yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
ALTIN
2.326,63
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
18°C

‘HALKIMIZ İNANMASIN’

‘HALKIMIZ İNANMASIN’
14.06.2022 15:01
0
A+
A-

 

Telefon dolandırıcılığının son kurbanı Yalova’da 66 yaşındaki yaşlı kadın oldu. 24 yaşındaki telefon dolandırıcılığı şüphelisi A.E ‘ye altınlarını kaptıran yaşlı kadının imdadına Yalova Emniyet Müdürlüğü ekipleri yetişti..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu yaşanan dolandırıcılık operasyonu ile ilgili basın açıklaması yaptı. Basın toplantısına Müdür Göksel’in yanı sıra dolandırıcıların son kurbanı F.E, kızı Gözde Ekin ile Asayiş Şube Müdürü Alper Yılmaz katıldı. Emniyet Müdürlüğü’nün başarılı operasyonu ile şüpheli A.E, kıskıvrak yakalanırken, çalınan altınlar ve bir miktar para, sahibine teslim edildi. Telefon dolandırıcısı şüphelisi A.E. tarafından çalınan altınların bir kısmının Kocaeli Karamürsel ilçesinde bir kuyumcuda bozdurulduğu tespit edildi. Göksel Topaloğlu, yaptığı açıklamada, “Dolandırıcılar aldıkları altınları burada bozdurmuyorlar. Kuyumcular polise haber verir diye. Karamürsel’e gidiyorlar. Altınların bir kısmını orada bozduruyorlar. Failleri yakalayınca hemen çalınmış olan altınları almaya ekip gönderdik. Şahısları orada altınlarla ve bozdurmuş oldukları paralar ile yakaladık. Parayı da altınları da aldık. Teyzemize teslim ettik” dedi.

‘HALKIMIZ İNANMASIN’..

Vatandaşı dikkatli olmaları konusunda uyaran İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, “Hiçbir polis, hakim veya savcı, FETÖ’ye ya da diğer terör örgütlerine adınız bulaştı diye aramaz. Şu kadar para vereceksiniz, evinizi arabanızı satacaksınız diye aramaz. Biz, Jandarma veya savcılık hiç kimseden para istemez.  İstemeye yetkili de değildir. Hakkı da yok. Bunu bütün halkımıza duyurmak istiyoruz. Bize böyle bir müracaat geldiği zaman üzülüyoruz. 40 yıldır biriktirilmiş olan para, hayatı, her şeyi bir anda gidiyor. Halkımız bunlara itibar etmesinler. İnanmasınlar. En yakın polis merkezine ya da polis arkadaşımızı görüp söylesin. Bu konuda müracaat çok geliyor. Çok artmaya başladı. Bunun önünü almamız lazım. Halkımız inanmasın. Bu dolandırıcıların tuzağına düşmeyin. Para istemek bizim görevimiz değil. Tüm halkımızı dikkatli olmaları konusunda uyarıyorum” diye konuştu.

ALTINLARI KARAMÜRSEL’DE BOZDURMUŞ..

Daha sonra telefon dolandırıcısı şüphelisi A.E tarafından çalınan altınların bir kısmı Kocaeli Karamürsel ilçesinde bir kuyumcuda bozduruldu. Bozdurulan para ve bir miktar altın Göksel Topaloğlu tarafından F:E.’ye teslim edildi. F.E. ise tüm emniyet ekibine teşekkür etti.

‘ANNEME KENDİSİNİ KOMİSER OLARAK TANITMIŞ’..

Telefon dolandırıcılarının Yalova’daki son kurbanı olan 67 yaşındaki F.E.’nin kızı Gözde Ekin konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Telefon ile kendisini komiser olarak tanıtan bir kişi 67 yaşındaki Annem F.E’ yi arayarak, ‘adınız terör örgütüne karışmış, evde altın veya paranız varmış eve gelerek evinizdeki altınların fotoğrafını çekeceğiz ve alacağız’ demiş ve eve gelen bir kişi 90 gram altınları almış. Annem yaşanan bu olayı bize aktardıktan sonra biz de dolandırdığımızı anlayarak Emniyet Müdürlüğü’ne başvurduk. Karakolda ifademizi verdik. Dün akşam Emniyet Müdürlüğü’nden arayarak altınların bulunduğunu belirttiler. Herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.