yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

‘HERKES BENİ İYİ TANIR!’

‘HERKES BENİ İYİ TANIR!’
15.05.2023 17:49
0
A+
A-

CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan:

‘YALOVA’NIN YÜZDE 70’İ AK PARTİ’Yİ İSTEMİYOR!’

  • 14 Mayıs seçimlerinin ardından, kesin olmayan sonuçlara göre CHP Yalova Milletvekili olarak seçilen Tahsin Becan, dün basın mensupları ile bir araya geldi.

Becan, tekrarlanacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, vatandaşların Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana teveccüh göstereceğini ifade etti.

 

  • Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Hafta sonu gerçekleşen 28. Dönem Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından dün CHP İl Başkanlığı’nda bir toplantı düzenlendi. Resmi olmayan sonuçlara göre Yalova Milletvekili olarak seçilen Tahsin Becan, İl Başkanı Muttalip Tunç ve Merkez İlçe Başkanı Erdem Doğancı, toplantıda hazır bulundular.

‘Millet İttifakı ve CHP olarak başarılıyız’

Burada bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Muttalip Tunç, “Duruma baktığımızda genel olarak Millet İttifakı ve CHP olarak başarılıyız, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de başarılıyız. Kendi oylarımızın arttığını ve mevcut Cumhurbaşkanının oylarının düştüğünü görüyoruz. Adam kazanamadı, olay bu. İkinci tura kaldı, var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Biz bu seçimi vekilimle, örgütümle ve tüm partiye gönül vermiş olanlarla birlikte yeniden çalışarak kazanacağız. Biz bu Cumhurbaşkanlığını alacağız” dedi.

‘Kemal Kılıçdaroğlunu Cumhurbaşkanı olarak göreceğiz’

Tüm parti mensupları ile birlikte iyi bir seçim süreci yürüttüklerini ifade eden Tahsin Becan, “İkinci turda Cumhurbaşkanlığını kazanarak moral bulacağız ve buna inancımız yüksek. 15 günlük bu sürede aynı performansla çalışıp, inşallah Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı olarak göreceğiz. Başkanlık sisteminde meclis çoğunluğunun hiçbir önemi yok. İnşallah Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı olduğu zaman onlar da dengelenecek. Türkiye’ye özgürlük, demokrasi istiyorsak bunu yapmak zorundayız. Türkiye’nin artık demokrasiyi tekrar kazanması, özgürlüğümüzü tekrar kazanmak için parti gözetmeksizin tüm halkın buna karar vermesi lazım. Bize düşen önce Yalova halkının isteklerine cevap vermemiz” şeklinde konuştu.

Teşekkür etti..

Yalovalılara ve il örgütüne teşekkür eden Becan, “Yalova halkına beni milletvekili seçtikleri için teşekkür ediyorum. Herkes beni iyi tanır. Hangi partili ve nereli olduğuna bakmadan hizmet vermeye çalışacağım. Buradan Ahmet vekilimizi ve Meliha vekilimizi de kutluyorum. Yalova’ya doğru olan hangi yatırım gelecekse onların yanında olacağım. Birlikte projeler yapıp, şehrimize katkı sunacağız. 15 gün sonra Cumhurbaşkanımızı da başımızda görürsek bizden mutlusu olmaz; bunu da başaracağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Yalova’nın yüzde 70’i AK Parti’yi istemiyor’

“Yalova’nın toplam oylarına baktığınız zaman AK Parti’nin oyları yüzde 30 bandında” diyen Becan, “Yalova’nın yüzde 70’i demek ki AK Parti’yi istemiyor. Bakın 2 vekili var, belediye gücü var, iktidar gücü var ama yüzde 30 alabilmiş. CHP ve Millet İttifakını topladığınızda yüzde 70’lik oy oranımız var. AK Parti için başarı değil, bu seçim bizim için başarı ama maalesef yeni seçim sistemi bana göre de doğru değil. Yüzde 30 alan 2 tane vekil çıkartıyor. Tam tersine; eski sistem daha doğruydu. En çok oy alan 1 tane vekil çıkarması ve 2, 3 diye gitmesi lazımdı. Yüzde 30’un tamamlandığı bir partinin 2 vekille temsil edilmesi doğru mu? Değil. Doğru 1 tane. Bunlar hep yanlış kararların sonuçları” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.