yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3800
EURO
34,7696
ALTIN
2.412,48
BIST
10.106,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C

‘HER KONUDA ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK!’

‘HER KONUDA ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK!’
20.03.2023 15:57
0
A+
A-

ARTIK VEKALETEN DEĞİL ASALETEN BAŞKAN..

Huzurlarınızda Yalova’nın yeni Belediye Başkanı MUSTAFA TUTUK

  • Vefa Salman’ın milletvekili adayı olmak için istifasının ardından Yalova Belediye Meclisi olağanüstü toplandı.

 

  • Haber / Zeynep TAŞTAN

Meclis, 2020 yılından bu yana vekaleten başkanlık görevini yürüten Mustafa Tutuk’u bu kez asaleten başkan seçti. 2020 yılında ‘ihaleye fesat karıştırmak’ ve ‘zimmet’ suçlamalarıyla hakkında soruşturma başlatılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, İçişleri Bakanlığı tarafından 27 Şubat 2020’de geçici olarak görevlerinden uzaklaştırılmış, bunun üzerine Yalova Belediye Meclisi Mustafa Tutuk’u vekaleten başkan olarak seçmişti. Vefa Salman’ın milletvekili aday adaylığı nedeniyle görevinden istifa etmesinin ardından, yasa gereği Yalova Valiliği’nin çağrısı üzerine Yalova Belediye Meclisi, olağanüstü gündemle toplanarak asaleten Yalova Belediye Başkanını seçti.

MECLİS OYLAMAYLA YENİ BAŞKANINI SEÇTİ..

Yalova Belediye Meclisi’nde AK Parti grubundan Mustafa Tutuk, CHP grubundan ise Burçin Tangürek başkanlığa aday olarak gösterildi. Yasa gereği kapalı zarf usulü ile yapılan oylamanın ardından toplantıya katılan 30 meclis üyesinin 19’unun oyunu alan Cumhur İttifakı adayı Mustafa Tutuk başkan seçildi.

‘EL BİRLİĞİYLE GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ’..

3 yıldır vekaleten yürüttüğü görevi boyunca gerçekleştirdiği akılcı hamlelerle belediye bütçesinin vatandaşa yatırım olarak kazandırılmasına ilişkin büyük çaba gösteren Tutuk, mecliste gerçekleşen seçimin ardından bir konuşma yaptı. 3 yıllık görev süresi boyunca Yalova için her konuda elini taşın altına koyduğunu kaydeden Tutuk, “Yalova’mıza hayırlı uğurlu olsun. 3 yıldır sürdürdüğümüz vekaleten başkanlık görevini artık asaleten yapacağız. Yalova’mızı hak ettiği konuma getirebilmek için çalıştık. Bundan sonra bir yıl var. El birliğiyle güzel çalışmalar yapacağız. Oy verenlere ve tüm meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Tutuk, ilk tebrikleri de konuşmasının ardından meclis salonunda kabul etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.