yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
20°C

HUKUK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ A’DAN Z’YE TÜRK YARGI REFORMU’NU DEĞERLENDİRECEK

HUKUK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ A’DAN Z’YE TÜRK YARGI REFORMU’NU DEĞERLENDİRECEK
11.05.2022 15:37
0
A+
A-

 

Haber / Zeynep TAŞTAN
Yalova Üniversitesi, MEF Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri ile Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunları ve Yalova Barosu mensuplarının katılacağı çalıştay saat 10.00’da başlayacak. Yalova Üniversitesi Hukuk Kulübü Başkanı Fatma Şen ile Daha İyi Yargı Derneği Genel Sekreteri Tuğçe Özbilen’in açılış konuşmalarının ardından, Daha İyi Yargı Derneği’nin hazırladığı A’dan Z’ye Türk Yargı Reformu çalışması sunulacak. Sunumdan sonra Daha İyi Yargı Derneği Başkanı Av. Mehmet Gün ile Daha İyi Yargı Derneği Üyeleri Av. Melis Özsoy, Av. Havva Yıldız ve Av. Zübeyde Çapar, reformun ayrıntılarına girip, sırası ile Yargı Hizmetlerinde Kalite ve Unsurları, Kapsayıcı, Hesapverir, Tam Bağımsız Düzenleyici Kurum: Adalet Yüksek Kurumu ve Yargıda İdari Kararların Denetimi için Uzman Mahkeme: Adalet Yüksek Mahkemesi üzerine konuşacak. Bir kahve arasından sonra reformun ayrıntıları aktarılmaya devam edilecek. Daha İyi Yargı Derneği Başkanı Av. Mehmet Gün ile Daha İyi Yargı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hande Hançar ve Daha İyi Yargı Derneği Üyesi Av. Utku Süngü, bu kez Optimum Mahkeme Yapılanması ve Modern Yargılama Usulleri, Tam Bağımsız Yargısal Meslek Kuruluşları ve Yeknesak Hukuk Meslekleri Kariyer Planı üzerine katılımcıları bilgilendirecek. Çalıştayın öğleden sonraki bölümü reform önerilerinin değerlendirileceği panel ile devam edecek. Yalova Üniversitesi Hukuk Kulübü, MEF Üniversitesi Hukuk Kulübü ve Sakarya Üniversitesi Hukuk Kulübü temsilcileri, Daha İyi Yargı Derneği’nin hazırladığı A’dan Z’ye Türk Yargı Reformu çalışması üzerine eleştiri ve önerilerini aktaracak.
Daha İyi Yargı Derneği nedir?
Türkiye’deki yargı sorunlarını tespit edip çözüm önerileri geliştirmek, bu öneriler üzerinde toplumsal mutabakat sağlanması ve çözümlerin hayata geçirilmesi için çalışmak üzere Kasım 2014’te kurulmuş, siyaseten tarafsız sivil toplum kuruluşu. Amacı Türkiye’nin, uzlaşma kültürünün egemen olduğu, barış içinde yaşayan, üretken, uluslararası alanda rekabetçi ve müreffeh bir toplum haline gelmesine, yargının daha ilerletilmesi ve geliştirilmesi yolu ile katkıda bulunmak. Dernek, yargıda A’dan Z’ye bir reform öneriyor.
www.dahaiyiyargi.org
Av. Mehmet Gün kimdir?
Konya’nın, Bozkır ilçesinin, Dere Köyü’nde doğdu. Daha İyi Yargı Derneği Başkanı. Gün+Partners Hukuk Bürosu kurucusu. Legal500, Chambers and Partners ve Euromoney tarafından Türkiye’deki en etkili avukatlar arasında gösteriliyor. Hukukun üstünlüğünü ve demokrasiyi güçlendirmek ve geliştirmek ve bunun sonucunda sürdürülebilir ekonomik büyümeye yardımcı olmak için çabalıyor. Daha İyi Yargı Derneği’nin yanı sıra İstanbul Tahkim Derneği’nin (İSTA) kurucusu ve başkanı, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) başkan yardımcısı, Türk Sanayicileri ve İşinsanları Derneği’nin (TÜSİAD) haysiyet divanı üyesi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.