yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0708
EURO
38,0689
ALTIN
2.834,44
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

HOŞÇAKAL EFSANE MÜDÜR PARILDAR

HOŞÇAKAL EFSANE MÜDÜR PARILDAR
16.07.2024 16:37
0
A+
A-

‘HOŞÇAKAL YALOVA’

  • Suat Parıldar, yeni görevine başlamadan önce bir veda mesajı yayınlayarak Yalovalılara, meslektaşlarına ve tüm paydaşlara teşekkür etti..

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yaklaşık sekiz yıldır Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü olarak görev yapan Suat Parıldar, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın takdirleriyle İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne atandı. Suat Parıldar, yeni görevine başlamadan önce bir veda mesajı yayınlayarak Yalovalılara, meslektaşlarına ve tüm paydaşlara teşekkür etti. Veda mesajında, Yalova’da gerçekleştirilen projeler ve elde edilen başarılar detaylı bir şekilde anlatıldı.

GÖREVE BAŞLANGIÇ VE İLK ADIMLAR..

Suat Parıldar, 17 Kasım 2016 tarihinde Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevine başlamıştı. Göreve başlar başlamaz Yalova’nın tarımsal fotoğrafını çektiklerini belirten Parıldar, atılacak adımları belirli bir sıra ile hep birlikte attıklarını ifade etti. Yalova’nın tarım potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için yoğun çaba sarf ettiklerini ve bu süreçte birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİNASININ YENİLENMESİ..

Görev süresi boyunca, İl Müdürlüğü hizmet binasının modern bir şekilde yenilendiğini ve tüm hizmet birimlerinin tek bir noktaya toplanarak ulaşılabilirliğin ve üretkenliğin artırıldığını belirten Parıldar, Yalovalı vatandaşlara yakışır bir hizmet binası sunduklarını ifade etti.

TARIMSAL PROJELER VE DESTEKLER..

Suat Parıldar, Yalova’da görev yaptığı süre boyunca toplamda 143 proje uyguladıklarını ve Bakanlıkla birlikte 94 milyon TL değerinde 76 projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Ayrıca, Parıldar, İl Özel İdare, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve Avrupa Birliği fonlarından olmak üzere 67 adet projeyi hayata geçirdiklerini ve bu projelerin toplam değerinin 44,8 milyon TL olduğunu söyledi. Yalova’nın meyvecilik üretiminin korunması ve geliştirilmesi amacıyla son sekiz yılda yaklaşık 2500 dekar alanda uygulanan projeler ile meyvecilik alanını %13 artırdıklarını belirten Parıldar, aronya meyvesinin ilimize kazandırıldığını ve Türkiye’de ilk olarak “Organik Sertifikalı” ve “Coğrafi İşaretli” Aronya hasadının yapıldığını ifade etti. Parıldar, Yalova Aronyası Hasat Günü etkinliğinin her yıl süregelen bir gelenek haline getirilerek festival seviyesine taşındığını belirtti. “Kent Tarımı Uygulamaları” ve “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi” projeleri kapsamında 1.201 üreticiye 2.313 dekar alanda 6 milyon TL’yi aşan miktarda fide ve tohum temin edildiğini söyleyen Parıldar, bu projelerin tarımsal üretimde önemli bir katkı sağladığını belirtti. Buğday, arpa, yem bitkileri ve yağlık ayçiçeği üretimini artırmak üzere projeler uygulandığını ve sağlanan desteklerle ayçiçeği ekilişinin 1.900 dekardan yaklaşık 10 bin dekar alana ulaştığını ifade eden Parıldar, başta süs bitkileri ve sebze üretimi olmak üzere ürün zararlılarıyla mücadele kapsamında biyolojik ve biyoteknik mücadele projeleri yapıldığını, sera modernizasyonu projeleri ile 302 üreticiye 428 dekar örtü altı alanda sera örtüsü yenilemesi yapmak üzere toplamda değeri 7 milyon TL olan 132 ton sera naylonu dağıtıldığını belirtti. Bu projenin 2024 yılında da uygulanmasını sağladıklarını ifade etti. Parıldar, hayvancılık faaliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla “Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi”nin 2. ve 3. beş yıllık döneminin uygulamaya geçirildiğini belirtti. Parıldar ayrıca, “Yalova Kıvırcığı Koyunlarının Genetik Çeşitliliğinin Analizi” projesi ile farklı bir ırk olduğunu ortaya çıkararak tescil edilmesini sağladıklarını söyledi. Büyükbaş hayvancılıkta İl Özel İdaresi desteğiyle “Suni Tohumlamaya Destek Projesi”nin uygulandığını belirten Parıldar, Yalova’nın ekolojisine uygun olan arıcılık faaliyetleri kapsamında birçok çalışmanın tamamlandığını ve projelerin uygulandığını ifade etti.

SU ÜRÜNLERİ VE MİDYE YETİŞTİRİCİLİĞİ..

Marmara Denizi Su Ürünleri Denetim ve Kontrol Merkezi’nin kurulum çalışmalarını başlattıklarını belirten Parıldar, ilde 7 midye yetiştiricilik işletmesinin kurulumunu sağladıklarını ve “Midye Müsilaja İyi Gelecek” ve “Marmara Denizinde Organik Midye Yetiştiriciliği” projeleri ile Türkiye’de ilk defa iyi tarım ve organik tarım sertifikasına sahip midye yetiştiriciliğini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

COĞRAFİ İŞARETLER VE TESCİLLER..

Parıldar, ilin köklü ürünü olan Yalova Kivisine coğrafi işaret kazandırdıklarını, ardından Yalova Aronyası ve Yalova Kestane Balının coğrafi işaretlerini aldıklarını belirtti. Ayrıca, Yalova’nın kıvırcık koyununun ırk olarak tescil edilmesini sağladıklarını ve bunlara ilave olarak Şenköy Kızılcığı, Akköy Bamyası, Yalova Orkidesi gibi ürünler için de coğrafi işaret çalışmalarını başlattıklarını ifade etti.

ÜRETİMDEN TÜKETİME KADAR GIDA GÜVENLİĞİ..

Üretimden tüketime kadar uluslararası standartlara uygun şekilde gıda güvenliğini sağlamak amacıyla denetimlerin 2 kat artırılarak yıllık 7.000 denetimin üzerine çıkarıldığını belirten Parıldar, Marmara Denizi’nde sürdürülebilir balıkçılığın devamını sağlamak üzere kontrol gemisinin kuruma kazandırıldığını ifade etti.

TEŞEKKÜR VE VEDA..

Suat Parıldar, tüm bu projeleri gerçekleştirme ve Yalova’da hizmet etme fırsatını sunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya teşekkür etti. Parıldar, “Birlikte görev yaptığım önceki Bakanlarımıza, Sayın Valimiz Dr. Hülya Kaya’ya, önceki Valilerimiz Muammer Erol ve Tuğba Yılmaz’a, bugünün ve yarının siyasetinde değeri büyük olan vizyon sahibi  Milletvekilimiz Ahmet Büyükgümüş’e, Milletvekillerimiz Meliha Akyol ve Milletvekilimiz Tahsin Becan’a, İl Genel Meclisi Başkanımız Hasan Soygüzel’e, meclis üyelerine,  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz ve ekibine, önceki Meclis Başkanı Yaşar Demirel ve meclis üyeleri ile Genel Sekreteri Selim Karahan ve ekibine, Benim Yalova’ya hizmet etmeme vesile olan önceki milletvekilimiz Fikri Demirel’e ve önceki dönem tüm milletvekillerimize, siyasi partilerimizin il başkanları ve yöneticilerine, kamu kurum ve kuruluşlarının kıymetli yöneticilerine, çalışanlarına, muhtarlarımıza, tarımsal kalkınma kooperatiflerimize, birliklerimize, tüm sivil toplum kuruluşlarına, derneklerimize, kıymetli yöneticilerine ve çiftçilerimize çok teşekkür ederim.” Parıldar, birlikte görev yaptığı mesai arkadaşlarına ve ailesine de teşekkür ederek, haklarını helal etmelerini istedi. Suat Parıldar, “İnşallah ‘is’ bırakanlardan değil ‘iz’ bırakanlardan olmuşuzdur” diyerek, Yalova’ya duygusal bir veda etti. Yeni görevinde de başarılı çalışmalara imza atması beklenen Parıldar, Yalova’daki başarılarının İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde de devam edeceğini ifade etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.