yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

‘HEDEF HER ZAMAN EN YÜKSEK’

‘HEDEF HER ZAMAN EN YÜKSEK’
28.05.2023 17:02
0
A+
A-
  • Hollanda’da yapılacak Avrupa Şampiyonası için Yalova’da kamp yapan Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol A Milli Takımı, çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Başantrenör Sedat İncesu yönetimindeki ay-yıldızlılarımız, 90. Yıl Spor Salonu’nda sıkı bir kamp döneminden geçiyor.

  • Ağustos ayında Hollanda’nın Rotterdam kentinden düzenlenecek ve 2024 Paris Paralimpik Oyunlarına kota verecek Avrupa Şampiyonası’na hazırlandıklarını kaydeden başarılı koç, 1-4 Haziran tarihleri arasında da Kıtalararası Turnuva’da yer alacaklarını dile getirdi.

 

Onur ERDİK

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol A Milli Takımı, Ağustos ayında Hollanda’nın Rotterdam kentinde yapılacak ve 2024 Paris Paralimpik Oyunlarına kota verecek Avrupa Şampiyonası hazırlıkları için Yalova’da kamp çalışmalarını gerçekleştiriyor. 8-20 Ağustos 2023 tarihleri arasında Hollanda’da gerçekleştirilecek Tekerlekli Sandalye Basketbol Avrupa Şampiyonası öncesi milli takımımız, Yalova’da yorucu kamp döneminden geçiyor. Buradaki kampın yanı sıra ay-yıldızlılar, 1-4 Haziran tarihleri arasında ABD, Avustralya ve Japonya’nın da katılacağı özel turnuvaya da ev sahipliği yapacak.

Yalovalı sporcu İsmail Ar da var..

Yalova 90. Yıl Spor Salonu’ndaki kampta Sedat İncesu’nun başantrenör olarak görev yapacağı millilerde Muharrem Karakafa, Zeki Karateke, Ali Reyhani ve Kaan Dalay da antrenörlük görevinde bulunuyor. Sporcu kafilesinde ise Fikri Gündoğdu, Enes Bulut, Özgür Gürbulak, Mücahit Günaydın, Yalovalı sporcu İsmail Ar, Ferit Gümüş, Mahsum İpekişen, Ahmet Efetürk, Rıdvan Aksoy, Mahmut Açıkgöz, Bulut Atabey, Baran Oğuz, Kemal Kaan Şafak, Zafer Gültekin, Semih Görkem Kıyar ve Uğur Toprak. Fizyoterapist olarak Burhan Polat, mekaniker olarak da Akın Göl, organizasyonda milli takımda görev alıyor.

‘Avrupa Şampiyonası için hazırlanıyoruz’..

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol A Milli Takımı Başantrenör Sedat İncesu, “Tekerlekli Sandalye Basketbol A Milli Takımı olarak 8-20 Ağustos 2023 tarihleri arasında Hollanda’nın Rotterdam kentinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası için hazırlanıyoruz. Bu Avrupa Şampiyonası, önümüzdeki sezon yapılacak 2023 Paris Paralimpik Oyunlarına kota almak için tek turnuva olacak. Yıllarca Galatasaray ile beraber katıldığımız ve Japonya’da düzenlenen Kıtalararası Şampiyonası’nı ülkemize getirmek istemiştik. ABD, Japonya ve Avustralya takımlarıyla görüşmeler gerçekleştirdik. 4 kıtanın ve şuan dünyanın en iyi üç takımı olarak görülen büyük ekollerle beraber Yalova’da mükemmel bir turnuva düzenledik. 1-4 Haziran tarihleri arasında olacak bu turnuva için şuan kamptayız. Hep hedefler yüksek olduğu için Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol A Milli Takımı’mızla böyle yüksek hedeflerle olan takımlarla turnuvalara katılmak istiyoruz ve düzenliyoruz. Bence çok iyi geçecek. Takım da iyi. Lig de zaten burada bitti” dedi.

‘Hedef her aman en yüksek’..

Tekerlekli sandalye basketbolunda milli takım bazında yıllarca büyük başarılar elde eden kırmızı-beyazlıların önümüzdeki turnuvalar için de iddialı olduğunu kaydeden İncesu, “Bizim bir önceki jenerasyonumuz gerçekten hem Avrupa finali hem Avrupa şampiyonu hem de en yüksek başarı olarak 2014’te Kore’de dünya üçüncülüğü yaşadı. Sonrasında aynı dönemlerde de 22 yaş altı milli takımımız hem Avrupa şampiyonluğu hem de dünya ikinciliği yaşamıştı. Pandemiden itibaren biz 4 sene çok ciddi uzaklık yaşadık hem Avrupa hem de dünyadan. Aslında tüm dünya böyleydi; fakat Avrupa kendi arasında ciddi organizasyonlar düzenledi. Geri döndüğümüzde tekrar bakıyoruz zaten bu büyük takımlarla büyük ekollerle zamanında iki defa paralimpik şampiyonluğu yaşamış Avustralya aynı şekilde ABD ve en son Tokyo Paralimpik Oyunlarında final oynamış Japonya’yla beraber biz kendi gücümüzü aslında tekrar bir tartmak istiyoruz. Hem de stratejik olarak Avrupa’da müsabaka yapacağımız rakiplerle oynamayıp dünya genelindeki takımlarla oynayarak bu şekilde hazırlanmak istiyoruz. Hedef her zaman en yüksek. Şuan görünen ilk iki takım kotayı alacak önümüzdeki paralimpik oyunları için. Gerçekten çok zorlu geçecek. Çok ciddi rakipler var. Avrupa ciddi bir atılım yaptı tekrar. Biz de oralarda nerelerde yapabiliriz diye önümüze bakacağız. Son stratejimizi yapıp turnuvaya tam hazır olarak gideceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.