yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
24°C
Yalova
24°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

‘GÖREVE İADE BEKLİYORUZ’

‘GÖREVE İADE BEKLİYORUZ’
01.09.2022 17:25
0
A+
A-

CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ “DEMOKRATİK TAVRIMIZI ORTAYA KOYMAK ZORUNDAYIZ” DİYEREK MECLİSİ TERK ETTİ..

  • Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) meclis üyeleri, Yalova Belediye Meclisi Eylül ayı oturumunu terk ettiler..

Geçtiğimiz 17 Ağustos günü Yalova’ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik pankart açılmasının siyasi nezaket kurallarına uygun olmadığını söyleyen meclis üyeleri, aynı zamanda Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın bilirkişiden gelen 3. raporda da suçsuz bulunmasına rağmen görevine iade edilmemesini kınadıklarını dile getirerek, meclisi terk ettiler..

  • CHP’li meclis üyeleri meclis salonunu terk ederken ellerinde, “Yıllardır yarattığınız algıyla bizi suçlu ilan ettiniz. Bilirkişi raporları 3. Kez suçsuzsunuz diyor. Şimdi sorma sırası bizde; göreve iade etmek için ne bekliyorsunuz?” yazılı broşürler taşıdılar..

Haber / Zeynep TAŞTAN
Başkan Vekili Nusret Karaalioğlu’nun vekalet ettiği Yalova Belediye Meclisi Eylül ayı oturumu, olaylı başladı. Bir önceki meclis kararlarının okunmasından sonra söz alan CHP’li Meclis Üyesi Cevdet Bekler, bir konuşma yaptı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu geldiğinde açılan pankartın siyasi nezakete uygun olmadığını söyleyen Bekler, aynı zamanda Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın 3. bilirkişi raporu ile suçsuz bulunmasına rağmen görevine iade edilmemesini kınadı.

‘DEMOKRATİK DEĞİLDİ’..

Açılan pankartın demokratik olmadığını söyleyen Bekler, “Kısa bir süre önce Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyareti nedeni ile yapılan bir toplantıda bizce hiç de demokratik olmayan, siyasi nezaket kurallarına uymayan bir pankart asıldı. Biz bunu sadece bizim partimizin genel başkanına değil, her hangi bir siyasi partinin başkanına yapılmasını da doğru bulmuyor ve bunu şiddetle kınıyoruz” dedi.

‘GÖREVE İADE BEKLİYORUZ’..

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın göreve iadesini beklediklerini söyleyen Bekler, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yine bu talihsiz olayın meydana geldiği gün belediyemizi de çok yakından ilgilendiren bir davanın 3. bilirkişi raporu geldi ve bu raporda da yargılanan kişilerin hiçbir suçunun olmadığı kamuoyuna yansıdı. Biz ne yazık ki merkezi hükümet halkın büyük çoğunluğunun oyları ile seçilmiş bu kişileri görevine iade etmiyor. Biz bu durumu da şiddetle kınıyoruz ve demokratik tepkimizi göstermek adına salonu boşaltıyoruz. Demokratik tavrımızı ortaya koymak adına bunu yapmak zorundayız.”

YAPILAN DOĞRU DEĞİL..
Bağımsız Meclis üyesi Yavuz Bingöl de yapılan protesto ile ilgili söz alarak, “Arkadaşlarımız her ne kadar demokratik haklarını kullansalar da ben yaşanan durumu kesinlikle doğru bulmuyorum” diye konuştu. Yalova Belediye Meclisi Eylül ayı 1. oturumu CHP’lilerin meclisten çıkması sonrasında AK Parti, MHP ve bağımsız meclis üyesinin katılımı ile devam etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.