Haber \ Büşra GÜNDÜZ
Yalova Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü ile Yalova Muharip Gaziler Derneği’nin iş birliğiyle düzenlenen “Gazilere Vefa ve Farkındalık Programı” Gençlik Merkezi’nin ek hizmet binasında gerçekleştirildi. Etkinlikte, gazilerin toplum için taşıdığı değer ve fedakarlıklar vurgulandı. Programa; Vali Yardımcısı Bahattin Atçı, İl Jandarma Komutanı Ercan Altın, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ve davetliler katıldı.
‘GAZİLER BİZİM ONURUMUZDUR’
Yalova Muharip Gaziler Derneği Başkanı Şakir Güner, etkinlikte yaptığı konuşmada gazilerin önemine dikkat çekerek, “Bu topraklarda huzur içinde yaşayabiliyorsak, bunu gazilerimize ve şehitlerimize borçluyuz. Onların kahramanlık hikayeleri bizlere her zaman ilham vermektedir” dedi. Ayrıca, gençlerin tarih bilincini geliştirmesi için bu tür etkinliklerin artırılması gerektiğini ifade etti.
ZENGİN PROGRAM İÇERİĞİ
Program kapsamında müzik dinletisi, belgesel gösterimi ve plaket takdimi yapıldı. Özellikle belgesel gösterimi sırasında katılımcılar duygu dolu anlar yaşarken, gazilere takdim edilen plaketler minnettarlığın bir göstergesi olarak büyük beğeni topladı. Etkinlik, gaziler ve öğrenciler arasında sıcak bir sohbet ortamıyla son bulurken, katılımcılar memnuniyetlerini dile getirdi. Yalova Üniversitesi yetkilileri, benzer etkinliklerin devam edeceğini belirterek, bu programın toplumda farkındalık oluşturma açısından önemli bir adım olduğunu ifade etti.