yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3181
EURO
34,7947
ALTIN
2.400,32
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
19°C
Yalova
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

HAYDİ HAYIRLISI!

HAYDİ HAYIRLISI!
12.05.2023 19:54
0
A+
A-

Yalova’mız ve Türkiye’miz için..

HAYDİ HAYIRLISI!

  • Yüzyılın seçimi olarak nitelendirilen 28. dönem milletvekilliği ve Cumhurbaşkanı seçimleri için Türkiye, 14 Mayıs 2023 Pazar günü sandık başına gidecek.

Taraflı-tarafsız, sağduyu sahibi tüm vatandaşların ortak arzusu: Kim kazanırsa kazansın; kazanan demokrasi, barış ve kardeşlik olsun. Kazanan, Türkiye’miz ve Yalova’mız olsun; ülkemizin birliği ve bütünlüğü daim olsun.

 

  • Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova’da da bir hayli çekişmeli geçen seçim yarışı son buluyor. 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan seçimlerde oy kullanma işlemi 8.30’da başlayacak. 64 milyon kişinin oy kullanma işlemi sona erdikten sonra ise sandıklar kapanacak ve oylar sayılmaya başlanacak. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim yasaklarını kaldırdıktan sonra seçim sonuçları paylaşılmaya başlanacak.

EĞLENCE MEKANLARI KAPALI OLACAK..

Öte yandan seçim günü güvenliğin sağlanabilmesi için YSK tarafından bazı kararlar alındı. Seçim günü saat 06.00’dan gece 24.00’a kadar alkollü içki satışı yasak olacak. Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında yerleşim yerlerinde kimse silah taşıyamayacak. Seçim günü kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacak. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek. Seçim günü saat 18.00’dan sonra düğünler yapılabilecek. YSK’nın kararlarına göre saat 18.00’a kadar basın yayın organlarında seçimler ve sonuçlarına ilişkin haber tahmini ve yorum yapılması yasak olacak. Saat 18.00 ile 21.00 arasında ise YSK tarafından seçime ilişkin verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek. Saat 21.00’den sonra ise bütün yayınlar serbest olacak, YSK bu saati daha erkene alabilecek. Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması halinde aynı hükümler 28 Mayıs’ta da uygulanacak. Bir sandıkta oy kullanacak seçmen sayısı il ve ilçelerde 360 ila 380 kişi olacak. Köylerde seçmen sayısının 400’ü aşmaması halinde bir sandıkta oy kullanılabilecek.

ADAYLARIN SANDIK NUMARALARI BELLİ OLDU..

AK Parti 1. sıra Milletvekili Adayı Ahmet Büyükgümüş, Çınarcık Füruzan Kınal İlkokulu’nda, 1013 numaralı sandıkta oy kullanacak. 2. sıra Milletvekili Adayı Meliha Akyol, İsmetpaşa Mazlum Palabıyık Ortaokulu’nda, 1177 numaralı sandıkta, 3. sıra adayı Erhan Dede ise Şehit Ahmet Uzun TOKİ Ortaokulu’nda, 1011 numaralı sandıkta oy kullanacak. CHP 1. sıra Milletvekili Adayı Tahsin Becan, Yalova Lisesi, 1063 numaralı sandıkta, 2. sıra adayı Mehmet Gürel, Yalova Anadolu Lisesi, 1058 numaralı sandıkta, 3. sıra adayı Yasemin Fazlaca, Altınova Vakıfbank İlkokulu’nda, 1004 numaralı sandıkta oy kullanacak. İYİ Parti 1. sıra Milletvekili Adayı Ayhan Küçük, Esenköy Adnan Kaptan İlkokulu’nda, 1046 numaralı sandıkta, 2. sıra adayı Ersin Akyüz, Saffet Çam İlkokulu’nda, 1115 numaralı sandıkta, 3. sıra adayı Nilgün Turan Haybek ise Abdulhamid Han Ortaokulu’nda, 1134 numaralı sandıkta oylarını kullanacaklar. MHP 1. sıra Milletvekili Adayı Namık Öz, Füruzan Kınal İlkokulu’nda, 1018 numaralı sandıkta, 2. sıra adayı Cemil Tanrıkulu, Şehit Ahmet Uzun TOKİ İlkokulu’nda oy kullanacak. 3. sıra adayı Erkan Akçal ise oyunu Çiftlikköy Gazi Abdurrahman İlkokulu’nda, 1068 numaralı sandıkta kullanacak. Memleket Partisi 1. sıra Milletvekili Adayı Ertan Şener, Saffet Çam İlkokulu’nda, 1108 numaralı sandıkta oy kullanacak. 2. sıra adayı Fatih Elönü, Bahçelievler İlkokulu’nda, 1049 numaralı sandıkta, 3. sıra adayı Barış Emre Eş, Altınova Soğuksu Köyü Köy Konağı’nda, 1069 numaralı sandıkta oy kullanacak. Yeniden Refah Partisi 1. sıra Milletvekili Adayı Abdullah Zeki Ercan, 75. Yıl Ziya Gökalp İlkokulu’nda, 1257 numaralı sandıkta oy kullanacak. 2. sıra adayı Sezayi Demir, Elmalık Salim Delen İlkokulu’nda, 3. sıra adayı Erkan Pelitoğlu ise Dursun Dumangöz Ortaokulu, 1009 numaralı sandıkta oylarını kullanacaklar.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.