
- İHH İnsani Yardım Vakfı, Kurban Bayramı vesilesiyle Burkina Faso’da yürüttüğü kurban organizasyonu kapsamında 1260 hisse kurbanın kesimini ve dağıtımını başarıyla tamamladı.
Yürütülen çalışmalara İHH Yalova Şubesi’nden Tekcan Yıldırım da aktif olarak katıldı. Şubeden görevlendirilen temsilci, kurban organizasyonunda yer almak üzere Burkina Faso’ya giderek hem kesimlere nezaret etti hem de dağıtım sürecinde gönüllü olarak görev aldı.
Haber \ Büşra GÜNDÜZ
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2025 Kurban organizasyonu kapsamında Burkina Faso’da kurban kesim ve dağıtım çalışmalarını başarıyla tamamladı. Vakıf, bu yıl bölgede vekaleti alınan toplam 1260 hisse kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Yürütülen çalışmalara İHH Yalova Şubesi’nden Tekcan Yıldırım da aktif olarak katıldı. Şubeden görevlendirilen temsilci, kurban organizasyonunda yer almak üzere Burkina Faso’ya giderek hem kesimlere nezaret etti hem de dağıtım sürecinde gönüllü olarak görev aldı. İHH’nın Afrika’daki kurban organizasyonları, hem bölgedeki yoksul halkın bayram sevincine ortak olmayı hem de Türkiye’den gönderilen kurban vekaletlerinin doğru ve güvenilir bir şekilde yerine getirilmesini amaçlıyor. Vakıf yetkilileri, Burkina Faso’daki kurban kesimlerinin İslami usullere uygun şekilde gerçekleştirildiğini ve etlerin öncelikli olarak yetimler, yaşlılar, dul kadınlar ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldığını belirtti. İHH Yalova Şubesi yetkilileri ise bu anlamlı çalışmaya katkı sağlamaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederek, Yalova halkının bağışlarıyla mazlum coğrafyalara umut olmaya devam edeceklerini söyledi.

