronya Festivali, Yalova’nın tanıtımı ve turizmi açısından büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından meclis üyeleri tarafından yapılan oylamada destek talebi onaylandı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.