yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3718
EURO
34,6936
ALTIN
2.392,15
BIST
10.179,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

İHH DA ANMA ETKİNLİKLERİNE KATILDI

İHH DA ANMA ETKİNLİKLERİNE KATILDI
17.08.2023 15:59
0
A+
A-
  • Marmara depreminin 24. yıldönümü dolayısıyla İHH Yalova Arama ve Kurtarma ekibi de etkinliklerde yerini aldı.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

17 Ağustos 1999 Marmara depreminin 24. yıldönümü dolayısıyla Yalova Valiliği’nin koordinasyonunda düzenlenen anma etkinliklerinde İHH Yalova Arama ve Kurtarma ekibi de yerini aldı. Gazipaşa Caddesi’ne stant kuran İHH ekipleri, gece boyu gelen ziyaretçilere bilgilendirmelerde bulundu. Ayrıca stantta, afet bölgelerinde İHH Arama Kurtarma ekibinin de yer aldığı çalışmaların fotoğrafları sergilendi.

‘DESTEK BEKLİYORUZ’

Afete hazırlığın öneminden bahseden İHH Arama ve Kurtarma İl Temsilcisi Mustafa Kaya, “Arama ve Kurtarma ekibi olarak AFAD’ın koordinasyonunda deprem bölgelerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bilinçlendirme çalışmaları ile çeşitli il, ilçe ve kurumlarda bilgilendirmelerde bulunuyoruz. Bu zamana kadar yapmış olduğumuz saha çalışmalarında şunu gördük; ekip ve ekipman desteği oldukça önemli. İHH Arama ve Kurtarma ekibi olarak, ekipman desteğine ihtiyacımız var. Şu anda, ulusal afet ve acil durumlarda kullanılmak üzere araç için gönüllülerimizin desteğine ihtiyacımız var” dedi.

BİLİNÇLENMENİN ÖNEMİNDEN BAHSETTİ

Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine de baş sağlığı dileyen Kaya, “Deprem gerçeğini hiçbir zaman unutmamalıyız. Bölgemiz birinci derece deprem bölgesi, depreme hazırlıklı olmalıyız. Bu kapsamda da çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yapmış olduğu afet bilinç ve arama kurtarma çalışmalarına katılmalısınız” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.