yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,7525
EURO
35,0851
ALTIN
2.450,67
BIST
10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
30°C
Yalova
30°C
Açık
Pazar Açık
31°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
30°C

HABEŞİSTAN’A YENİ KIZ YETİMHANESİ PROJESİ

HABEŞİSTAN’A YENİ KIZ YETİMHANESİ PROJESİ
21.06.2024 15:23
0
A+
A-

 

 

Yalova Aile ve İnsani Yardım Derneği öncülüğünde Etiyopya’nın Habeşistan bölgesinde önemli bir projeye imza atmaya hazırlanıyor..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Dernek, bölgedeki kız yetim çocuklar için yeni bir yetimhane kurma çalışmalarına başladı. Bu proje, yetim çocukların daha iyi yaşam koşullarına kavuşmasını ve eğitim olanaklarından daha fazla faydalanmasını hedefliyor.Hacı Ömer Anlayışlı, yapılan yardım organizasyonunun ardından yaptığı açıklamada, “Bölgedeki kız yetimhanesi için yer ve proje planlaması yaptık. Bu proje, kız çocuklarının güvenli ve sağlıklı bir ortamda büyüyüp eğitim alabilmeleri için büyük bir adım olacak” dedi. Bu açıklama, derneğin sadece anlık yardımlarla sınırlı kalmadığını, sürdürülebilir ve kalıcı çözümler üretmeye yönelik çalışmalar yürüttüğünü gösteriyor.Yeni yetimhane projesi, kız çocuklarının ihtiyaçlarına özel olarak tasarlanacak. Modern ve güvenli bir yapı inşa edilerek, çocukların barınma, eğitim ve sağlık hizmetlerine erişimi sağlanacak. Bu kapsamda, yetimhanede çocukların kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler de planlanıyor.Projenin hayata geçmesiyle birlikte, bölgedeki birçok kız çocuğu daha iyi yaşam koşullarına kavuşacak ve geleceğe umutla bakacak. Yalova Aile ve İnsani Yardım Derneği’nin bu girişimi, bölgedeki diğer sivil toplum kuruluşlarına da örnek teşkil ederek, insani yardım konusundaki duyarlılığı artırmayı amaçlıyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.