yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5788
EURO
35,0430
ALTIN
2.459,26
BIST
9.830,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
15°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

‘GELECEĞİMİZİ ANKARA’NIN BELİRLEMESİNE SEYİRCİ KALMAYALIM!’

‘GELECEĞİMİZİ ANKARA’NIN BELİRLEMESİNE SEYİRCİ KALMAYALIM!’
31.12.2021 10:59
0
A+
A-

..”Şehrimizin mimar, plancı, akademisyenleri, meslek erbabıyla birlikte kaderimizi kendimiz tayin edelim; yerel sermaye ile birlikte yeni, yaşanabilir, bahçeli evlerden oluşan mahallelerimizi kuralım.”

HABERCİ ÖZEL – M. Ali CANTÖRÜN

Yalova Belediyesi eski İmar Müdürü, Teknik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı, İnşaat Yüksek Mühendisi Kemal Baş, yeni yıla ilişkin HABERCİ’ye özel açıklamalarda bulundu. Yalova’nın gelecek vizyonunun bugünden şekillenmesi gerektiğinin altını çizen ve şehrin son yıllardaki en büyük eksikliğinin doğru bir planlama ile hareket edilememesi olduğunu vurgulayan Kemal Baş, ekonomi, eğitim, ulaşım ve imar konularında şehri yönetenlere seslendi. Baş, özetle şunları söyledi: ”Şehrimize inanalım, şehrimize güvenelim, şehrin potansiyelini yine hemşerilerimizle beraber daha yükseklere taşıyalım. Millet olarak mücadele içerisinde olduğumuz, zaman zaman umutsuzluğa kapıldığımız zor bir yılı geride bırakırken; yenilenmiş bir şekilde, şevkle ve heyecanla yeni yılı bekliyoruz. Allah, genetik kodlarında kaybetmek olmayan bu milleti-memleketi ile beraber muzaffer kılsın. Devleti ve milletiyle bir bütün ve beraber Türkiye’yi ileri taşırken; şehrimizi mamur kılsın. Herkese iyilik ve güzelliklerle dolu bir yıl diliyorum.”

‘YALOVA OLARAK 2022’YE NE KADAR HAZIRIZ?

..”Dünyayla birlikte ülkemiz özelinde de zor bir yılı geride bırakıyoruz. Sağlık sorunlarını atlatıyoruz derken ekonomik sorunlar ile mücadele edildi. Devletimizle birlikte millet olarak ikisinden de en az yara alarak kurtulduğumuzu düşünüyorum. Bu zorlukların kısmen de olsa atlatılması ile birlikte halkımız 2022 yılını büyük bir iştah ve umutla bekliyor. Yaşanan dalgalanma ve durulmaların ardından yatırım ve gelişim yılı olarak değerlendireceğimiz 2022’ye şehir olarak ne kadar hazırız sorusunu sormamız gerekiyor.”

‘ÜNİVERSİTEMİZ İÇİN ACİLEN DOĞRU ADIMLARI ATMALIYIZ’

..”Üniversitemizin sağlıklı olarak teşekkülü ve gelişimi ile ilgili ne kadar mesafe kat ettik? Öğrenci ve akademisyenler için biçilmiş kaftan olmamıza karşın, Yalova’mıza bir öğrenci şehri diyebildik mi? Burnumuzun dibindeki İstanbul’da, Türkiye ve dünyanın sayılı akademisyenleri, hocaları yer alırken onların herhangi birini Yalova’mıza çekebildik mi? Bu şehirden yetişmiş birbirinden değerli akademisyenleri kendi memleketlerine, kendi üniversitelerine kazandırabildik mi? Dahası; bu akademisyenlerin kim olduğunu bilen var mı? Bu şehrin hafızasını kim tutuyor? Devlet üniversitemizin gelişiminin yanında özel üniversite teşebbüsleri ile ilgimiz nedir? Bu hususta eğitimci ve aynı zamanda yatırımcılarla görüşmeler yapılıyor mu? Tüm bu soruların cevaplarını bulmalı ve gereğini vakit kaybetmeden yerine getirmeliyiz diye düşünüyorum.”

..”Yalova’mızı dünyaya açacak mıyız yoksa küçük hayallerimizin içerisinde sığda mı saklayacağız?”

‘GALATAPORT’A YANAŞAN CRUİSE GEMİLERİNİN YALOVA’YA DA UĞRAMALARINI SAĞLAMALIYIZ!’

..”İlçelerle birlikte ele almak kaydıyla, 2., 3.,4. marina projelerini 1/50.000’lik planlara işleyip akabinde Devlet Liman İşletmeleri’ne sunmamız lazım!”

..”Türkiye’nin deniz ile irtibatı kuvvetli sayılı şehirlerinden Yalova’mızda deniz temizliği, deniz ulaşımı, deniz kullanımı ile ilgili konularda sorunları çözen, proje geliştiren herhangi bir birim var mı? Bakın; komşumuz İstanbul’da Galataport yeni çekim merkezi olarak misafirlerini ağırlamaya başladı.  Gündemi bir hayli meşgul ediyor. Galataport’a yanaşan Cruise gemilerinin Yalova’ya da uğraması ile ilgili altyapı yatırım hazırlıkları yapılıyor mu? Yoksa yanı başımızda gelişen ve dünyayla entegrasyonumuzu artıracak bu gelişmelere kayıtsız kalmaya devam mı edeceğiz? Yalova’mızı dünyaya açacak mıyız yoksa küçük hayallerimizin içerisinde sığda mı saklayacağız? Türkiye’miz muhtelif yerlere marina yatırımları ile renklendi, ekonomisine yeni bir girdi sağladı. Yalova’mız da, ilçeleriyle birlikte ele almak kaydıyla, 2., 3.,4. marina projelerini 1/50.000’lik planlara işleyip akabinde Devlet Liman İşletmeleri’ne sunuyor mu? Yoksa aksine; bırakın marina hayali kurmayı, henüz İstanbul-Yalova bağlantımız dahi özel şirketlerin belirlediği daraltılmış saat kararlarına mı bağlı?”

‘GÖRÜLÜYOR Kİ DEVLET ARAZİLERİ YİNE APARTMAN YAPMAK KAYDIYLA TOKİ’YE TAHSİS EDİLECEK!’

..”Daha 2-3 hafta önce bir önceki beyanatımda, ‘Gelin 15. ve 16. mahallelerimizi, Yalova’nın geçmişinden de ilham alarak, insanın yaradılışına en uygun şekliyle, Türk aile yapısını muhafaza eder ve destekler şekilde bahçeli-müstakil evlerden oluşur vaziyette beraber planlayalım’ demiştim. ‘Bunun için arsa payının devrede olmayacağı devlet arazilerinin tahsisini talep edelim’ demiştim. Görülüyor ki devlet arazileri yine apartman yapmak kaydıyla TOKİ’ye tahsis edilecek! Bu arazileri planlamak da tasarlamak da yapmak da Yalovalı plancı, mimar, mühendis ve müteahhitlerin kabiliyeti dahilindedir. Tekrar ediyorum.. Gelin yeni mahallerimizi beraber planlayalım. Geleceğimizi Ankara’nın belirlemesine seyirci kalmayalım. Hem şehrimizin mimar, plancı, akademisyenleri, meslek erbabıyla birlikte kaderimizi kendimiz tayin edelim; hem yerel sermaye ile birlikte yeni, yaşanabilir, bahçeli evlerden oluşan mahallelerimizi kuralım. Gelin Bahçelievler mahallemizi yeniden kendi elimizle kuralım. Zira mevcudu kaybettik!”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.