yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2967
EURO
34,7113
ALTIN
2.408,54
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

‘GENÇLER VE KURUMLAR ARASINDA KÖPRÜ OLACAĞIZ’

‘GENÇLER VE KURUMLAR ARASINDA KÖPRÜ OLACAĞIZ’
31.10.2022 15:31
0
A+
A-

 

  • Yalova Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Ayaz, Gençlik Meclisi’nin Yalova’da yapmış olduğu çalışmaları anlattı.

“Biz sorunu direkt olarak çözen değil, sorunu doğru mercilere ulaştırarak çözüme katkı sunan bir kurumuz” diyen Başkan Ayaz, HABERCİ’ye özel açıklamalarda bulundu.

 

Özel Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova’da yıllar sonra tekrar kurulan Kent Konseyi Gençlik Meclisi, kısa sürede yaptığı projeler ile Yalovalıları buluşturdu. Yaklaşık 2 ay süren Kent Kupası Şehir Oyunları’nda 6 spor dalında, 26 kurum ve tüm branşlarda 800 sporcu bir araya geldi. “Mutluluk üretmeye geldik” diyen Yalova Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Ayaz, Gençlik Meclisi’nin yapmış olduğu çalışmaları anlattı.

‘Yerel Gündem 21 ile başladı’..

13 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilen seçimli genel kurulun ardından göreve başladıklarını söyleyen Ayaz, “16 kişilik yürütme kurulu ve 63 üye sayımız ile çalışmalarımıza başladık. Bugün itibariyle 9 çalışma grubu ve yaklaşık 300 kişilik bir meclise ulaşmış durumdayız. Daha önceden Yalova Yerel Gündem 21 organizasyonu adı altında, Gençlik Meclisi kıymetli çalışmalar yapmış. 2022 yılı itibariyle de Meclisimiz Yerel Gündem 21 ilkeleri doğrultusunda Kent Konseyi yapısı içerisinde yıllar sonra ilk kez kurulmuş oldu” dedi.

Çalışmalardan bahsetti..

Çalışmalara genç kadınların bilişim alanında gelişmesi ve bilgi edinmesine yönelik bir etkinlikle ile başladıklarını dile getiren Ayaz, “Bu etkinlikte bizim rolümüz kurumlarla iletişime geçerek, yer tahsis etmek oldu. YUNİFEST’te kendimizi tanıtmak maksadı ile stant açtık. Yalova Kanser Hastaları Derneği (YAKHAD) ile ortaklaşa düzenlenen etkinlikte yer aldık. Onkoloji hastanesi ile ilgili farkındalık etkinliği yaptık. Engelsiz Kafe’de, AKSEL firması ile birlikte iş hayatına yeni başlayan gençlerin, iş sağlığı ve güvenliği noktasında bilgilendirilmesi için bir seminer düzenledik. Bu süre zarfında da Kent Kupası projemizi mutfağımızda pişirmiş olduk” diye konuştu.

‘Verdiğimiz mesaj; kurumlara birlikte çalışabilirsiniz mesajıydı’..

Kent Kupası Şehir Oyunları projesinin oldukça keyifli geçtiğini, kurumlar ve vatandaş arasındaki bağın daha da güçlendiğini belirten Ayaz, “Yalova’da amatör ruhlu bir spor organizasyonu olsun istedik. Bir de sloganımız olsun istedik; ‘bağımlılıkla mücadele ve spor ruhunu şehre yaymak.’ İnsanları tanıştırarak, Kent Konseyi’nin ana amacı olan kentlilik bilincini sağlamayı hedefledik. Bu tür etkinlikler vesileyle kurumlar arası, sporcular arası iletişimi artırıyoruz. Örneğin bu etkinlikler esnasında; bir sporcu belediye başkanımıza diyor ki buradaki zeminin boyanması lazım. Burada bir soruna da dikkat çekmiş oluyoruz. Spor burada insanları bir araya getirmek için bir araçtı. Amacımız; kurumlara birlikte çalışabilecekleri mesajını vermek, sorunların ve isteklerin ilk ağızdan iletilmesinin ne kadar önemli olduğunu göstermekti. Bağımlılıkla ilgili ciddi bir sorunumuz var. Bir diğer sloganımız da “bağımlılıkla mücadele” idi. İlerleyen zamanlarda bu konunun üzerinde daha fazla duracağız. Bu tür önemli konuları hep birlikte projelendirelim. Kent Kupası Şehir Oyunları sürecinde kaynaşmalarla, bürokrasinin trafiğine kapılmadan bazı sorunların çözüldüğünü gördük. Şehir için önemli bir iş ortaya koyduk. Açıkçası bu kadarını da beklemiyorduk, bundan dolayı gururluyuz. Kent Kupası ismi tamamen Kent Konseyi’nin mutfağından çıkmış bir isim. Şehir Oyunları kısmı da İl Genel Meclisi Başkanımız Sn. Hasan Soygüzel’in fikriydi. Şehir Oyunları kısmını da bir seri haline dönüştürmek şeklinde hayallerimiz de var. Şehir Oyunlarını bir nevi Şehir Olimpiyatlarına çevirmek istiyoruz. Bir şölen havasında bir iki haftalık şehrin bütün etkinliklerin bir arada olduğu spor ve müziğin buluştuğu bir organizasyona çevirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Teşekkür etti..

Yalova’daki çeşitli kurumların projeye destek verdiğini kaydeden Ayaz, emeği geçenlere teşekkür etti. Ayaz, “Kent Kupası’nı Yalova Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Mustafa Tutuk’a anlattığımda, en başından beri destek verdi. Aynı şekilde İl Genel Meclisi Başkanımız

Hasan Soygüzel, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Salih Kılıç, Kent Konseyi Başkanımız Mustafa Kandemir, Genel Sekreterimiz Erkan Çetintaş, Yürütme Kurulu Üyelerimiz Kubilay Özer, Volkan Yılmaz, Doğan Doğru ve de ilgili kurumlar projemizi ilgi ile karşıladılar. Gençlerin önünü açan, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu süreçte, CruX Medya ile gönüllülük esasıyla çalıştık. Gençlik Meclisi’nin içerisinden çıkmış, Yalova’daki üniversite okuyan gençlerin içerisinde olduğu bir mecra bu. Yalovalı bir organizasyonu, Yalova için olan bir etkinlikte buluşturduk. Çok emekleri var” dedi.

‘Mutluluk üretmeye geldik’..

Gençlik Meclisi’nin toplumun her kesiminden gençleri buluşturmak için yol aldıklarını söyleyen Ayaz, “Temel amacımız şu; hiçbir ön yargı olmadan, milli ve manevi değerleri her daim vurgulayarak tüm gençlerimizi kapsamak istiyoruz. Biz sadece sorun çözme odaklı değil, belki de mutluluk üretmeye geldik. Kent Kupası bizim için çok kıymetli. Bu proje büyütülürse, ülkede örnek alınacağını da düşünüyorum. Amatör ruhlu sporcuların bir şekilde keşfedilmesine vesile bile olabilir. Oraya gelen bir spor adamı belki de şehrin çocuğunu keşfedecek. Bundan sonraki işimiz, Gençlik Meclisi’nin teşkilatlanma işine odaklanmak. Mahalle ve köylere yayılmak istiyoruz. Şehrin bütün noktalarına ulaşmak gibi bir amacımız var. “Aşk ile koşan yorulmaz” bu aksiyon içerisinde olmak bizleri hiç yormuyor. Burası hiyerarşi olmayan bir kurum” diye konuştu.

‘Sorunu doğru mercilere ulaştıran bir kurumuz’..

Gençlerin taleplerini ilgili mercilere ilettiklerini belirten Ayaz, “Dolmuş ücretleri noktasında öğrencilerden oldukça talep aldık. Biz de Çınarcık Minibüsçüler Odası’na ilettik. Bununla ilgili o dönem bir çalışma yapılmıştı. Şehrimizdeki genç arkadaşlarımızın her derdine talibiz, çözüm için mücadele edeceğiz. Tekraren ifade etmeliyim ki “Biz sorunu direkt olarak çözen değil, sorunu doğru mercilere ulaştırarak çözüme katkı sunan bir kurumuz. Bir nevi köprü vazifesi yapıyoruz. Yalova’daki sosyal faaliyetlerin azlığından dolayı şikayetler var. Bir tiyatro, kültürel ya da sanatsal bir etkinlik yok.Gençler bunu istiyor haklı olarak. Arkadaşlarımız hep kafeler sokağında olmak durumunda, onlara yönelik sosyal etkinliklerle şehirdeki aktivite çeşitliliği sağlanmalı” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.