yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

HERSEK LAGÜNÜ’NDE ZİYARETÇİ REKORU 22 BİN 94 KİŞİ ZİYARET ETTİ

HERSEK LAGÜNÜ’NDE ZİYARETÇİ REKORU 22 BİN 94 KİŞİ ZİYARET ETTİ
31.03.2022 16:15
0
A+
A-

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Altınova Belediyesi tarafından yeniden inşa edilen ve Yalova’nın gözde mekanlarından biri olan Hersek Lagünü, 2021 yılı içerisinde ziyaretçi rekoru kırdı. Engelsiz Doğa Eğitim ve Kuş Gözlem Kulesi’ni, 2021 yılında toplam 14 bin 594 kişi ziyaret etti. Tıbbi Aromatik Bahçesi’ni ise yıllık ortalama 7 bin 500 kişi ziyaret etti. Hersek Lagünü’nü 2021 yılında toplamda 22 bin 94 kişi ziyaret etmiş oldu.

‘DAHA YUKARI ÇIKARACAĞIZ’..

Ortalama aylık ziyaretçi sayısını bin 216 kişi olduğunu söyleyen Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Altınova Hersek Lagünü’nde yapılan son sayımın ardından kuş türü sayısı 240’a yükseldi. Marmara Bölgesi’nin kuş çeşitliliği açısından en önemli sulak alanlarının başında gelen Hersek Lagünü, küresel açıdan Afrika-Avrupa Kuş Göç Yolu üzerinde olması nedeniyle de popülasyon artışına değer katıyor. Biz de bu değere sahip çıkmak için Türkiye’nin tek tapulu gölünün çehresinde düzenleme çalışmaları yaptık. Türkiye’nin ilk ve tek engelliler ve ailelerine hizmet veren erişilebilir korunan alan olarak tasarlanan lagünde, 2021 yılında yapılan ziyaretlerin oranları bizleri memnun etmiştir. Önümüzdeki yıllarda yapacağımız çalışmalar ile bu rakamların daha da yukarıya çıkacağına inancımız tamdır. Hersek Lagünü yaz aylarında üreme için gelen yaz göçmenleri için de uygun bir yaşam alanı sunuyor. Alanda özellikle denizle göl arasındaki kıyı şeridinde koloni halinde üreyen önemli kuş türleri bulunuyor” dedi. Hersek Lagünü’nü Ocak ayında 309, Şubat’ta 452, Mart’ta 2061, Nisan’da 654, Mayıs’ta 247, Haziran’da 536, Temmuz’da 1917, Ağustos’ta, 1564, Eylül’de 1240, Ekim’de 2078, Kasım’da 2325 ve Aralık ayında 1211 kişi ziyaret etti. Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi’ni ise yıllık ortalama 7 bin 500 kişi ziyaret etti.

DOĞA İLE İÇ İÇE BİR GÜN..

Marmara Denizi’nin kıyısındaki 240 kuş türüne ev sahipliği yapan Altınova Hersek Lagünü’nü ziyaret edenler, doğa ile iç içe bir gün geçiriyorlar. Kuş çeşitliliğine katkı sunulduğunu söyleyen Dr. Oral, “Hersek Lagünü yüzeyi 152 hektar olmakla birlikte etrafındaki doğal arazilerle yaklaşık 200 hektar alana sahip farklı ekosistemleri bünyesinde barındıran önemli sulak alandır. Bu zenginlik kuş çeşitliliğine katkı sağlamaktadır. Alanda yerleşik kuşların yanında başta kış göçmeni kuşlar olmak üzere, üremek için alanı tercih eden yaz göçmeni kuşları da görmekteyiz” dedi. Altınova Belediyesi Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve Engelsiz Kuş Gözlem Kulesi ile Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi’ne hayran kalan vatandaşlara aynı zamanda Doğa Pasaportu da veriliyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.