yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

‘GERİ DÖNÜŞÜM MUHTEŞEM OLACAK!’

‘GERİ DÖNÜŞÜM MUHTEŞEM OLACAK!’
30.05.2022 16:35
0
A+
A-

 

 

 

  • Haber / Zeynep TAŞTAN

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen EKOFEST 2022, açılış programı ile başladı. Raif Dinçkök Kültür Merkezi (RDKM) binasına, Yalova sahillerinden bir günde toplanan 18 tonluk çöpler farkındalık için asıldı. Aynı zamanda RDKM içerisinde çevrecilik adına yapılan çalışmalar sergilendi. RDKM Özgecan Aslan Salonu’nda Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Geri Dönüşüm Müzik Korosu’nun gösterisi ayakta alkışlandı. Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu öğrencileri tarafından Geri Dönüşüm Defilesi gerçekleşti. Öğrencilerin plastik ve karton atıklarından yaptığı defile, büyük beğeni topladı.

‘700 BİN TON GERİ DÖNÜŞÜM YAPILDI’

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Yalova Valiliği, Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yalova Güzel Sanatlar Lisesi ve Yalova Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği çevre festivalinin dopdolu geçtiğini söyleyen Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, şunları söyledi: “Yalova Belediyesi olarak çevremizin korunması adına elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Hedefimiz şehrimizi yaşanabilir ve sürdürülebilir bir anlayış içerisinde geleceğe taşımaktır. Başta Temizlik İşleri Müdürlüğü olmak üzere, belediyemizin tüm birimleri her türlü atığın geri kazanımına katkı sunuyor, hava, su ve görüntü kirliliği kontrolünden bunların önlenmesine kadar pek çok alanda çalışmalarını sürdürüyor.  Gelecek nesillere temiz, güzel, huzurlu ve sağlıklı bir doğa bırakmak için sıfır atık ve geri dönüşüm çalışmalarının Türkiye’deki öncülerinden olan belediyemiz, şimdiye kadar 700 bin ton geri dönüştürülebilir atığı ekonomiye kazandırmıştır. Tüm şehrimize eşit dağılımla yerleştirdiğimiz kağıt, plastik, metal ve cam kumbaramızla atıkları kaynağında toplayıp dönüştürülmesini sağlıyor, temizlik aracı filomuzla hiç durmadan daha temiz bir Yalova için çalışıyoruz.”

‘YALOVA’NIN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR’

Tutuk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yalova’mızda çocuklarımızın yeşile ve doğaya ulaşımını sağlamak için mevcut parklarımızı revize ederken yeni yaptığımız parklar ile Yalova’mız yepyeni bir çehreye kavuşmuştur. Geri dönüşüm ve tarihi mirasımızı da birleştiren projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’müzde İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi’ne ek olarak Geleneksel Kağıt Atölyesi’ni de faaliyete geçiriyoruz. Bu kapsamda bugün burada bulunan genç kardeşlerimize Yalova Güzel Sanatlar Lisesi ile yaptığımız protokol çerçevesinde eğitim desteği vererek geleneksel kağıt ustası yetiştirdik. Gençlerimiz bu mirası gelecek nesillere aktarmakta bayrağı bizlerden devralacaktır. Yalova’mızda gelecek nesillere bırakabileceğimiz en değerli şey, yaşanabilir bir dünya, yaşanabilir bir Yalova için hiç durmadan çalışmaktır.”

EKOMAT’LAR DEVREYE GİRECEK

Ambalaj atıklarını paraya dönüştürerek vatandaşa katkı sunacak olan EKOMAT’lar, 16 Haziran’daki tanıtımın ardından devreye girecek. Yalova’nın çevre sorunlarının ortak akılla çözümlenmesine katkı sağlamak üzere Yalova Belediyesi öncülüğünde hizmete girecek olan EKOMAT’lar, Yalova’nın belli noktalarına koyulacak. Cam ve pet şişeleri dönüştüren EKOMAT’lar, telefona yüklenen aplikasyonlar sayesinde dönüşüm karşılığı hediye çeki verecek.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.