yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2921
EURO
34,6825
ALTIN
2.413,99
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

‘HER FABRİKA BİR KALEDİR’

‘HER FABRİKA BİR KALEDİR’
28.07.2023 15:34
0
A+
A-

YALOVA MAKİNE İHTİSAS OSB’DEN 5 YENİ ÜRETİM TESİSİ

Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir:

‘AMACIMIZ; YENİ NESİL YAŞAM ANLANLARI OLUŞTURMAK’

  • Yalova Makine İhtisas OSB’de 5 yeni yatırımın daha temel atma töreni gerçekleştirildi. Vali Muammer Erol ve il protokolünün katılımı ile gerçekleşen temel atma töreni ile Yalova OSB’de çalışmalar hız kesmeden sürüyor.

..”Uyguladığımız milli teknoloji hamlemiz sayesinde gerek yerli otomobilimiz ve gerekse savunma sanayine yönelik ürettiğimiz SİHA’larla, İHA’larla ve diğer tüm yenilikçi teknolojik ürünlerimizle tam bağımsız Türkiye hedefimize bir adım daha yaklaşıyor ve her fabrika bir kaledir sözünü perçinliyoruz.”

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Çandıroğlu Makina Vinç İnş. Nak. Mad. San. Tic. A.Ş., DTM Elektro Teknik San. Tic. A.Ş., Enerji İnşaat Trafik Elektrik San. Ve Tic. Ltd. Şti., İzistanbul Elektrik Elektronik San. ve Tic. Ltd. Şti., Özdemir Müşavirlik Mühendislik İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. firmalarının toplu temel atma töreni, Vali Muammer Erol’un ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen üretim tesisi inşaatlarının temel atma törenlerine bir yenisini daha ekleyen Yalova Makine OSB, bünyesinde bulunan 5 katılımcı firmanın daha üretim tesisi için ilk temeli attı.

Geniş katılım

Temel atma törenine; Vali Muammer Erol, AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, İl Emniyet Müdürü Salih Gözüm, İl Jandarma Komutanı Ali Naci Birinci, Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Erhan Dede, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Murat Alaçatlı, İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, Çiftlikköy Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Solmaz, Termal Belediye Başkanı Hüseyin Sinan Acar, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu, AK Parti İl Başkanı Umut Güçlü, CHP İl Başkanı Muttalip Tunç, İYİ Parti İl Başkanı Osman Kendir, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Uğur İnan, Esnaf ve Sanarkarlar Odaları Başkanı Necati Erbul ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Bozkurt, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Muhammet Sarıoğlu, YK üyeleri Galip Atik, Kenan Engin, Kent Konsey Başkanı Mustafa Kandemir ve köy muhtarları katıldı.

Yatırımlar devam edecek

Programda bir konuşma yapan Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, “Bu yıl geçen yıldan farklı olarak gruplar halinde toplu temel atmalar yapıyoruz. Bundan sonraki süreçte temel atma törenlerini gruplar halinde gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Uyguladığımız milli teknoloji hamlemiz sayesinde gerek yerli otomobilimiz ve gerekse savunma sanayine yönelik ürettiğimiz SİHA’larla, İHA’larla ve diğer tüm yenilikçi teknolojik ürünlerimizle tam bağımsız Türkiye hedefimize bir adım daha yaklaşıyor ve her fabrika bir kaledir sözünü perçinliyoruz. Altyapı ve üstyapı çalışmalarımızla birlikte üretim tesisi kurulumlarımız da hız kesmeden devam ediyor” dedi.

‘Yalova’mıza ve ülkemize hayırlı olsun’
“Temelini attığımız her üretim tesisi TSE Yeşil Bina kriterlerine göre inşa ediliyor” diyen Özdemir, “Ayrıca her bir üretim tesisimiz Anadolu 5.0 adını verdiğimiz mimari konseptimize göre projelendirilerek oluşturuluyor. Yeşil ve aynı zamanda estetik binalar dizayn ediyoruz. Bizim amacımız sıradan bir sanayi bölgesi meydana getirmek değil, 21.yüzyıla yakışır yeni nesil bir yaşam alanı oluşturmak. Ağustos ayında da temel atmalarımız devam edecek ve bugün temeli atılan yapılarımız 2024 baharında üretime geçerek yeni istihdam alanları oluşturacak. Bizlere sürekli desteklerini hissettiren tüm Yalova ve Çiftlikköy halkına, katılan katılamayan ama kalbi bizimle çarpan herkese şükranlarımı sunuyorum. Üretim tesislerimiz Yalova’mıza ve ülkemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

‘Hayaldi gerçek oldu’

Yalova OSB’lerinin hızla ilerlediğine vurgu yapan AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, “Marmara’mızın incisi Yalova’mızda örnek bir OSB. Yalova’da ilk seçildiğimiz dönemde bunlar bizim hayalimizdi. Ben buradaki bütün yatırımcıları, sanayicileri tebrik ediyorum. İşçisinden en üst düzey yöneticisine kadar emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

‘Yatırımlar sayesinde Türkiye’de çevre ekonomisi desteklenecek’

Öncü bir vizyonun varlığını görmekten dolayı mutluluk duyduklarını kaydeden AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, “Her temel atma, yeni bir vizyonun ortaya çıkmasına ve iş hayatını zenginleştiren girişimlerin başlangıcına tanıklık ediyoruz. Çin’den ülkemize gelen ürünlerin OSB’mizde yerlileştirilecek olması, ülke sanayimiz için büyük bir adım. Ayrıca çevre sistemleriyle ilgili kritik bir yatırımın hayata geçirilmesi ve

yeşil ekonominin önemi vurgulanıyor. Bu yatırımlar sayesinde Türkiye’de çevre ekonomisi ve döngüsel ekonomi desteklenecek. Yalova Makine OSB’mizde gerçekleşen bu önemli yatırım, gurur kaynağımız. Burada sadece bir fabrika yatırımı yapmakla kalmıyor, yeni nesil bir sanayi ekosistemine dahil oluyorsunuz. Bu ekosistemde finans, bilgi ticarileştirilmesi, eğitim ve iş gücü yetiştirilmesi gibi tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Teknoparkımız ve ilgili kamu kuruluşları, TSE ile birlikte denetim ve izleme faaliyetleriyle sanayicilerimize büyük destek sağlıyor. Değerli başkanımızın paylaştığı verilere göre, burada hayata geçen yatırımlar kilogram başına 7 dolarlık bir ihracat kabiliyetine sahip. Öncü bir vizyonun varlığını görmek bizi mutlu ediyor” dedi.

‘Türkiye’nin örnek OSB’si olmayı hedefliyoruz’

Yalova OSB’nin diğer OSB’lerden çok daha hızlı ilerlediğini ve bölge istihdamı için büyük önem arz ettiğini belirten CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, “Yalova için gurur duyduğumuz bir OSB. Yalova katma değeri yüksek ürünler üretmek zorunda. O yüzden burada olan fabrikaların her biri birbirinden değerli. Bugün baktığımızda bizim yüksek katma değerli ürünler üretmekten başka şansımız yok. Yalova’daki bu yeşil OSB Türkiye’de bir çığır açacak. Türkiye’nin örnek OSB’si olmayı hedefliyoruz. Bugün burada en önemli alkış yatırım yapan sanayicilerimizin.  Ben onları gönülden selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk yaptığı dua ile temel atılarak program sonlandırıldı.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.