yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
15°C
Yalova
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

GİMBİRDER SEKTÖRÜ TEK ÇATI ALTINDA TOPLADI

GİMBİRDER SEKTÖRÜ TEK ÇATI ALTINDA TOPLADI
09.11.2021 14:57
0
A+
A-

Merkezi Altınova’da açılan Gemi İnşa Müteahhitleri Birlikteliği Meslek Eğitim ve Dayanışma Derneği (GİMBİRDER), gemi inşa sektörüne yardımcı olabilmek, sektörün gelişmesini sağlamak, zorlukları aşmak için birlikte çalışmayı desteklemek ve çalışanlarına sağlıklı koşullar sağlamak amacıyla çalışmalarını hızlandırdı. GİMBİRDER Başkanı Rüstem İnce, sektörü tek çatı altında toplamak amacıyla kurulduklarını ve şimdilik 250 üyesi olan derneğin, sadece Yalova bölgesiyle sınırlı kalmayıp, tüm ülkeye hizmet amacında olduklarını söyledi. Dernek Başkanı Rüstem İnce üye hedeflerinin 1500 olduğunu belirterek bu sayede yaklaşık 75 bin istihdama hitap etmeyi hedeflediklerini söyledi.

GİMBİRDER Başkanı Rüstem İnce yaptığı açıklamada “Ülkemizin en önde gelen sektörlerinden gemi inşa sektörünün yıllardır vazgeçilmez paydaşlarından olan alt müteahhitleri- gemi inşa müteahhitleri birlikteliği çatısı altında toplanmaktan büyük gurur duymaktayız. Bize düşen bu şerefli sorumluluğun farkında olduğumuzu belirtmek isterim. Bunun bilincinde olarak ülke ekonomisine katma değer sağlayabilme ve daha çok istihdam alanı oluşturabilme arzusundayız. Bu nedenle gemi inşa sektörünün, sorunlarında kıymetli yatırımcılarımıza yardımcı olabilmek ve zorlukları birlikte göğüsleyebilmek amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Emektar işçi kardeşlerimizin beklentilerini karşılamayı nitelikli iş gücü ile kanun ve yönetmeliklere uygun çalışma alanları oluşturmaya genel sorunlarına çözüm ortağı olmaya hazırız. Yeter ki, milli değerimiz olan gemi inşa sektörünün dünyada, lider pazar haline getirebilelim. Covid salgını döneminde bile gemi inşa sektörünün alınan önlemlerin olumlu neticesi ile çok az etkilendiğine ve ekonomide büyük bir rol oynamaya devam ettiğine bir kez daha tanık olduk. Salgın döneminde Sağlık Bakanlığı’nın belirttiği bütün önlemleri azami bir gayretle uygulayarak bizlere ve emekçilerimize uygun bir çalışma ortamı sağlayarak kesintisiz üretime devam eden tüm tersane camiasına teşekkürlerimi sunmak isterim.

Sektörün önemli sorunları olduğunun altını çizen İnce “Ülkemizin ve tersane sektörümüzün en büyük sıkıntılarından olan kalifiyeli çalışan sayısının her geçen gün azalması ile üretimimiz ciddi şekilde sekteye uğramaktadır. Gemi inşa sanayisinde istihdam kapılarını aralamak için bir diğer sıkıntı da barınma olanaklarının çok yetersiz olmasıdır. Ülkemizde yer alan tersanelerimizde istihdam edilen çalışma arkadaşlarımızın konaklama gibi mecburi olan ihtiyaçlarını karşılamak için pansiyonlara ve kalıcı konutlara ihtiyaç duyulmaktadır. Dernek olarak; Çalışma Bakanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, meslek okulları ve İşkur gibi kurumlarımız ile irtibat halinde olup gemi inşa sanayimize kalifiyeli çalışan yetiştirmek, onları gemi inşa sanayi sektörüne hazırlamak istiyoruz. Üretimin ne kadar değerli olduğu konusunda bilinçlendirmeyi ve ülkemizin bekası için büyük önem arz eden mavi vatanın bütünlüğünü güçlendirmeyi, ülkemize Selçuk Bayraktar gibi nicelerini kazandırmayı amaçlıyoruz. Önemli sorunlarımızın başında barınma sorunu var. Bu sorunu gidermek için yeni pansiyon ve barınma yerleri yapılmasını sağlayacağız. TOKİ ile görüşülerek çalışanların barınma sorunlarına çare olabilecek toplu konutların yapılması için çaba harcayacağız. Yine çalışanlarımızın ve ailelerinin sağlık kuruluşlarından indirimli yararlanmaları için görüşmelerimize başladık. Marketlerle de görüşüp, çalışan kesimimizin indirimli kuponlarla alışveriş imkanına kavuşmasına öncülük edeceğiz. Yapacaklarımız tabii ki bunlarla sınırlı kalmayacak. Daha iyi çalışma ortamı sağlamak, çalışanlarımızın daha iyi koşullarda yaşaması için gereken tüm çabamızı harcayacağız. Bölgemizin, sektörümüzün gelişimi için dernek olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız.” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.