yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3612
EURO
34,7842
ALTIN
2.400,49
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

HADİ BAKALIM KOLAY GELSİN!

HADİ BAKALIM KOLAY GELSİN!
09.04.2023 17:38
0
A+
A-

AK PARTİ’DE BÜYÜKGÜMÜŞ, CHP’DE BECAN, İYİ PARTİ’DE KÜÇÜK..

  • AK Parti; Büyükgümüş ve Akyol ile Yalova’da değişikliğe gitmezken asıl sürpriz CHP’de yaşandı. Yalova kamuoyu, eski belediye başkanı ile eski il başkanı arasında, ‘Hangisi 1. sıra adayı olur?’ şeklinde gidip gelirken Genel Merkez bir anda YTSO eski Başkanı Tahsin Becan’ın ismini duyurdu.

İYİ Parti’de beklenen oldu ve partinin kurucularından, Yalova siyasetinde yıllardır etkili olan Küçük Ailesi’nin sevilen-saygın ismi Ayhan Küçük 1. sıra adayı olarak açıklandı. MHP ise adayını daha önce belirlemişti: Namık Öz. Partinin eski İl Başkanı, camiasında sevilen bir isim.

  • Dün gün boyu siyasi partilerde hareketlilik yaşandı. Hafta sonunu heyecan ve stres altında geçiren partilerin aday adayları, dün açıklanan liste sıralamaları ile farklı duygular yaşadılar. Liste başlarında kendilerine yer bulan isimler sonuçları sakinlikle karşılarken, sıralamada beklediği yeri bulamayan ya da hiç yer bulamayan isimler ise hayal kırıklıklarını gizleyemediler.

 

  • Haber / Büşra Gündüz

 

Dün saat 17 itibarıyla partiler, 81 ildeki aday listelerini açıkladılar ve YSK’ya teslim ettiler. Bilindiği gibi, dün açıklanan listeler, 19 Nisan Çarşamba günü Resmi Gazete’de yayınlanarak resmiyet kazanacak.

  • AK PARTİ’DE İLK İKİ SIRA DEĞİŞMEDİ: BÜYÜKGÜMÜŞ VE AKYOL.

AK Parti Genel Merkezi, Ahmet Büyükgümüş ile yola devam kararı aldı. İl Başkanlığı milletvekili aday listesini açıkladı. Buna göre; birinci sıra Ahmet Büyükgümüş, ikinci sıra Meliha Akyol ve üçüncü sıra ise Erhan Dede olarak Yalova kamuoyuna duyuruldu.

  • CHP’DE ESKİ YTSO BAŞKANI TAHSİN BECAN 1. SIRA.

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesi CHP’nin Yalova milletvekili adayları belli oldu. Listede; birinci sırada Tahsin Becan, ikinci sırada Mehmet Gürel ve üçüncü sırada ise Yasemin Fazlaca yer aldı. CHP İl Başkanı Muttalip Tunç, “Liste YSK’ya teslim edildi. Adaylarımıza başarılar diliyorum” dedi. CHP’nin birinci sıra milletvekili adayı Tahsin Becan ise, “Yalova’mız için çalışmaya devam edeceğiz. Hepimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

CHP’nin aday listesinde 2. sırada yer alan eski İl Başkanı Mehmet Gürel, HABERCİ’ye yaptığı durum değerlendirmesinde, “Partimizin değerli Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Kılıçdaroğlu, önümüzdeki dönem Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olacaktır ve bunun için gecemizi gündüzümüze katacağız. Ayrıca; CHP olarak Yalova’da 1. parti olacağımıza ve 2 milletvekili ile şehrimizi TBMM’de temsil edeceğimize yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

  • İYİ PARTİ’DE AYHAN KÜÇÜK 1. SIRADAN ADAY.

İYİ Parti’de Yalova milletvekilliği aday sıralaması belli oldu. Partinin kurucularından ve uzun yıllar Yalova siyasetine damgasını vurmuş Küçükler Ailesi’nden Ayhan Küçük, listede birinci sırada yer aldı. İkinci sıra eski İl Başkanı Ersin Akyüz ve üçüncü sıra ise Elif Akyol Tosun olarak belirlendi. HABERCİ’ye konuşan İYİ Parti İl Başkanı Osman Kendir, “Yalova’mıza hayırlı-uğurlu olsun” dedi.

  • MHP ADAYI NAMIK ÖZ, EN ERKEN AÇIKLANAN İSİMDİ.

MHP’de Namık Öz, listede 1. sırada. Milliyetçi Hareket Partisi’nin Yalova milletvekilliği aday sıralaması iki gün öncesinden belli olmuştu. Buna göre; 1. sırada eski İl Başkanı Namık Öz yer alırken, ikinci sıra Cemil Tanrıkulu, üçüncü sıra ise Erkan Akçal olarak açıklandı. MHP İl Başkanlığı’ndan yapılan bilgilendirmede, “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin takdirleri ile adaylarımız görevlendirilmiştir. Camiamıza, partimize ve Yalova’mıza hayırlı olsun” ifadelerine yer verildi.

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.