yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4542
EURO
34,6446
ALTIN
2.391,36
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

‘HATAY’IN KADERİNİ YALOVA DA YAŞAMASIN!’

‘HATAY’IN KADERİNİ YALOVA DA YAŞAMASIN!’
12.02.2023 15:25
0
A+
A-
  • Yalova’daki 50 yıllık deprem görmüş binaların yıkılması gerektiğini belirten Yalova Başkan Vekili Mustafa Tutuk, kentsel dönüşümün önemine değindi.

 

  • Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Hatay dönüşü gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yalova’daki 50 yıllık deprem görmüş binaların yıkılması gerektiğini belirten Başkan Vekili Mustafa Tutuk, kentsel dönüşümün önemine değindi. Tutuk, Yalova’da kentsel dönüşümün önünün açılması için 6 kata 6 kat verilmesi gerektiğinin altını çizerek herkesi duyarlı olmaya davet etti.

..”Deprem ve insan hayatı ile ilgili konularda siyaset yapmayalım.”

Yalova Belediye Meclisi’nde alınan mahalle bazlı dönüşüm kararı hakkında konuşan Başkan Vekili Tutuk, “Aldığımız kararın yerinde bir karar olduğunu biliyoruz. Bize muhalif olanlar da biliyor. Ama siyaset yapıyorlar. Ben de diyorum ki; siyaset yapmayın. Siyaset yapılacak zamanlarda da siyasetimizi yaparız. Deprem ve insan hayatı ile ilgili konularda siyaset yapmayalım. Yalova’da deprem olalı 23 yıl oldu. Bina 1970 yapımı, -99 depreminde yıkılmamış duruyor. Biz artık o binayı yapanlara, o binada emeği geçenlere ve o binaya teşekkür edeceğiz. 50 yıllık deprem görmüş binalar Yalova’da yıkılmak zorunda. Biz yıkmak zorundayız. Ama yasal olarak gidip mülkiyet kanunu ile vatandaşın evini yıkmıyoruz. Gönüllü bu işi yapacağız. 23 yıldır siyaseten kimse bu işe dokunmamış” dedi.

Tutuk, herkesi duyarlı olmaya davet etti..

Başkan Vekili Tutuk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bağlarbaşı Mahallesi’nde 100 dönüm alanda kentsel dönüşüm yapıyoruz. Oradaki evler de eski evler. 2 katlı, 3 katlı, 4 katlı harabe gibi evler var. Biz artık taşın altına gövdemizi değil başımızı koyduk. Herkes bu duyarlılıkta olsun. Enkazdan çıkmayan bunu anlamıyor. Deprem görmemiş iller veya depremi yaşamayan Yalovalı anlamıyor. Umarım bu felaket bir daha yaşanmaz. Rabbim bir daha bizlere böyle acılar yaşatmasın. Ama Yalova’da bir deprem gerçeği var. Hiç kimse deprem olmayacak diyemez. O zaman bu binaları dönüştüreceğiz. Kimse kusura bakmasın. 6 kata 6 kat vereceğiz. 6 katlı sıfır binada mı oturmak istersiniz, yoksa 6 katlı 50 yıllık binada mı oturmak istersiniz? Ben Hatay’da gördüm. Kolona çekici vuruyorsunuz 5 parçaya ayrılıyor. 1970 yılında yapılmış dayanıklılık gücü olmayan o zamanki şartlarda yapılmış betonlar. Hatay’ın kaderini Yalova da yaşar maalesef. Halkımızı özellikle uyarıyorum. Kentsel dönüşümün önünü devletimiz sonuna kadar açmış. Vatandaşlarımız ellerini taşın altına koysunlar.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.