yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
14°C
Yalova
14°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

HADİ BAKALIM; KOLAY GELSİN!

HADİ BAKALIM; KOLAY GELSİN!
29.09.2022 17:48
0
A+
A-

2023 seçimleri öncesi mini prova YTSO’da..

BECAN VE EKİBİ AK PARTİ’YE KARŞI

  • Başkan Tahsin Becan yeniden aday. Becan, seçimlere siyaset karıştığını ifade ile rahatsızlığını dile getirdi ve üstü kapalı AK Partili siyasi ve belediyelerin seçimlere direk müdahil olduğunu söyledi.

 

  • Haber / Yorum – İbrahim Yurdagül

 

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) seçimlere hazırlanıyor. 1967 yılında kuruluşunu tamamlayan, önce Yalova Ticaret Odası (YTO) ve sonrasında Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) olarak hizmet veren odada seçimler iki aşamalı olacak.

Önce 22 Ekim 2022 tarihinde yapılacak olan seçimler ile 13 meslek grubundaki adaylar yarışacak ve farklı renklerdeki pusulaları ile seçime girecek adaylar arasında amansız bir yarış olacak. Daha sonra kazanan listeler kendi aralarında yönetim kurulu ve meclis başkanı ile yönetim kurulu ve meclis yönetimini belirleyecekler.

Uzun lafın kısası..

İki aşamalı fırtına kopacak; her seçim döneminde olduğu gibi..

Önce listelerde birbirine üstünlük sağlamaya çalışacak olan adaylar, kazandıkları andan itibaren bir dizi toplantılar, kulisler ve ince hesaplarla üst kurullarını, başkan ve yönetimlerini belirleyecekler.

  • Aday listeler çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Seçimlere günler-haftalar kala saha çalışmalarına başlayan adaylar ve ekipleri, seçimlere katılacakları pusulalardaki renk seçimleri tamamlandıktan sonra ‘rengarenk’ bir seçim atmosferini oluşturdular bile.

  • YTSO seçimleri ve siyaset.

Adayların bir bölümü, seçimlere siyaset karıştığından, siyasilerin ve belediye yönetimlerinin gelişmeleri belirler hale geldiğinden dem vuruyor, bu yöndeki şikayetlerini kamuoyu ile paylaşıyor.

Ancak tüm Yalova biliyor ki..

YTSO’daki seçimleri siyasetin belirlemesi, siyasetin seçimlere direk veya dolaylı yollardan müdahalede bulunması yeni bir şey değil, oda tarihinde bunlar her zaman yaşandı..

-70’li, -80’li ve -90’lı yıllarda dönemin siyasi partilerinin Yalova’daki temsilcileri asla tarafsız kalmadı, asla oda seçimlerini kendi haline bırakmadı.

Demokrat Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi -70’li yıllarda..

Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi, SHP ve diğerleri -80’li, -90’lı yıllarda..

AK Parti, CHP, MHP ve diğerleri 2000’lerin başlarında ve sonrasında..

Her zaman, her şartta seçimlere müdahil oldular, siyasi kadrolarını işin içine soktular, Yalova esnaf ve tüccarını, sanayicisini kendi alanlarında serbest bırakmadılar.

Özellikle yerel yönetimler her defasında ipin ucunu tutmak istedi, zira YTSO’daki seçim sürecini kendi siyasi ikballeri için, makam-mevkileri için bir güç, ele geçirilmesi gereken, kullanılması gereken bir silah, bir koz olarak gördüler.

  • İsimler değişti zihinler değişmedi!

!967’den 2023’e..

Oda 56 yaşına girecek; yine değişen pek bir şey yok..

Partiler değişti, isimler değişti, zaman akıp gitti..

Zihniyet aynı kaldı: “Siyasette bir yere geleceksem, başta YTSO olmak üzere, tüm STK’larda etkili ve güçlü olmalıyım!”

Olay bu kadar basit ve sorun sadece bugünün sorunu, sıkıntısı değil.

22 Ekim 2022 tarihinde gerçekleşecek seçimler öncesi de durum farklı değil.

  • Adaylar bir yandan, siyasiler diğer yandan..

Siyasi partiler harıl harıl listeler üzerinde çalışıyorlar; yönetim kademeleri görevlendirilmiş, adeta milletvekili ya da belediye seçimleriymiş gibi YTSO’nun seçimlerine kilitlenmiş durumdalar.

İnanıyorlar ki, YTSO’yu kaybeden Haziran 2023 seçimlerini ve sonrasında belediye seçimlerini de kaybedecek!!

Ya da tam tersi olacak!!

Hal böyle olunca; plan-proje, vizyon-liyakat, yetenek, temsiliyet, beceri, etik mi değil mi; hepsi rafa kalkıyor..

Binlerce üye kimi-niçin seçeceğinin, seçtiklerinden ne isteyeceğinin farkında bile değil.

Dahası..

Seçilip koltuklarına oturacak olanların binlerce üyeye karşı bir sorumluluğu da olmayacak. Zira bilecekler ki; siyasetin ya da farklı çıkar gruplarının koltuklara oturttukları insanlar olarak anılacaklar ve rutin işlerin dışında, muhatapları da bu kesimler olacak.

  • Sonuç olarak..

22 Ekim 2022’de, YTSO binasında, 3 bin 400 aktif üyenin oy kullanacağı seçimlerde, 13 gruptan 36 meclis üyesi seçilecek. Seçilenler bir tarih belirleyip o tarihte yönetim kurulu ve meclis başkanları ile yönetim kurulu ve meclis üyelerini seçecekler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.