yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

İKLİM ODAKLI TARIMSAL MESLEKİ EĞİTİM PROJESİ YALOVA’DA BAŞLADI

İKLİM ODAKLI TARIMSAL MESLEKİ EĞİTİM PROJESİ YALOVA’DA BAŞLADI
08.06.2022 15:40
0
A+
A-

 

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Slovenya, Sırbistan ve Romanya’nın katıldığı, Avrupa Birliği tarafından desteklenen İklim Odaklı Tarımsal Mesleki Eğitim projesi Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle başladı.

Programa; Yalova Valisi Muammer Erol, Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdür Vekili Dr. Mustafa Öztürk ve proje ortağı ülkelerin temsilcileri katıldı.

‘141 bin Euroluk proje 30 ayda tamamlanacak’..

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşması yapan Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdür Vekili Dr. Mustafa Öztürk, “Projemiz, Erasmus Plus Mesleki Eğitimde İşbirliği faaliyeti kapsamında Ulusal Ajans’a sunulan 125 proje arasından, 21 proje arasına girmeyi başarmıştır. Projemize Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi de ortağımızdır. Ayrıca 5 ülke de projede yer almaktadır. Proje ile ziraat mühendisleri, tarım danışmanları ve tarım alanında yükseköğretim gören öğrencileri iklim değişikliği konusunda bilgilendirmek istiyoruz. Yine tarıma odaklanan eğitim modülleri geliştireceğiz. 141 bin Euroluk bu proje 30 ayda tamamlanacak” dedi.

‘21 proje arasına girdi’..

Proje Koordinatörü Dr. Erdinç Uysal da bir konuşma yaptı. Uysal konuşmasında, “Proje, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Erasmus+ Programı Mesleki Eğitimde İşbirliği Ortaklıkları (KA220-VET) faaliyeti kapsamında Ulusal Ajans’a sunulmuş ve hibe almaya hak kazanmış 21 proje arasına girmiştir. Erasmus+ Programı kapsamında, IPA 3 Çerçeve Anlaşması altında tamamı Avrupa Birliği tarafından finanse edilmekte olan bir projedir. Günümüzde iklim değişikliği ve küresel ısınma tüm dünyanın en önemli sorunlarından bir tanesidir. İklim, tarımsal üretimin en önemli belirleyicisidir. Tarımsal üretim bir taraftan iklim değişikliğine neden olurken diğer taraftan iklim değişikliğinden önemli ölçüde etkilenir. Tarım uzmanları, iklim değişikliği karşısında tarımın uzun vadeli uygulanabilirliği için kritik öneme sahiptir. Tarım üreticilerine rehberlik ve danışmanlık yapan tarım profesyonelleri ile sektöre mezun olarak girecek tarım öğrencilerinin eğitimine ve bilgilendirilmelerine yönelik bilgiler sunmak bu projenin temel amacıdır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.