yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Yağmurlu
15°C
Yalova
15°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
23°C

GELECEĞİN İLETİŞİMCİLERİ TRT’DE

GELECEĞİN İLETİŞİMCİLERİ TRT’DE
05.04.2022 14:35
0
A+
A-

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Radyo Televizyon Bölümü alan şefi Seval Filiz, alan öğretmenleri Sebile Kaya ve Hatice Ersan rehberliğinde yapılan gezi, öğrenciler tarafından mutlulukla karşılandı. Öğrencileri güler yüz ve samimi duygularla karşılayan Teknik Yönetmen Gökhan Çopur, teknik ekipmanların tanıtımını yaparak öğrencilerin sektöre dair sorularını yanıtladı. Öğrencilere sektörde yer alıp almayacakları sorulduğunda ise stajyer kabul ediyor musunuz? diye soranlar çoğunlukta iken, bir grup ise öğretmenlerine okula döndüklerinde alan değiştirebilir miyiz? sorusunu yöneltti. Öğrencilerin ikilemde kaldıkları bu durum kanal çalışanlarının yüzünde tebessüm oluşturdu.

SORULARINA YANIT BULDULAR..

Gezi sonrasında öğrenciler kanal çalışanlarını yakinen tanıma fırsatı bulduklarını ve mesleki tercihlerinin seçiminde akıllarındaki soru işaretlerinin azaldığını ifade ettiler. Birçoğu televizyonda görünenin aksine işin hazırlık aşamasında disiplinli ve yorucu bir çalışmanın olduğu kanaatine vardı. Kanalda ayrıca Kalpten Kalbe Programı deneme çekimlerini stüdyodan izleme fırsatı bulan öğrencilerin atmosferin büyüleyici havasında şaşkınlıkları gözden kaçmadı. Program Yapımcısı Sevinç Kadriye Erol çocukların heyecanlarına, yüzünden eksik etmediği güler yüzü ve samimiyetiyle ortak oldu. Öğrenciler gezinin sonunda işin ruhen yıpratıcı olup olmadığı, iş yükünün ağırlığı, maddi olarak tatmin edici bir ücret alınıp alınmadığı, yükseköğrenimde okunması gereken bölümler gibi uzayıp giden sorularına yanıt bulmuş bir şekilde kurumdan ayrıldılar.

GÖKKAYA’DAN TEŞEKKÜR..

TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ercan Gökkaya gezi hakkındaki görüşlerini “Mesleki geziler öğrencilerin teoride öğrendikleri alan derslerini pratikte uygulayabilmelerine fırsat tanıdığı gibi, sektörde çalışanların iş bölümü ve zorluk derecelerinin de kritiğini yapma olanağı sağlaması yönünden önemlidir” ifadelerini kullandı. Sözlerini gezinin yazışma sürecinde emeği geçen TRT Verici İşletmeleri Daire Başkanı Yusuf Taşdemir, TRT Genel müdürlüğü Genel Sekreterlik Müdürü Hakan Türkyılmaz, TRT Tepebaşı Stüdyoları Teknik Yönetmen Gökhan Çopur, Program Yapımcısı Sevinç Kadriye Erol a teşekkürlerini ileterek tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.