yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3991
EURO
34,5586
ALTIN
2.382,45
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

GÜVENÇ KURTAR: ‘REAL MADRİD’İN YILDIZI OLUR”

GÜVENÇ KURTAR: ‘REAL MADRİD’İN YILDIZI OLUR”
09.07.2023 14:13
0
A+
A-

ÜNLÜ YORUMCU, YALOVA’DA ARDA’NIN TRANSFERİNİ DEĞERLENDİRDİ

  • Ünlü futbol yorumcusu ve teknik direktör Güvenç Kurtar, Yalova Beşiktaşlılar Derneği’nin programına katılmak üzere geldiği Yalova’da, Fenerbahçe’den Real Madrid’e giden Arda Güler’in transferini değerlendirdi.

Deneyimli futbol adamı, Arda’nın Real Madrid’in yıldızı olacağını belirterek, özellikle Fenerbahçe’den ayrılış sürecinde genç oyuncuya haksızlık yapıldığını dile getirdi.

  • Ayrıca Arda’nın başarısıyla da gurur duyacaklarını ifade eden Kurtar, geride bıraktığımız futbol sezonu ve yeni sezonla ilgili de HABERCİ’ye özel açıklamalar yaptı.

 

Onur ERDİK/ÖZEL HABER

 

Yalova Beşiktaşlılar Derneği’nin Çiftlikköy Çapa Restoran’daki programına davetli olarak geldiği etkinlikte HABERCİ’ye özel açıklamalarda bulunan futbol duayeni Güvenç Kurtar, Arda Güler’in Real Madrid transferiyle ilgili konuştu. Genç oyuncunun dünya devi İspanyol ekibine transferinin, Türk futboluna da önemli yansımalarının olacağını kaydeden Kurtar, Arda’nın başarılı olacağına inandığını bildirdi.

‘Arda’ya haksızlık yapıyorlar’..

Arda Güler’in Real Madrid’e gitmesine sevindiğini söyleyen ünlü futbol yorumcusu Güvenç Kurtar, “Ben Arda’nın Leipzig’e, Sevilla’ya veya Ajax’a gitmesini hiç istemedim. Manchester City, Real Madrid ya da Barcelona’ya gitmesini istedim. Oynar veya oynamaz tartışmaları var. Fenerbahçeli taraftarlar bir sene daha gitmeseydi diyorlar, biraz serzenişte bulunuyorlar. Bana göre Arda’ya haksızlık yapıyorlar. Arda’nın aldığı ücreti söyleyeyim. Herkes bunu bilmiyor. Belki ilk defa medyada çıkacak. 6 yıllık bir anlaşma yaptı. Her sene için de 6 milyon Euro, yani toplamda 36 milyon Euro’ya imza attı. Menajer babası filansa 40 milyon Euro para alacak” dedi.

‘Real Madrid’in yıldızı olur’..

Real Madrid’in bir felsefesi olduğunu söyleyen tecrübeli yorumcu, “Real Madrid, futbolcuları yetiştiriyor. Alıp harcamıyor. Arda’ya da ilerisi için çok iyi bir gözle bakıyorlar. Onun için de Arda’yı yetiştirecekler. Bu sene belki fazla oynamasa da seneye Arda, Real Madrid’in yıldızı olur diye düşünüyorum. Allah yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.

‘Gurur duyarız’..

Gençlerde herkesin Arda’yı örnek alarak, iyi çalışıp iyi oynamaları gerektiğini belirten Kurtar, “Şöyle bir şey var. Gençlerbirliği’nden beni aradılar. ‘Arda’yı biz bulduk, bizim de payımız var. Daha sonra Fenerbahçe’ye verdik’ dediler. Bütün Anadolu takımları, altyapıdaki hocalar, futbolcular, artık bu işin ucunda bir Avrupa ışığı görüldü. O gözle bakacaklardır. Daha iyi kendilerini yetiştirip transfer yapsınlar. Hem maddi hem manevi anlamda bir şeyler kazansınlar. Arda’yla inşallah gurur duyarız. Milli takımda da bize daha faydalı olur diye düşünüyorum. Zaten Arda kuvvetliydi. O’na algı yarattı hoca. Kuvvetsiz, kuvvetlenmesi lazım. Bana göre tam tersi. Arda çok kuvvetli ama maalesef oynatılmadı. İnşallah Real Madrid’de çok daha iyi olacaktır. Ancelotti’nin takımında bütün oyuncular çok iyi koşuyor. Kondisyoneri kimse müthiş bir işe imza atıyor. Arda orada çok daha iyi işler çıkaracaktır” diye konuştu.

‘Galatasaray şampiyonluğu hak etti’..

Arda Güler’in İspanyol devi Real Madrid’e transferinin yanı sıra ülkedeki futbol gündemini de değerlendiren Kurtar, Galatasaray’ın şampiyonluğuyla ilgili, “Galatasaray’ı geride bıraktığımız sezon elde ettiği şampiyonluktan dolayı tebrik ediyorum. Bana göre o şampiyonluğu hak ettiler. Oynadıkları maçlara baktığınızda, derbileri kazandılar, bir tek Beşiktaş maçını kaybetmişlerdi. İyi oynayıp iyi işler yaptılar. Yönetim çok iyi transferler yaptı. Icardi olmasa acaba takım şampiyon olabilir miydi? Torreira, Zaniolo, Rashica, Oliveira, Dubios gibi bütün transferleri müthiş bir performans gösterdi. Bana göre şampiyonluğu hak ettiler, inşallah Şampiyonlar Ligi’nde de başarılı olurlar” şeklinde konuştu.

‘Dört büyüklerden biri şampiyon olur’..

Yeni sezondaki şampiyonluk yarışına değinen Güvenç Kurtar, açıklamasını şöyle tamamladı: “Gelecek sezonla ilgili Fenerbahçe de iyi transferler yapıyor ama savunmasını güçlendirmesi lazım. Bu savunmayla Fenerbahçe ligde yine başarılı olamaz. Beşiktaş’a gelince, takım takımı oturttu. Bu sefer de lig bitti. Beşiktaş’ta sağ stoper sorunu var ama Saiss var, bunu kaybederse çok büyük yara alır. Bir tane daha stoper alması lazım. Bir tane 6 numara alacak Şenol Hoca, bir tane de forvet alır. Belki Muleka, tekrar anlaşırlarsa Redmond’la iyi olur. Muleka’nın kalıp kalmayacağı belli değil. Cenk Tosun iyileşecek. Aboubakar var. Beşiktaş’ta iyi kadro var. Ghezzal geldi ama antrenmanlarda ne vereceğini Şenol Hoca bilemiyorum dedi. Beşiktaş da şampiyonluğa ortak olacaktır. Trabzonspor da bir şeyler yapıyor. Ancak Trabzon’un çok adam alması lazım diye düşünüyorum. Savunmayı ve bekleri yeniden gözden geçirsinler. Trabzon da bu yarışta olur diye düşünüyorum. Yeni sezonda sürpriz bir şampiyonluk adayı olmaz. Trabzon’un transfere ihtiyacı var, yeni bir hocası geldi. Bunları yaparsa bu dört büyük takımdan birisi şampiyon olacaktır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.