yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3176
EURO
34,8071
ALTIN
2.407,19
BIST
10.222,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
21°C
Yalova
21°C
Açık
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

‘Güçlü kadın, güçlü aile’

‘Güçlü kadın, güçlü aile’
01.02.2022 17:10
0
A+
A-

 

 

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı öncülüğünde ve Emine Erdoğan’ın himayesinde ‘Nerede Kalmıştık Eğitim Seferberliği’ projesi hayata geçirildi. 81 ilde uygulanan proje kapsamında lise eğitimi almamış ya da eğitimini yarıda bırakmış kadınlar yeniden eğitim alabilecek. Açık öğretim lisesi ikinci dönem için ilk defa kayıt yaptıracak olanlar için tarih 11 Şubat’ta sona erecek.

Projeyi anlattı..

Temel eğitimin bir insan hakkı olduğunu ifade eden İl Kadın Kolları Başkanı Selihan Dicle Şimşek, projeyi şöyle anlattı: “Kadınların bu hakkı en iyi şekilde kullanabilmeleri için eğitimin önündeki her türlü engel ortadan kaldırılmalıdır. Öte yandan eğitim ve özellikle de mesleki eğitim, kadınların kendilerini ekonomik olarak güçlü hissedecekleri en önemli araçlardan biridir. Türkiye’de kadınların iş gücüne ve istihdama katılımına yönelik yasal olarak pek çok kazanım elde edilmiş, çeşitli kurumsal mekanizmalar oluşturulmuş, mevzuatın uygulamaya yansıması için ilgili kurumlarca çalışmalar yürütülmüştür. Söz konusu kazanımlar büyük bir öneme sahiptir. Bu proje de reform niteliğinde yapılan düzenlemelere rağmen farklı sebeplerle eğitim hayatını yarıda bırakmış ancak bunun hayalini ve heyecanını taşıyan kadınları eğitim imkânlarıyla buluşturmak için hazırlandı.”

‘Güçlü kadın, güçlü aile

Şimşek, proje kapsamında Yalova’da mahalle mahalle gezerek, tespit çalışmaları yaptıklarını söyledi. Şimşek, “Nerede kalmıştık’ diyerek 81 İlde Gönüllü Eğitim Rehberi olarak yola çıktık ve bir proje başlattık. Herhangi bir sebeple eğitim hayatını yarıda bırakmak zorunda olan kadınlarımızın, eğitimlerine devam edebilmesi adına onlara tek tek ulaşarak, cesaretlendirmek ve yol göstermek adına yardımcı oluyoruz. Eğitiminiz hangi sebeple yarım kalmış olursa olsun, kendinizi gerçekleştirme serüveniniz hâlâ devam ediyor. Hayatta geç kalınmayan ender şeylerden biri, eğitimdir. İnsan her yaşta, yeniden başlayabilir. Siz de kaldığınız yerden devam etmek istiyorsanız, bizlere ulaşın. Yalnız değilsiniz. Güçlü kadın, güçlü aile; güçlü aile ise bileği bükülemez bir toplum demektir” dedi.

Yalova’da 292 kadın eğitim hayatına yeniden başladı

Yalova’da yaşayan kadınların eğitime ilgi ile yaklaştıklarını dile getiren Şimşek, “Proje ile ilk dönem ulaştığımız kadınlarımızdan 292 kadınımız lise eğitimine devam etmek üzere kayıt yaptırdı. Yalova’nın eğitim seviyesi yüksek bir olması sebebiyle, büyükşehirlerle de karşılaştırıldığında Yalova’da beklediğimizin üzerinde bir kayıt sayısına ulaştık” diye konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.