yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Parçalı Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

GÖKÇE BARAJI’NDA DOLULUK ORANI YÜZDE 35 SEVİYELERİNDE

GÖKÇE BARAJI’NDA DOLULUK ORANI YÜZDE 35 SEVİYELERİNDE
14.12.2021 17:12
0
A+
A-

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Geçtiğimiz yıllarda Yalova Gökçe Barajı’nda su seviyesi yüzde 20’lere kadar gerilemiş ve tehlike çanları çalmıştı. Bu yıl ise seviye düşük olmasına rağmen, geçen yıla göre daha dolu olduğu belirtildi. Son günlerde yağan yağmur ile birlikte barajda su seviyesi 13 Aralık itibari ile yüzde 35 seviyelerine kadar düştü. Her ne kadar geçen yıla göre yüzde 5, yüzde 6 daha iyi durumda olduğumuzu belirten DSİ 13. Şube Müdürü Pelin Yalçın Balcı, vatandaşa tasarruf çağrısı yapmayı da ihmal etmedi.

‘TASARRUFU ELDEN BIRAKMAYIN’..

Geçtiğimiz yıl Gökçe Barajı’nda su seviyesinin yüzde 20’lere gerilediğini belirten Balcı, “Bu yıl Aralık ayından doluluk oranı yüzde 35 seviyesinde. Mevsimsel değişimlerden dolayı her geçen yıl seviye bir önceki yıla göre düşüyordu. Fakat bu yıl Gökçe Barajı’nda su seviyesi biraz daha iyi. Bu su seviyesi halkımızda bir rahatlık oluşturmasın. Baraj dolu dahi olsa tasarruflu olmamız lazım. Vatandaşlarımız gereksiz su tüketiminden kaçınsınlar. Kış aylarına girilmesi ile birlikte yağmur ve kar yağışı doluluk oranını etkileyecek elbette. Özellikle kar yağışı sonrasında baraj kısa sürer içerisinde önemli oranda su tutar. Her ne kadar su da tutsa, vatandaşlarımız tasarrufu elden bırakmasınlar” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.