yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4919
EURO
34,6865
ALTIN
2.395,63
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

‘HİLALİN YILDIZI GİBİYİZ AMA SONUÇ YOK!’

‘HİLALİN YILDIZI GİBİYİZ AMA SONUÇ YOK!’
12.01.2023 16:58
0
A+
A-

 

  • Yalova Devlet Hastanesi’nin, eğitim ve araştırma hastanesi olması için afiliasyon sürecinin Şubat ayı sonuna kadar yapılacağını belirten Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, “Buraya 30 hekim getirdik. Bu hekimler ne yapacak? Boş boş odada mı oturtacağız onları. Yalova’nın onkoloğa, batin cerrahına, gastroonkolokağa, endokrin uzmanına ihtiyacı var. Birçok alanda hekim arkadaşları burada olmayanlardan seçtik”.

 

  • Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle Lova Otel’de gazeteciler ile buluştu. Toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Bahçekapılı, Yalova Üniversitesi’nin geldiği noktayı gazetecilere açıkladı. Yalova Devlet Hastanesi’nin, eğitim ve araştırma hastanesi olması için afiliasyon sürecinin Şubat ayı sonuna kadar yapılacağını belirten Bahçekapılı, Yalova Üniversitesi tarafından alınan doktorların Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüşecek hastanede Yalova halkına hizmet vermeye başlamasını beklediklerini dile getirdi.

‘HASTANEYİ NİTELİKLİ HALE GEİTRMEK İSTİYORUZ’..

Morfoloji binasını Yalova Üniversitesi’nin yaptığını söyleyen Bahçekapılı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bize düşen vazifeleri yerine getiriyoruz. Binamızı tamamlamak üzereyiz. Bir yandan da hocalarımızı alıyoruz. 30 tane ihaleye çıktık. Rekor kırdık. Bir yılda 30 doktorun alımı konusunda gayret gösterdik. Yalova’mıza hastanemizin ihtiyaç duyduğu doktorları getirme noktasında özel bir seçim yaptık. Bundan sonraki süreçte afiliasyon gerekiyor. Afiliasyon işi ise Sağlık Bakanlığı nezdinde gerçekleşen bir durum. Hastane Mart-Nisan gibi açılmak isteniyor. Bizim de ümidimiz Şubat ayı sonuna kadar afiliasyonun gerçekleşmesi. Çünkü bizim getirdiğimiz doktor arkadaşlarımızın bil fiil çalışabilmesi için afiliasyona ihtiyaç var. Buraya 30 hekim getirdik. Bu hekimler ne yapacak? Boş boş odada mı oturtacağız onları? Yalova’nın onkoloğa, gastroonkolokağa, batin cerrahına, endokrin uzmanına ihtiyacı var. Birçok alanda hekim arkadaşları burada olmayanlardan seçtik. Yalova Üniversitesi olarak Yalova’nın sistemine her alanda destek olmak istiyoruz. Biz ilk 3-4 yıl Tıp Fakültesi’nde eğitim verecek hocaları almakla da işe başlayabilirdik. Ama bunu yapmayarak hastanede vatandaşa hizmet edecek doktorları getirdik. Yani Yalova’nın ve Yalovalıların önceliğini düşündük. 2023 yılında riske girerek bu alıma devam edeceğiz. 25 kadromuz vardı. 9 fakülte, 5 MYO var ama siz kadronuzun yüzde 55’ini bir fakülteye tahsis ediyorsunuz. Bunu neden yapıyoruz? Devletimiz Yalova’ya çok güzel bir hastane yaptı. Bu hastaneyi daha nitelikli hale getirmek istiyoruz.”

‘YALOVA’YA DEĞER KATACAK’..

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Teknopark’ın Yalova Makine İhtisas OSB içerisine taşınacağını söyleyen Bahçekapılı, “Almanya’nın ve Hollanda’nın yaptığını yaparak Teknopark ve Mühendislik Fakültesi’ni Yalova Makine OSB’nin içine gömme kararı aldık. Bu sayede bir fiil atölyenin, laboratuvarın içerisinde olacak. Dünyada çok önemli fırsatlar var. Helikopter sanayisinde Ukrayna çok önemli bir ülke. O anlamdaki önemli bir firma fabrikasını Yalova’ya taşıyacak. İhtiyaç duyduğu mühendisini de Yalova Üniversitesi’nden alacak. Bizden sadece 7 dönümlük bir arazi istiyorlar. Bu konuda Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir’le de görüşeceğiz. Bu konuda anlaşırsak o firmayı getireceğiz. Sanayi anlamında birçok önemli firma da Yalova’ya geliyor. Bunların hepsi Yalova’ya değer katacak. Bunların gelmesi ile öğrencilerimiz buralarda staj yapacak, ardından da buralarda çalışmaya başlayacaklar” ifadelerine yer verdi.

 ‘ÜNİVERSİTEDE CİDDİ SIKINTILAR VAR’..

“Safran Yolu’ndaki Meslek Yüksek Okulu’na gittiğimde psikoloji öğrencilerinden kaçıyorum” diyen Bahçekapılı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğrencilerin mezun oldukları lise, bizim sunduğumuz imkanlardan daha fazlasına sahip. Ya açmayacaksın, ya da açıyorsan o öğrenciye güzel imkanlar sunacaksın. Biz bu arkadaşlara kampüste geçici bir yer ayarladık. 2. dönemde onları kampüsümüze alacağız. Yani bizim bunları hızlı bir şekilde sonuca kavuşturmamız lazım. Desteğe çok ihtiyacımız var. Bizim bütçemiz her yıl düşmüş. 34 milyon TL bütçe ile başlayan bir bütçe 22 milyon TL’ye kadar düşmüş. Bu yıl devletten alacağımız bütçe 40-45 milyon TL olacaktı. Ancak biz sermaye bütçesi olarak 62 milyon TL almayı başardık. Yeter mi; yetmez. Bu yıl nasıl bu kadar ek bütçe almayı başardıysak, 2023 yılında da bu istikametten şaşmayıp, 62 milyon TL’ye ilaveten yeni ekleri bütçemize katacağız. Kampüsümüzü gerçekten yaşanabilir bir kampüs havasına sokmamız gerekiyor.”

‘LABORATUVAR VE BORSA KURULUCAK’..

İl Özel İdaresi ve İstanbul Borsası tarafından Yalova Üniversitesi’ne laboratuvar yapılacağını ifade eden Bahçekapılı, önümüzdeki hafta İstanbul Borsası Başkanı’nın Yalova’ya geleceğini belirterek şu açıklamalarda bulundu: “Mühendislik Fakülte’mizde 7 bölüm var. Ama maalesef 2 laboratuvar vardı. Biz kalan 5 laboratuvarı gerçekleştirmeye çalışıyoruz. 350 bin ile 500 bin TL’lik bütçelerle bunu yapıyoruz. Bu yeter mi; yetmez. Bunu bizim 2 milyon TL’ye kadar çıkartmamız lazım. Yani biz, eldeki kısıtlı bütçe ile bir yola başladık. Önümüzdeki yıllarda o bölümlere yapacağımız ilave desteklerle birlikte onları da büyüteceğiz. Bu laboratuvarlardan 2 tanesini Yalova İl Özel İdaresi kuracak. İstanbul Borsası da bize laboratuvar kurmaya gelecek. İstanbul Borsası İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde bir borsa ve laboratuvar kuracak. Ayrıca morfoloji binasına da 2 adet laboratuvar daha kuracak.”

‘2 YENİ FAKÜLTE KURULACAK’..
İlahiyat Fakültesi kurulurken içinde mescit bile bulunmadığını dile getiren Bahçekapılı, üniversite bünyesinde 2 yeni fakültenin de temellerinin atılacağını sözlerine ekledi. Göreve geldiklerinde ciddi eksikliklerin olduğunu söyleyen Bahçekapılı, sözlerini şöyle tamamladı: “İlahiyat Fakültesi kurulmuş ama fakültenin mescidi yoktu.  Öğretim görevlerinin masası yoktu. 102 üniversite kurulmuş Türkiye’de, Yalova Üniversitesi bunlar arasında 94. sırada yer alıyor. 3-4 yıl önce 60. sıralarda yer alıyormuşuz. Son 6 yılda 94. sıraya kadar gerilemişiz. Paydaşlarımız bile belli değildi. Kaliteyi iyileştirmek için ne yapacağımızı bile bilmiyorduk. Bunlar hep bizi geriye götürmüş. Kendimizi anlatırken ne diyoruz: Bir tarafta İstanbul, bir tarafta Bursa, bir tarafta Kocaeli, altta Balıkesir. Hilalin yıldızı gibiyiz. Ama sonuç yok. Mühendis fakültelerine öğrenci gelmiş, geçen yıl 340 öğrenci fakülteyi terk etmiş. Bunun 50 tanesi yatay geçiş olsa; 300’ü memnun olmadığı için gidiyor. Öğrencinin 14 hafta uygulama yapması lazım. Benim öğrencim 2 hafta yapabiliyor. Zira laboratuvarı yok. Yalova önemli bir tarım sektörüne sahip. Burada çiçekçilik, kivi üretimi, aronya üretiliyor. Yine Yalova, ülkenin en önemli gemi inşa alanlarından birisi durumunda. Ama Yalova’da ne bir Ziraat Fakültesi ne de lisans düzeyinde Gemi İnşaatı ve Denizcilik bölümü var. Ama biz başka bölümlere yoğunlaşmışız. Şimdiki bu yeni 4 yıllık süre zarfında Yalova GARDEN A.Ş ile görüşeceğiz, sanayiye gideceğiz. Ziraat Fakültesi ile Gemi İnşaatı ve Denizcilik gibi bölümleri kurmaya çalışacağız.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.