yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3487
EURO
34,7293
ALTIN
2.419,83
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

‘HER ŞEY İHALE ŞARTNAMESİNE UYGUN İLERLİYOR’

‘HER ŞEY İHALE ŞARTNAMESİNE UYGUN İLERLİYOR’
10.12.2023 16:52
0
A+
A-

2024’te başlayacak 2026’da tamamlanacak..

‘OTEL+AVM+REZİDANS YATIRIMI START ALIYOR’

  • Haber / Zeynep Taştan

 

ÇOK KONUŞULAN YATIRIMIN AKIBETİ N’OLACAK?

  • Çınarcık-Termal kavşağındaki AVM+Otel+Rezidans projesi niçin gecikti?
  • Geçtiğimiz yılın Eylül ayında yapılan ihalenin inşaatına niçin hala başlanamadı?
  • İhale şartnamesine aykırı bir durum var mı; kamu vicdanını rahatsız edecek, yasal sıkıntılara yol açacak herhangi bir uygulama ya da imtiyaz söz konusu mu?
  • Bölgedeki gelişimi ve yapılanmayı baştan sona etkileyecek yatırım ne zaman başlıyor ve ne kadar sürede tamamlanacak?

Sizler için sorduk; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz cevapladı..

………………………….

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, Yalova-Termal-Çınarcık kavşağında bulunan İl Özel İdare’nin sorumluluğundaki yaklaşık 25 dönüm arazi üzerinde gerçekleşecek AVM+Otel+Rezidans yatırımında yaşanan gelişmeleri ve sürecin nasıl işleyeceğine ilişkin detayları HABERCİ okurlarıyla paylaştı. Yatırımın gecikmesinden ötürü kamuoyunda gelişen soru işaretlerini cevaplayan Yılmaz, “İl Özel İdaresi’ne ait olan toplam 25 bin 263 m2 araziye ilişkin ihalemizi 8 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirmiştik. 640 milyon TL sözleşme bedeli olan ve arsa satışı karşılığında idaremize 182 milyon TL gelir edeceğimiz projenin başlangıç ve bitiş süresine ilişkin herhangi bir sıkıntı söz konusu değil” şeklinde konuştu.

  • ‘Yıkımlar geciktiği için yer teslim tarihini revize ettik; sorun halloldu’

İhale sözleşmesinin 3 Ekim 2022 tarihinde imzalandığını, 14 Ekim 2022’de ise yer tesliminin gerçekleştiğini ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz; ek hizmet binası, yemekhane, lojmanlar ve atölyenin boşaltılamamasından ötürü 17 Ekim 2022’de işin durdurulduğunu ve yer teslim tarihinde revize yapılarak, geçtiğimiz ayın 29’unda tüm binalar boşaltılmak suretiyle yeni yer tesliminin gerçekleştiğini söyledi.

  • Yılmaz, bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceğini anlattı..

“İmar durumuna uygun şekilde hazırlanan mimari proje doğrultusunda arazide 66 adet sondaj yapılmış ve zemin etüt raporları Yalova Belediyesi’nce onaylanmıştır. Hazırlanan taslak mimari proje Yalova Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile paylaşılmış olup ilgili kanun ve yönetmelikler doğrultusunda gerekli düzenlemeler yapılmaktadır” şeklinde konuşan Ümit Yılmaz, son olarak şunları söyledi: “Söz konusu arsaya ilişkin olarak, idaremize ait ek hizmet binası, yemekhane ve lojmanlar boşaltılmış olup yıkım çalışmaları tamamlanmak üzeredir. Atölye ve araç bakım birimleri de en kısa sürede Taşköprü’deki yerimize taşınacaktır. Yüklenici firmanın yapı ruhsatını almasını müteakip hafriyat çalışmaları yapılacak, zemin iyileştirme çalışmalarına başlanacaktır. Çok büyük bir ihtimalle Nisan-Mayıs aylarında ilk kazma vurulacak ve sözleşmeye uygun şekilde 2026 yılı içerisinde AVM+Otel+Rezidans yatırımı yaşam bulmuş olacaktır. Hatta yatırımın tamamlanma süresi birkaç ay öne de çekilebilir. Sonuç itibarıyla yaklaşık 50 bin m2 kapalı alanı olan komplike bir yatırım söz konusu ve ortaya çıkacak mal değerinin % 30’u İl Özel İdare’ye ait olacak. Elde edeceğimiz nakit gelirinin dışında % 28,44’lük hakkımızı (idare payını) nasıl değerlendiririz; satış ya da kiralama yoluna mı gideriz? Bu; yatırım tamamlandıktan sonra yetkili birimlerimizin sorumluluğundaki konu.”

  • İnşaat zemin+6 kat olacak; 50 bin m2 kapalı alan elde edilecek..

Zemin+6 kat olarak inşa edilecek AVM+Otel+Rezidans projesi, 7 bin m2 taban alanda, toplam 50 bin m2 kapalı alana sahip olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.