yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

‘HERSEK LAGÜNÜ, MARKA BİR MERKEZ OLDU’

‘HERSEK LAGÜNÜ, MARKA BİR MERKEZ OLDU’
22.08.2023 12:55
0
A+
A-
  • Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Hersek Lagünü’nün tanınırlığının her geçen gün arttığını ve cazibe merkezi haline geldiğini söyledi.

Haber \ Esin KAYA

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Hersek bölgesinde hayata geçirilen Doğa Eğitim Merkezi ve Engelsiz Kuş Gözlem Kulesi ile Engelsiz Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi’nin bir cazibe merkezine dönüştüğünü söyledi.

Nadir türler yer alıyor

Koruma altındaki en önemli sulak alanlarından birisi durumundaki Hersek Lagünü’nün çevresine oluşturulan Doğa Eğitim Merkezi ve Kuş Gözlem Kulesi her yıl yüzbinlerce ziyaretçiyi kendine çekmeye başladı. Nadir kuş türlerini burada görme imkânı bulan vatandaşlar ayrıca doğa pasaportu da alarak adeta bir doğa savunucusu oluyor.

Belediye işletiyor

Bölgenin her geçen gün daha fazla ziyaretçiyi kendine çeken bir cazibe merkezine dönüştüğünü dile getiren Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Bu çalışmalar yapılırken bölgenin ulaşım avantajı ile doğal zenginlikler göz önünde tutuldu. Burasını belediye olarak biz işletiyoruz. Buraya her geçen gün artan talep ne denli doğru bir iş yaptığımızı da gösteriyor” dedi.
Örnek tesisler
Altınova Belediyesi Doğa Eğitim Merkezi ve Engelsiz Kuş Gözlem Kulesi kadar Engelsiz Aromatik Bitkiler Bahçesi’nin de ciddi şekilde talep gördüğünü ifade eden Başkan Oral, “Sadece kuş gözlemi anlamında değil, Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçemiz de ciddi bir rağbet görüyor. Özellikle öğrencilerimiz ve turistler ile bu konuya ilgi duyan vatandaşlar için Hersek Lagünü ve oluşturduğumuz Doğa Eğitim Merkezi ile Kuş Gözlem Kulesi bir cazibe merkezine dönüştü. Yine tıbbi aromatik bitkiler bahçemiz de bir örnek haline geldi. Bu bahçede 300’e yakın tıbbi bitkiyi mevsimine göre vatandaşlarımıza sergiliyoruz. Sadece bununla da kalmayıp bu tıbbi aromatik bitkilerin hayatımıza kazandırılması noktasında AR-GE çalışmalarımız da devam ediyor. Bu anlamda birçok üniteyi de kurduk. Kendi bitkilerimizin yağını, suyunu çıkartıyor ve paketleyebiliyoruz” diye konuştu.
“Altınşehir Altınova”
Altınova’nın deniz turizminde de gelişen bir ilçe haline gelmeye başladıklarını dile getiren Başkan Oral, “Biz 2004 yılından beri ilçenin bir turizm ilçesi olduğunu söylüyoruz. Doğa Eğitim Merkezi ve Kuş Gözlem Kulesi ile Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi sayesinde doğa turizmini ilçemize kazandırdık. Kardeşliği, tarihi, sanayisi, kültürleri, doğasını tek potada buluşturan Altın Şehir Altınova başlığı altında çalışmalarımızı yaptık. İlçemiz yapılan bu çalışmalar sayesinde, hem doğa, hem tarih ve hem de deniz turizminde hızla gelişiyor. 2 kilometrelik bir kumsal plajımız var. Su numunelerimiz temiz çıkıyor. Altınova deniz turizminde de bölgemizde hızla alternatif oldu” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.