yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

‘GENÇLİK AŞKIM YALOVA!’

‘GENÇLİK AŞKIM YALOVA!’
19.01.2024 21:00
0
A+
A-
  • İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda partililer ve Yalovalılarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilçe belediye başkan adaylarının isimlerini açıkladı. Altınova’da Regaip Ahmet Özyiğit, Çiftlikköy’de Recep Hacı, Çınarcık’ta Numan Soyer, Termal’de H. Sinan Acar, Armutlu’da Cengiz Aslan.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Altınova’daki gemi indirme töreninin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 90. Yıl Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda Yalovalılar ve partililerle bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 81 ilin belediye başkan adaylarının belirlendiğini söyleyerek, “Yalova’da yeniden aday gösterdiğimiz mevcut başkanımız Mustafa Tutuk’a başarılar diliyorum. Ana kademesiyle, kadın ve gençlik kollarıyla, mahalle ve köy temsilcileri, sandık görevlileri ile 31 Mart’a kadar gece gündüz çalışmaya var mısınız? Mustafa kardeşimizi en yüksek oy oranıyla sandıktan çıkartmadan hiçbirimize durmak yok. Türkiye Yüzyılları şehirleri için hazır mıyız? Türkiye Yüzyılları şehirleri için kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Seçim gecesi Yalova’yı Cumhur İttifakı’nın renkleriyle boyuyor muyuz?” dedi.

‘İşte benim gönlümün sultanı Yalova, bu’

Salonda yapılan tezahüratlara cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “İşte benim gönlümün sultanı Yalova, bu. İşte benim gençlik aşkım Yalova, bu. İşte benim Türkiye Yüzyılı yürüyüşümdeki yol arkadaşım Yalova, bu.”

‘Yıldız gibi parlayan Yalova…’

Yalova’yı Türkiye Yüzyılına hazırlama amacında olduklarını ifade eden Erdoğan, “Yalova 1999 depreminde, en çok yara alan şehirlerimizden biridir. Bizzat şahit olduğumuz bu büyük yıkımın ardından Yalova adeta küllerinden yeniden doğmuştur. İl olması ile birlikte hızla toparlanan Yalova, Türkiye’nin en gözde, en cazip şehirleri arasındaki yerini alamaya başladı. Bursa, Kocaeli ve İstanbul gibi ülkemizin önde gelen şehirleri arasında bir yıldız gibi parlayan Yalova’nın önünde hala değerlendirilmeyi bekleyen büyük bir potansiyel var. Amacımız hükümet ve belediye el ele vererek; Yalova’yı, Türkiye Yüzyılına hazırlamaktır. 31 Mart’ta, muhalefet partilerine mensup başkanlar elinde adeta ızdırap çeken şehirlerimizi gerçek belediyecilikle tanıştırmayı hedefliyoruz. Bunu diğerlerinin yapması mümkün değil. Cumhur İttifakı olarak, AK Parti ve MHP’de bulunan belediyelerimizde de çok daha yüksek oy oranlarıyla hizmetlerimizi sürdürmek istiyoruz. Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Bizim ittifakımız tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet şiarı altında birleşenlerin ittifakı” diye konuştu.

‘Biz ülkemizi kalkındırmanın ve büyütmenin peşindeyiz

CHP’yi de eleştiren Erdoğan, şunları dile getirdi: “CHP gibi istismar siyaseti yapanların sonu DEM gibi bölücü emeller peşinde koşan partilerin elinde oyuncak olmaktır. Bu zihniyet 18 yıl hapse mahkum olmuş bir teröristi meclise taşımak için, hukukun altından tünel kazmakla kalmıyor, şimdi işi daha da ileri götürüp, mahalli seçim iş birliği kisvesi altında, cezaevlerindeki terör örgütü mensuplarını salmanın hesabını yapıyorlar. 3-5 oy daha fazla alacağız, 2-3 belediyede oylarımızı artıracağız diye hoyratça, çiğnenmedik hiçbir ilke, işportaya çıkarılmadık hiçbir değer bırakmadılar. Gazi Mustafa Kemal’in partisini götürdüler siyasi kariyerleri uğruna bölücü örgütün DEM’ine rehin verdiler. ‘Gel bakalım Muharrem’ dediler, FETÖ taktikleriyle tasfiye ettiler. Bay Kemal’i günah keçisi ilan edip yalnızlığa iterek, CHP’nin başına Özgür Efendi’yi getirenlerin ilk işi bu partiyle, bölücü örgütün güdümündeki partiyi demlemek oldu. Yıllarca Gazi Mustafa Kemal ve Cumhuriyet istismarı yaparak, milleti kandıran piyasa Atatürkçülerinin gerçek yüzleri, bu kirli iş birliğiyle, inkarı mümkün olmayacak şekilde ortaya çıkmıştır. Eskiler, bila gayret la devlet derler. Yani gayreti olmayanın devleti de gücü de olmaz. Biz ülkemizi kalkındırmanın ve büyütmenin peşindeyiz. Biz milletimizi müreffeh ve huzurlu bir hayata kavuşturmanın derdindeyiz. Biz devletimizin gücünü artırma çabası içindeyiz.”

Erdoğan, ilçe belediye başkan adaylarının isimlerini açıkladı

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan şu isimleri sahneye davet ederek, ilçe belediye başkan adaylarını kamuoyuna tanıttı: Yalova Belediye Başkan Adayı Mustafa Tutuk. Altınova Belediye Başkan Adayı Regaip Ahmet Özyiğit. Armutlu Belediye Başkan Adayı Cengiz Aslan. Çınarcık Belediye Başkan Adayı Numan Soyer. Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı Recep Hacı. Termal Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sinan Acar.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.