yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

HOCAMIZIN İZİNDEYİZ

HOCAMIZIN İZİNDEYİZ
11.10.2022 16:56
0
A+
A-

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Mustafa Berber, HABERCİ’ye ziyarette bulundu. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen il olağan kongresi sonrasında ülke ve Yalova gündemine dair önemli açıklamalarda bulunan Berber, Türkiye’nin Milli Görüş’e ihtiyacı olduğunu söyledi.

 

Onur ERDİK

 

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Yeniden Refah Partisi Yalova İl Kongresi sonrasında yeniden göreve gelen Mustafa Berber, HABERCİ’yi ziyaret ederek gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yalova ve ülke gündemini değerlendiren Berber, kendilerinin iktidara gelmeleri durumunda bütün sorunları çözeceklerini ve halkın rahata kavuşacağını söyledi.

‘Bugünkü siyasete göre yönlenen teşkilat değiliz’..

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Berber, “1969’da kurulan bu dava bugünlere gelmiştir. O dönemde Rahmetli Necmeddin Erbakan hoca ne konuşmuşsa bugün biz aynı şeyleri konuşuyoruz. Hiçbir değişiklik yoktur. Neden? Biz dava adamıyız. Biz bugünkü siyasete göre yönlenen teşkilat değiliz. 40-50 yıl önce ne konuşuyorsak; bugün de aynı şeyi konuşuyoruz. 50 yıl sonra da bizim çocuklarımız, torunlarımız yine aynı şeyleri konuşacak. Doğru değişmez” ifadelerini kullandı.

‘Siyaseti bu ülkeye hizmet etmek ve Allah rızası için yapmak lazım’..

Geçmiş dönemlerde siyasilerin birbirleriyle olan atışmalarını hatırlatan Berber, “İnternete bakıyorsunuz. Dün farklı konuşanlar bugün çizgisinde durmayıp yine farklı konuşuyorlar. Bizler normal hayatta birbirimize ağır laf etsek yüzümüze bakabilir miyiz? Böyle bir şey olursa o kişiyle insani ve İslami ilişkilerimizi kopartmamız lazım. Geçmişte birbirlerine ne kadar ağır kelimeler kullandılar. Hepsi bilinen şeyler. Peki, böyle bir siyaset olabilir mi? Siyaseti bu ülkeye hizmet etmek ve Allah rızası için yapmak lazım. Bugün siyasi partilerin aldıkları resmi yardımlar belli. Biz almıyoruz. Siz de almayın kardeşim. Madem bu işe talipsiniz. Bu memlekete hizmet etmek istiyorsanız, bu şekilde hizmet edin. Aldığınız paraları fakir fukaraya dağıtın” şeklinde konuştu.

‘Bürokratın 300-400 bin TL maaş aldığı yerde fakirliği övüyorlar’..

Ülkedeki ekonomik durumu değerlendiren Yeniden Refah Partisi İl Başkanı, şunları söyledi: “Bize fakirliği çok güzel gösteriyorlar. Sürekli camilerde, hutbelerde fakirlik için şükretmek lazım diyorlar. Fakirliği övüyorlar. Peygamber efendimizin ve o dönemdeki insanların fakir olduklarını bize anlatıyorlar. Bazen insanın fakir ve ihtiyaç sahibi olası geliyor. Öyle özendiriyorlar. Sen 100 bin TL maaş alacaksın, bir bürokratın 4-5 yerden 300-400 bin TL maaş alacak, onlara bir şey denmeyecek ama sen fakirliği öveceksin. Adam evine ekmek, çocuğuna süt alamıyor, bağırıyor ve sesi çıkıyor. Ona diyorlar ki,‘sen şükret haline, senden kötüleri de var.’ Benden iyileri de konuşalım. Paylaşımda adalet yok. Onun için biz Milli Görüş’ü her kesime yayarak adalet, paylaşımcılık nasıl olurmuş, bunu insanlara anlatmaya çalışıyoruz. Gece gündüz çalışıyoruz, imkanlarımız çok dar, ekonomik imkanlarımız hiç yok. Çoluğumuzun-çocuğumuzun rızkından keserek bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bunlardaki imkan bizde olsa şu Yalova’yı altından kaldırır üstüne çeviririz. Her türlü imkan var. Devletin her türlü imkanını kullanıyorlar.”

‘Yalova’da bizden başka faal olarak çalışan hiçbir parti yok’..

Yalova’da teşkilat olarak aktif bir şekilde çalıştıklarının altını çizen Mustafa Berber, “3,5 yıl önce biz kongreyle göreve gelmiştik. Şimdi tekrar Genel Merkez bizim aday olmamızı istedi. Biz de delegelerimizin oylarıyla seçildik. Daha bir aşkla ve şevkle çalışmaya başladık. Daha önce ikinci vitesle gidiyorduk, şimdi dördüncü ve hatta beşinci vitesle gideceğiz. Rakiplerimiz bizimle uğraşıp önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Bugün Yalova’da bizden başka faal olarak çalışan hiçbir parti yok. Hepsiyle gidip görüştük. Hepsinin arkalarında bir rüzgar veya ekonomik güç var. Bunlar yatıp seçimi bekliyorlar, halka inmiyorlar. Sokağa bir inin de şu milletin halini bir görün, çözümlerinizi ortaya koyun” dedi.

‘Türkiye’nin Milli Görüş’e ihtiyacı var’..

Altılı masaya da yüklenen Berber, “Muhalefet sadece eleştiriyor. ‘Erdoğan gitsin de ne olursa olsun.’ Böyle bir anlayış olabilir mi? Altılı masa diyorlar, bu masada hiçbir çare yok. Tamam Erdoğan gitsin, evet, Milli Görüş gelsin. Türkiye’nin, Milli Görüş’e ihtiyacı var. Reçetesi, projesi, iş bitirme belgesi olanlar gelsin. Görsünler o zaman hizmet nasıl oluyormuş. Bugün o altılı masada bulunanlar, herhangi bir çare üretiyorlar mı? Sadece Erdoğan’ı indirmek için ‘biz yaparız’ diyorlar. Söylemden öteye geçmiyor dedikleri. ‘O insin sonra bakarız başımızın çaresine.’ 60-70 kere buluştular, toplandılar. Hiçbir icraat yok. Yarın bunlar seçildikleri zaman ne bakanlıkları ayırabilirler, ne başka bir şey; yalnızca kavga ederler. Ülkeyi tamamen kaosa sokarlar. Bugünkü iktidar da devam ederse ülke büyük bir kaosa girecek. Çünkü bunların da bir alternatifi yok artık. Deniz taşmış geliyor, önünde durmak mümkün değil. Önünü kesmeye daha ileriden başlamak lazım” diye konuştu.

‘Yalova’daki trafik sorununun acil çözülmesi lazım’..

Yeniden Refah Partisi Yalova İl Başkanı Mustafa Berber, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Televizyonda izledim. Ne diyor Cumhurbaşkanımız? Bundan sonra hırsızlık, yolsuzluk olmayacak. Kimse çalıp çırpmayacak. O zaman 20 yıldır bu işi kim yapıyor? 20 yıldır bu ülkede kimler çalıyor? Demek ki çalınıyor, yolsuzluk var. Kendisi de itiraf ediyor. ‘Bundan sonra bu işi biz çözeriz’ diyor. Sanki iktidarda başka bir parti var, onlar yolsuzluk yaptılar! Bunlar da gelip düzeltecekler! Bunların da yapacağı bir şey kalmadı. Yalova’daki bazı belediyelerde de yaşanan yolsuzlukları biz biliyoruz. Yalova’da hizmet alanında yapılması gerekenlere bakarsak; kentin trafiği çok önemli. Yalova’da trafik tamamen bitmiş, arabayı park edecek yer bulamıyorsunuz. Buradaki trafik sorununun acil çözülmesi lazım. Bunun için de tramvay konulması gerekiyor. Burası için ulaşım önemli, ancak kentsel dönüşüm daha önemli. Yalova canlı bir mezarlık. Allah göstermesin, burada bir deprem daha olursa, öncekinden daha tehlikeli olur. Binalar zamanında hasar aldı. Ufak bir sallantıda bu binalar yıkılacak. Bu kadar insanın burada ne olacağı belli değil. Kentsel dönüşümde belediyenin taşın altına elini sokması lazım. Bu işi Ankara’dan çözemiyorlar. Belediyenin bu işte öncülük ederek kentsel dönüşüme el atması gerekiyor. Kaçak yapılaşmayı durdurmak gerekiyor. Yalova’da yeni yapılan hastane yerinde değil. Çok yanlış bir proje. Yolu yok, olması da mümkün değil. Emniyeti de oraya götürdüler. Yalova’da hastane yapmak için başka yer mi yoktu? Kimlere peşkeş çekildi, bilmiyoruz tabii ki. Emniyet binası da yanlış. Neden dip dibe sokuyorsunuz? Hacımehmet’te,Kirazlı’da yer var; oraya götürün. Yalova merkezdeki bütün noterler, devlet daireleri; buradan çıkmaları gerekiyor. Bankaların çıkması gerekiyor. Merkezden dışarıda olması lazım bunların. Bütün kurumların şehir dışına alınıp dağılması lazım. Aynı yerde toplanmaması gerekiyor. Yalova’yı rahatlatmak lazım.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.