yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3549
EURO
34,7693
ALTIN
2.395,98
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

GÖKÇE BARAJI’NDA SU SEVİYESİ: YÜZDE 63

GÖKÇE BARAJI’NDA SU SEVİYESİ: YÜZDE 63
08.09.2023 19:22
0
A+
A-

‘İSALE HATTI PROJESİ İLE YALOVA’NIN 50 YILLIK SU İHTİYACI KARŞILANACAK’

  • Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Dursun Karahasan, Gökçe Barajı’ndaki su seviyesinin yüzde 63 oranında olduğunu söyledi. İsale hattı projesinden de bahseden Karahasan, proje tamamlandığında Yalova’nın 50 yıllık içme suyu ihtiyacının karşılanacağını dile getirdi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova’nın günlük 90 metre3 su ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı’nda su seviyesi yüzde 63 oranına ulaştı. Kış mevsiminde susuzluk yaşanmayacağını söyleyen Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Dursun Karahasan, vatandaşlara suyu tedbirli kullanmaları için uyarılarda da bulundu. Karahasan, “Su her canlı için çok kıymetli. Vatandaşlarımızdan ricamız suyu daha verimli kullanabilmek için tasarruf etmeleridir. Şu anda mevsim geçişi yaşanıyor, yağmur yağsa da buharlaşma söz konusu” dedi.

‘Mustafa Tutuk konuya el attı’

İsale hattı projesinin, içme suyu için çok önemli bir proje olduğundan bahseden Karahasan, “Marmara depreminden sonra içme suyu hattında patlaklar oluşmuştu. Bunun giderilmesi için Yalova Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Tutuk konuya el attı ve isale hattı projesini hayata geçirdi. Yalova’nın 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan isale hattı projesinin çalışmaları devam ediyor. Bu proje tamamlandığında sadece biz değil, bizden sonraki nesil de rahat edecek. Her geçen gün nüfus artıyor, Yalova büyüyor, bu sebeple isale hattı projesi çok önem arz etmekte. Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Tutuk da konuyla yakından ilgileniyor. Böyle bir projeyi Yalovamıza kazandırdığı için kendisine çok teşekkürlerimizi sunuyorum” şeklinde konuştu.

‘Gökçe-2 Barajı için ödenek bekliyoruz’

Gökçe-2 Barajı’nın da en kısa sürede hayata geçmesini beklediklerini dile getiren Karahasan, “Gökçe-2 Barajı projesi için ödenek bekliyoruz. Bu proje hayata geçtiğinde Yalova’nın içme suyu ihtiyacı büyük oranda karşılanacak. Şu anda mevsim geçişi yaşadığımız için yağışlarda barajın kapaklarını açıyoruz. Yalovamızın suyunu korumak için tüm çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.