<>.theiaStickySidebar:after {content: ""; display: table; clear: both;}
Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Selçuk Yaman, Ramazan ayında gıda işletmelerine yönelik denetimlerin artırıldığını ifade etti…
Haber / Zeynep TAŞTAN
Ramazan ayı ve bayram süresince herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için “Unlu mamuller, tatlı, şeker ve şekerli mamuller, et ve et ürünleri üretim/satış yerleri ile gıda satış ve toplu tüketim yerleri” gibi gıda işletmelerine yönelik yapılan denetimler çerçevesinde, ürünlerin son tüketim tarihi, katkı maddeleri, taklit tağşiş vb. yönleri ile asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunluğu gibi konularda gıda denetiminin yapıldığını söyleyen Yaman, gıda denetim ekiplerinin Ramazan ayında halkın sağlıklı ve güvenilir gıda tüketimini sağlamak amacıyla tüketimi yoğunlaşan ekmek, unlu mamuller, tatlı ile et ve süt ürünlerine yönelik işletmelere denetimlerini artırdığını söyledi. Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Selçuk Yaman, “Başta gıda satış yerleri olmak üzere gıda işletmelerinde oluşacak yoğunluğun neden olabileceği olumsuzlukları asgari seviyeye indirmek için işletmede çalışan personelin gerekli her türlü hijyen tedbirinin eksiksiz uygulanması yönünde kontroller, kararlılıkla devam edilecek” dedi.
671 DENETİM YAPILDI..
Gıda denetim ekiplerinin 2025 yılının ilk iki ayında il merkezi ve 5 ilçede bulunan 3 bin 245 işletmeye yönelik 671 denetim gerçekleştirildiğini söyleyen Yaman, “Yıl boyunca risk esaslı yapılan denetimlerin yanı sıra 174 Alo Gıda Hattı, CİMER ve Valilik Açık Kapı uygulamasına gelen şikayetlere göre denetimler gerçekleştiriliyor. Öte yandan, vatandaşlar, halk sağlığı ve gıda güvenliğini ilgilendiren tüm ihbar ve şikâyetlerini Alo 174 Gıda Hattı’na ya da 0501 174 0 174 numaralı Whatsapp Gıda İhbar Hattı’na bildirebilirler” dedi.
‘GIDA İŞLETMECİLERİ DİKKATLİ OLMALI’..
Gıda işletmelerinin de bu süreçte dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Yaman, denetimlerde işletmelerin hijyen standartlarına uyup uymadığının büyük bir titizlikle kontrol edildiğini belirterek, “Gıda satışı yapan işletmelerin hijyen kurallarına tam uyum sağlaması büyük önem taşıyor. Aksi durumda cezai yaptırımlar kaçınılmaz olacaktır. İşletmelerin özellikle Ramazan ayında artan taleple birlikte gıda güvenliğine daha fazla hassasiyet göstermeleri gerekmektedir” dedi. Denetimlerin Ramazan boyunca hız kesmeden devam edeceğini vurgulayan Yaman, “Amacımız cezai işlem uygulamak değil, işletmelerimizin kurallara uymasını sağlamak ve halkımıza güvenilir gıdayı temin etmektir” diyerek tüm işletmelere hijyen ve kalite standartlarına tam uyum çağrısında bulundu.