yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

‘HER İŞTE EĞİTİMİ MERKEZE ALACAĞIZ’

‘HER İŞTE EĞİTİMİ MERKEZE ALACAĞIZ’
12.10.2023 15:25
0
A+
A-

YALOVA’DAN TÜRKİYE’YE BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

  • Türkiye Roman Federasyonu Platformu tarafından düzenlenen Yalova Buluşması etkinliği, Vali Dr. Hülya Kaya ve çevre illerden gelen federasyon temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Türkiye Roman Federasyonu Platformu tarafından düzenlenen ‘Yalova Buluşması’ Uygulama Oteli’nde gerçekleştirildi. Buluşmaya; Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, AK Parti İl Başkanı Umut Güçlü, AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, çevre illerden gelen Roman federasyonu ve derneklerinin temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

‘Birlik ve beraberlik için bir aradayız’

Programda bir açılış konuşması yapan Yalova Romanları Sosyal Etkinlikler, Kalkındırma, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Necdet Karabulut, ev sahipliğinden dolayı Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’a teşekkür etti. Karabulut, “Yaptığımız mücadelenin karşılığını almak, birlik ve beraberliğimizi perçinlemek için bir aradayız. Sayın Belediye Başkanımız Mustafa Tutuk bey kapılarını bize açtı. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

‘Hep birlikte güzeliz’

Toplantının Yalova’da yapılmasının çok önemli olduğuna vurgu yapan Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, “Biz Yalova’yı çok önemsiyoruz. Sizin de Yalova’ya ne kadar önem verdiğinizi görüyoruz. Sizlerin yanında olmaktan onur ve gurur duyarız. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın emrinde olan insanlarız. Biz hep birlikte güzeliz” şeklinde konuştu.

‘Romanlar bu memleketin has evladı’

“Romanlar bu memleketin has evladıdır” diyerek sözlerine başlayan İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, “Memleketin her zorluğunda, elini taşın altına koymaktan imtina etmemiş insanlardır. Güçlü toplum, örgütlü toplumdur. Uzun yıllardır Romanlar bu örgütlenmeden uzak kaldılar ama son yıllarda hem sivil toplum anlamında hem de kamu anlamında, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Roman toplumunun ciddi bir örgütlenme içerisinde olduğunu, kendi arasında ciddi bir ilişki, iletişim ve sıkı bağlarının oluştuğunu görüyoruz. Hiç şüphesiz buradan bir sinerji ortaya çıkacaktır. Roman toplumunun Türkiye’deki problemlerinin çözümü, yaşam standartlarının yükseltilmesi ve sosyal, siyasi, ekonomik hayata daha etkin bir şekilde katılımlarını temin etmek bakımından sonuçlar doğuracaktır. Bu toplantı da bu yürüyüşün önemli duraklarından olacaktır” ifadelerini kullandı.

‘Her zaman onların yanındayız’

AK Parti İl Başkanı Umut Güçlü, “Roman vatandaşlarımızın her zaman desteklerini arkamızda hissettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın da, partimiz kurulduğundan bu yana Roman vatandaşlarımızla nasıl bir arada olduğunu, nasıl kardeşçe yaşadığını, iktidara geldikten sonra da ne gibi hizmetleri ortaya sunduğunu hep birlikte görmekteyiz. Gerek Türkiye’de gerek Yalova’da nasıl bizle birlikte olduklarını görüyoruz. Biz de her zaman onların yanında, arkasında, acılarında, sevinçlerinde beraberiz” dedi.

‘Önce milletimiz’ dedik’

AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, İstanbul Kasımpaşa’dan başlayan bir sevgi hikayesi, Romanlarla kurduğu karşılıksız samimi bağ, yıllar içinde artarak devam etmiş, tüm Türkiye’de karşılığını bulmuştur. AK Parti olarak hiçbir zaman –mış gibi yapmadık. Daha kurulurken Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘bu millete hizmetkar olmaya geldik’ dedi. Bu şiarla her birimiz ortaya irade koyduk. Ortaya koyduğumuz her iradede ‘önce milletimiz’ dedik. Biz bu toplantıyı 20 yıl önce yaparken, Romanların yaşadığı en büyük sorun ne diye konuşurken; şunu çok iyi biliyorduk. Karar alma mekanizmaları içinde yer almamak. Karar alma mekanizmaları içinde kendini ifade eden, bizim derdimizi birebir dinleyen ve çözüm üretecek, katkı sağlayacak kimsemiz yoktu. Hamdolsun bugün var” şeklinde konuştu.

Vali Kaya, İstanbul’da yapılan çalışmaları anlattı

Vali Dr. Hülya Kaya, “Sayın Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu Roman hareketi inanılmaz güzel bir sonuç verdi. Bunun etkilerini sahada görmeye başladık. Hem evlatlarımızın okullara devamı noktasında güzel sonuçlar almaya başladık. Hem de Roman kardeşlerimizin kamu hizmetlerine erişiminde şu ana kadar yaşamış oldukları sıkıntılar çözülmeye başladı. Biz İstanbul’da bunun çok güzel örneğini verdik. Sayın Bakanımız Ali Yerlikaya’nın önderliğinde, kapı kapı dolaştık, okula kaydı olmayan bütün çocuklarımızın kayıtlarını gerçekleştirdik. Evlilikleri resmi olmayanların evliliklerini resmileştirdik. Benim genel gözlemim; kamu erişiminde artık sıkıntı yaşamıyoruz. Bunun üzerine biraz daha koymak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Eğitim; kırılma noktası’

Yalova’da eğitime yönelik önemli çalışmaların başlatılacağını söyleyen Vali Kaya, “Yalova’da iki okulumuzu ziyaret ettim. İki okulumuza da yüzde 40 oranında Roman kardeşlerimizin evlatları geliyor. Sağ olsun belediye başkanımız da oraya servis koymuş. Kanunen öyle bir servis imkanı yok ama eğitime erişimlerini sağlasınlar, okullara devam etsinler diye servis koymuş. Okul idarecimiz de gereken desteği veriyor. Şunu görüyorum; çocukların yarısı okula geliyor, yarısı gelmiyor bununla ilgili okul müdürlerimize de talimat verdik. Lütfen ev ev gidelim, velilerimizi ikna edelim. Özellikle çocuklar okula geç geliyor, sosyal aktivelerin hiçbirisine katılmıyorlar. Biz bununla ilgili ek kursların açılması için de gerekli adımları atacağız. Hem sosyo-ekonomik desteklerden yararlanma hem de kamu hizmetlerinden yararlanmada iyi bir noktayız. Eğitim; kırılma noktası. Dolayısıyla eğitimi başaramazsak vermiş olduğumuz emeklerimizin hepsi boşa gidecek. Yapacağımız her işte merkeze eğitimi alırsak, bu konuştuğumuz her şeyi de 3-5 yıl sonra çözmüş olacağız” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.